اختلال دو قطبی و پیشگیری از آن

اختلال دو قطبی و پیشگیری از آن
ذخیره سازی
0
0
اشتراک‎گذاری
گزارش تخلف
Sara Ahmadi

اختلال دو قطبی یک وضعیت سلامت روان است که منجر به نوسانات خلقی شدید می شود که در آن فرد بالا و پایین شدن احساسات را تجربه می کند. به این معنا که فرد در یکی از دو حالت شیدایی یا افسردگی به سر می برد.
در اختلال دو قطبی زمانی که فرد در دوره افسردگی به سر میبرد احساس غمگین بودن، ناامید بودن و از دست دادن علاقه و لذت نسبت به اغلب فعالیت ها را تجربه می کند. زمانی که حالت فرد به شیدایی تغییر پیدا می کند، فرد سرخوشی، تحریک پذیری و پر انرژی بودن را تجربه می کند. این تغییرات خلقی بر خواب، سطح انرژی، فعالیت، قضاوت، رفتار و توانایی تفکر صحیح فرد تاثیر می گذارند.
تغییرات خلقی ممکن است به ندرت یا چندین بار در سال رخ دهند. اکثر مردم علائم عاطفی را در این دوره ها تجربه می کنند، اما ممکن است برخی هیچ یک از علائم عاطفی را تجربه نکنند.
اگرچه اختلال دو قطبی یک شرایط مادام العمر است، اما می توان نوسانات خلقی و سایر علائم را با با دنبال کردن یک برنامه ریزی درمان مدیریت کرد. در بیشتر موارد، افرادی که اختلال دو قطبی دارند تحت درمان با دارو و مشاوره های روانشناسی قرار می گیرند.

پیشگیری از اختلال دو قطبی
هیچ راه مطمئنی برای پیشگیری از اختلال دوقطبی وجود ندارد. با این حال، دریافت درمان در زمان وقوع اولین نشانه های یک اختلال سلامت روان می تواند به جلوگیری از وقوع اختلال دو قطبی کمک کند.
در صورت تشخیص اختلال دو قطبی برخی از استراتژی ها می توانند به جلوگیری از تبدیل شدن علائم جزئی به دوره های کامل شیدایی یا افسردگی کمک کنند:

توجه به علائم هشدار دهنده. درمان زودهنگام علائم می تواند از بدتر شدن دوره ها جلوگیری کند. ممکن است فرد الگو یا عواملی که دوره اختلال دو قطبی را تحریک می کند تشخیص دهد و در این صورت اگر احساس می کند که یک دوره شیدایی یا افسردگی درحال شروع است باید با پزشک خود تماس بگیرد. همچنین فرد می تواند از دوستان یا اعضای خانواده خود بخواهد که در توجه به این علائم مشارکت کنند.
از مصرف الکل و مواد مخدر خودداری کنید. استفاده از الکل یا مواد مخدر می تواند علائم شما را بدتر کرده و احتمال بازگشت آنها را افزایش دهد.
داروهای خود را دقیقا طبق دستور مصرف کنید. ممکن است فرد وسوسه شود که مصرف داروها را متوقف کند. قطع مصرف دارو ها یا کاهش دوز ها بدون توصیه پزشک می تواند باعث بدتر شدن یا بازگشت علائم شود

منبع : بیچشک | مجله موفقیت، روانشناسی، اطلاعات بیماری‌ها و پزشکی

برچسب ها
ShortURL as Linkp.ir
linkp.ir/9RyY
نظرتان را بنویسید