سندرم روده تحریک پذیر چیست

سندرم روده تحریک پذیر چیست
ذخیره سازی
0
0
اشتراک‎گذاری
گزارش تخلف
heyvafamily1

بیشتر حالات روانی ما مانند هیجان های ، شادی ، غم ، ناراحتی ، استرس و اضطراب روی جسم و بدن ما نیز تاثیر می گذارد . هیجانات منفی اغلب تاثر منفی روی بدن گذاشته و موجب ایجاد بیماری های جسمی می شوند . بیماری هایی مانند زخم معده ، روده ، روده تحریک پذیر و برخی از انواع بیماری های قلبی و فشار خون تا حد زیادی تحت تاثیر هیجانات و حالات روحی ما قرار دارند . به بیماری های جسمی که در اثر مشکلات روحی و روانی مانند اضطراب ایجاد می شوند بیماری های روان تنی می گویند مانند زخم معده و سندرم روده تحریک پذیر . سندرم روده تحریک پذیر نیز یکی از بیماری هایی است که هنوز علت جسمی مشخصی برای آن کشف نشده است و بیشتر به مشکلات روحی نسبت داده می شود و شیوع نسبتا بالایی نیز دارد . در این مقاله به بیان علل ، نشانه ها و شیوع سندرم روده تحریک پذیر می پردازیم . 



 

سندرم روده تحریک پذیر چیست

سندرم روده تحریک پذیر یا IBS نوعی اختلال در روده است و هیچ دلیل ساختمانی و جسمی ندارد و با دردهای مزمن شکم ، احساس ناراحتی ، نفخ ، تغییرات در دفع ، اسهال و یبوست دیده شود . این بیماری در خانم ها سه برابر آقایان است . سندروم روده تحریک پذیر به سه شکل دیده می شود : 

نوعی که فرد به اسهال مبتلا می شود 

نوعی که فرد دچار یبوست می شود 

فرد به طور پی در پی دچار اسهال و یبوست و دردهای شکم می شود . 

حتما بخوانید: درمان اضطراب

 

 

 

 

 

علائم سندرم روده تحریک پذیر

نشانه های بالینی بیماری روده تحریک پذیر شامل اسهال ، یبوست ، دردهای شکمی یا همه این موارد می باشد . نفخ ، احساس تخلیه ناقص ، مخاط در مدفوع ، رفلاکس معده ، سندرم خستگی مزمن ، سردرد و کمردرد نیز ممکن است دیده شود . در بیمارانی که مشکل اسهال دارند  اغلب حملات اسهال با درد کولیکی قسمت تحتانی شکم شروع شده ، می تواند حالت فوریتی و بی اختیاری داشته  و با احساس دفع ناکامل پس از اجابت مزاج همراه باشد . تقریبا نیمی از بیماران مبتلا به این بیماری از وجود موکوس (بلغم) در مدفوع شاکی هستند . در برخی موارد احساس دفع بعد از غذا خوردن ، اسهال بعد از غذا خوردن و درد شکم بعد از غذا خوردن نیز وجود دارد . 

حتما بخوانید: علائم و درمان سندرم خستگی مزمن

 

علل سندرم روده تحریک پذیر

علل سندروم روده تحریک پذیر هنوز به درستی مشخص نشده است ولی عفونت های حاد دستگاه گوارش ، افسردگی ، اضطراب ، رژیم غذایی محرک ، سیگار ، الکل و داشتن ترس مرضی در به وجود آمدن آن نقش دارند . 

شیوع سندرم روده تحریک پذیر 

این بیماری در زنان سه برابر مردان دیده می شود به همین دلیل در اغلب مطالعات آماری زنان مورد مطالعه قرار می گیرند . طبق مطالعات انجام شده میزان شیوع سندرم روده تحریک پذیر در آمریکا ، استرالیا وآلمان تقریبا 12 % است ولی در کشورهای آسایی بسیار کمتر است مثلا در چین 8 % و در سنگاپور 3/2 % گزارش شده است . این آمارها باعث شده است که نژاد آسیایی را در برابر این بیماری مقاوم تر بدانند ولی نژاد آسیایی شامل ایران نبوده و بیشتر نژاد زرد پوست را شامل می شود . میزان شیوع آن در ایران تقریبا 20 % گزارش شده است . 

 

منابع : سندرم روده تحریک پذیر ؛دکتر سید مهدی سید میرزایی
مروری بر سندروم روده تحریک پذیر ؛ مریم کرمانی ، دکتر طاهره ناجی
بررسی علائم سندرم روده تحریک پذیر و رابطه آن با برخی عوامل خطر ساز احتمالی در زنان بالای بیست سال شهرکرد؛ دکترسید محمدکاظم حسینی اصل ، دکتر بابک امرا
ویژگی های جمعیتی ، اجتماعی و بالینی بیماران سندرم روده تحریک پذیر ، راحیل محمودی و همکاران

در ادامه بخوانید: اعتیاد به الکل

 

 

 

 



 

سوالات متداول

 

1- ✔️ سندرم روده تحریک پذیر چیست؟

✔️​ سندرم روده تحریک پذیر یا IBS نوعی اختلال در روده است و هیچ دلیل ساختمانی و جسمی ندارد که در متن مقاله شرح داده شده است.



 

2- ✔️ علائم سندرم روده تحریک پذیر چیست؟

✔️ نشانه های بالینی بیماری روده تحریک پذیر شامل اسهال ، یبوست و سایر مواردی است که در متن مقاله توضیح داده شده است.



 

3- ✔️ علل سندرم روده تحریک پذیر چیست؟

✔️​ علل سندروم روده تحریک پذیر هنوز به درستی مشخص نشده است اما در متن مقاله اطلاعاتی در این مورد ارائه شده است.

منبع : سندرم روده تحریک پذیر چیست

ShortURL as Linkp.ir
linkp.ir/kYQE
نظرتان را بنویسید