از کجا بفهمیم به چسبندگی روده مبتلا هستیم؟ (تشخیص و علائم)

از کجا بفهمیم به چسبندگی روده مبتلا هستیم؟ (تشخیص و علائم)
ذخیره سازی
0
0
اشتراک‎گذاری
گزارش تخلف
Sara Ahmadi

انسداد یا چسبندگی روده یک شرایط جدی و خطرناک است که در طی آن مایعات و غذا نمی توانند از روده عبور کنند. علل متفاوتی می توانند منجر به ایجاد این مشکل شوند که با توجه به آنها نوع درمان مناسب انتخاب می شود. در برخی از موارد که چسبندگی روده جزئی است ممکن است بتوانید با ایجاد چند تغییر در سبک زندگی آن را درمان کنید، اما در موارد جدی برای درمان به جراحی نیاز است.

انسداد روده چیست؟
منظور از چسبندگی روده یک نوع انسداد است که از عبور غذا یا مایعات از روده کوچک با روده بزرگ جلوگیری می کند. روده کوچک و بزرگ بخشی از دستگاه گوارش هستند که غذاهایی که می خورید را پردازش کرده و مواد مغذی را از آنها دریافت می کنند، به همین دلیل از اهمیت بالایی برخوردار هستند. اگر انسداد روده به موقع درمان نشود می تواند منجر به ایجاد مشکلات جدی سلامتی شود.

علائم چسبندگی یا انسداد روده
چسبندگی روده می تواند منجر به علائم و ناراحتی های شکمی متعددی شود. برخی از علائم انسداد روده شامل موارد زیر است:
درد و گرفتگی شکم
از دست دادن اشتها
یبوست
اسهال
حالت تهوع و استفراغ
نفخ
ناتوانی در دفع گاز
تورم شکم و احساس پری
نفس بدبو

علت چسبندگی روده چیست؟
چسبندگی می تواند علل بسیار متنوعی داشته باشه که ناشی از یک عمل جراحی یا بیماری زمینه ای باشند. برخی از علل انسداد روده شامل موارد زیر است:
جراحی شکم، به ویژه عمل هایی که روده را جابجا میکنند
مصرف برخی از داروها و مواد افیونی مانند هیدرومورفون، مورفین، اکسی کدون، آمی تریپتیلین، ایمی پرامین، آتروپین، اسکوپولامین، نورتریپتیلین، پروکلرپرازین و تیوریدازین
سرطان روده
دیورتیکولیت
آپاندیسیت
بلعیدن اجسام خارجی
فتق
ولولوس
نارسایی کلیه
حمله قلبی
کم کاری تیروئید
بیماری پارکینسون
بیماری کرون
شایع ترین علل انسداد روده در بزرگسالان چسبندگی روده، فتق و سرطان روده بزرگ می باشد. در کودکان، شایع ترین علت انسداد روده، تلسکوپی روده (انواژیناسیون) است.

تشخیص انسداد روده
برای تشخیص چسبندگی روده، پزشک سابقه پزشکی از جمله علائم را مورد بررسی قرار میدهد و یک معاینه فیزیکی انجام خواهد داد. سپس اگر به انسداد روده مشکوک باشد ممکن است آزمایش های زیر را تجویز کند:
آزمایش خون
ایکس ری
سی تی اسکن
باریم انما
سونوگرافی

درمان انسداد یا چسبندگی روده
نوع درمانی که برای انسداد روده مورد استفاده قرار میگیرد به علت ایجاد و شدت آن بستگی دارد. گاهی اوقات ممکن است که انسداد روده جزئی بوده و علائم شدیدی نداشته باشد که در این صورت میتوان با روشهای خانگی آن را مدیریت کرد و در مقابل گاهی ممکن است به قدری جدی باشد که برای درمان به جراحی نیاز داشته باشد. در ادامه به بررسی بیشتر روشهای درمان انسداد روده می پردازیم.

درمان خانگی انسداد یا چسبندگی روده
همیشه روشهای خانگی نمی توانند انسداد روده را درمان کنند به خصوص اگر علائم آن شدید باشد، اما در موارد جزئی ایجاد برخی تغییرات ممکن است به درمان چسبندگی روده کمک کند، از جمله:
پیاده روی و انجام فعالیت های فیزیکی سبک برای تحریک حرکات روده
نوشیدن مایعات به ویژه آب و محلول های الکترولیت
اجتناب از مصرف نوشیدنی های گازدار، الکل یا کافئین 
اجتناب از مصرف غذاهای پر فیبر، چرب یا گازدار 
ماساژ ملایم عضلات شکم
استفاده از کمپرس گرم برای شل کردن عضلات شکم

داروی انسداد روده
معمولا برای درمان انسداد روده از دارو استفاده نمی شود، اما گاهی ممکن است از داروهای پروکینتیک استفاده شود. پروکینتیک ها داروهایی هستند که در اصطلاح می توانند روده را دوباره راه اندازی کنند و به آن اجازه می دهند محتویات را دوباره برای خروج هل دهد.

عمل چسبندگی یا انسداد روده
اگر انسداد روده کامل باشد، به این معنا که هیچ چیزی نتواند از روده عبور کند، برای درمان آن به عمل جراحی نیاز است. نوع عمل به علت ایجاد انسداد و ناحیه ای که تحت تاثیر قرار گرفته است بستگی دارد. در جراحی انسداد روده معمولا علاوه بر از بین بردن انسداد، آن قسمت از روده که آسیب دیده نیز برداشته می شود. جراحی دیگری که وجود دارد استنت روده است که در طی آن یک لوله مش سیمی از طریق آندوسکوپ وارد روده می شود و با فشار، روده را مجبور می کند تا انسداد از بین برود.

آیا چسبندگی با انسداد روده خطرناک است؟
انسداد روده یک بیماری خطرناک است که اگر درمان نشود می تواند کشنده باشد. برخی از عوارض چسبندگی روده شامل موارد زیر است:
مرگ بافت
پریتونیت (عفونت در حفره شکمی)
سوراخ در دیواره روده
عدم تعادل الکترولیت
زردی پوست و چشم

ShortURL as Linkp.ir
linkp.ir/v2qV5
نظرتان را بنویسید