رتبه اصلی در کارنامه کنکور کدام است

ذخیره سازی
0
0
اشتراک‎گذاری
گزارش تخلف
heyvagroup
در کنکور سراسری مجموعه رشته های تحصیلی را که ضریب دروس امتحانی آن ها یکسان است ، تحت یک زیرگروه دسته بندی می ‌ شوند . به طوریکه گروه آزمایشی ریاضی 3 ، گروه تجربی 5 ، گروه علوم انسانی 5 ، گروه هنر 5 و گروه زبان ‌های خارجی 4 زیرگروه دارد . رتبه داوطلب در هر زیر گروه در واقع اصلی ترین ملاک برای انتخاب رشته است .

در کارنامه کنکور سراسری به شما چند رتبه از جمله رتبه کشوری ( بدون اعمال سهمیه ) ، رتبه کل در سهمیه و رتبه در زیرگروه ‌ها که به دو صورت رتبه کشوری بدون اعمال سهمیه و رتبه در سهمیه محاسبه شده است ، ‌داده می ‌شود .

اما یکی از رتبه های مهم و اصلی در کارنامه اولیه کنکور سراسری ، رتبه داوطلب در زیر گروه است چرا که این رتبه نشان دهنده عملکرد داوطلب در هر یک از زیر گروه ها می باشد .

شاید در اینجا برای داوطلبان این سوال به و جود بیاید که اصلا رتبه در زیر گروه به چه معناست ؟ در کنکور سراسری ، مجموعه رشته های تحصیلی را با توجه به ضریب و اهمیت دروس امتحانی آن ها در زیر گروه های مختلف دسته بندی می کنند به طوریکه گروه ریاضی 3 ، گروه تجربی 5 ، گروه علوم انسانی 5 ، گروه هنر 5 و زبان های خارجی 4 زیرگروه دارند .

اما دو رتبه ارائه شده برای هر زیر گروه اهمیت زیادی در انتخاب رشته دارد . به عنوان مثال اگر رتبه داوطلب در زیر گروه ( 1 ) ، 600 و در زیرگروه ( 3 ) ، 900 شده باشد نشان دهنده آن است که داوطلب در زیر گروه یک بهتر عمل کرده است و شانس قبولی او در رشته های زیر گروه یک است . با توجه به اهمیت زیر گروه ها در ادامه به بررسی رتبه اصلی در کارنامه کنکور​ پرداخته شده است .


رتبه اصلی در کارنامه کنکور کدام است
بسیاری از داوطلبان از رتبه اصلی در کارنامه بی خبر هستند و نمی دانند برای انتخاب رشته خود باید به کدام رتبه توجه کنند . با توجه به اینکه دانستن این امر نقش مهمی در آگاهی داوطلب نسبت به انتخاب رشته دارد در این بخش از مقاله به سوال داوطلبان در مورد رتبه اصلی کنکور پاسخ داده ایم .

رتبه اصلی در کارنامه کنکور ، رتبه در سهمیه نهایی زیر گروه ها است چرا که سهمیه شما یک جامعه آماری کوچک از کل شرکت کنندگان کنکور سراسری است . به عنوان مثال اگر تعداد کل شرکت کنندگان کنکور تجربی 570103 نفر باشد و داوطلبی در سهمیه منطقه 1 قرار داشته باشد که 102152 نفر دارد ، پس وضعیت داوطلب ( رتبه ) صرفا در میان این 102152 نفر سنجیده خواهد شد .

همچنین از آنجایی که رتبه های مندرج در هر زیر گروه نشان دهنده شانس قبولی شما در رشته های مندرج در آن زیر گروه است بنابراین این رتبه ها عملکرد و میزان شانس قبولی داوطلب را نشان داده و نسبت به ضریب هر درس در هر زیر گروه ، تعیین می شود به طوریکه در هر زیر گروه ، میانگین وزنی نمرات تراز دروس عمومی و دروس اختصاصی داوطلب با توجه به ضریب هر درس در آن زیر گروه تعیین شده و ضریب دروس تخصصی سه برابر می‌ شود .


اهمیت زیر گروه ها در برنامه ریزی کنکور سراسری 99
داوطلب در برنامه ریزی کنکور اول باید مشخص کند به چه رشته ای علاقه دارد و این رشته مربوط به چه زیر گروهی است . سپس براساس ضرایب دروس در آن زیرگروه ، متوجه اهمیت و ارزش آن درس خواهد شد و در برنامه ریزی بیشتر بر آن تأکید خواهد کرد .

بنابراین یکی از اهمیت ها و فواید زیر گروه این است که شما می توانید رشته ای را که به آن علاقه دارید زیر شاخه آن را پیدا کنید و مطابق با آن برنامه ریزی کنید . 


به طور مثال اگر علاقه دارید که در رشته ی پزشکی قبول شوید باید بدانید که این رشته در زیر گروه یک قرار دارد و ضریب درس زمین شناسی در زیر شاخه یک دارای ضریب صفر است و این درس در زیر گروه دو دارای ضریب یک می باشد .


 یا مثلا در گروه آزمایشی انسانی چنانچه داوطلبی علاقمند به رشته حقوق باشد ، این رشته جزو زیرگروه 1 است .

در این زیر گروه ادبیات فارسی و عربی به عنوان مهم ­ترین دروس ، هریک ضریب ( 4 ) دارند .

ریاضی ضریب ( 2 ) ، اقتصاد ضریب ( 1 ) ، روان ‌شناسی و علوم اجتماعی هم ضریب ( 1 ) دارند .

اما اگر به رشته روان­شناسی علاقه دارید ، این رشته در زیرگروه ( 5 ) قرار دارد .

در این زیرگروه درس ­های روان­شناسی ، ریاضی و علوم اجتماعی به عنوان مهم­ترین دروس ، ضریب ( 3 ) دارند ولی ادبیات فارسی ضریب ( 2 ) دارد و …




همانطور که گفته شد ضرایب و نقش دروس در زیرگروه ­ها متفاوت است و این مسئله روی برنامه­ ریزی داوطلب تأثیرگذار است و داوطلب با توجه به اطلاعاتی که دارد می تواند در برنامه ریزی مطالعاتی کنکور خود برای دروس امتحانی زمان بیشتری در نظر بگیرد .


 با توجه به اینکه اطلاع از رشته های مندرج در هر زیر گروه و ضرایب آن ها اهمیت ویژه ای در برنامه ریزی کنکور سراسری دارد چنانچه شما داوطلب کنکور ریاضی هستید و از جایگاه رشته مورد علاقه خود در زیر گروه ، گروه آزمایشی امتحانی مورد نظر مطلع نیستید یا از ضرایب دروس آن آگاهی ندارید مقاله زیر را که راهنمای شما برای رسیدن به پاسخ سوالاتتان است مطالعه نمایید .


اهمیت زیر گروه ها در انتخاب رشته کنکور سراسری 99
در کارنامه اولیه کنکور سراسری که توسط سازمان سنجش منتشر می شود چندین رتبه از جمله رتبه کشوری ، رتبه کل در سهمیه و رتبه در زیر گروه ها ارائه شده است .

آنچه که در روند انتخاب رشته داوطلب مهم است رتبه در زیر گروه ها است ، به طوریکه داوطلب باید با توجه به رتبه ای که در زیر گروه های مختلف به دست می آورد نسبت به انتخاب رشته اقدام کند . در ادامه با استفاده از کارنامه اولیه یک داوطلب تجربی به توضیح این بخش از کارنامه پرداخته ایم .





همانطور که مشاهده می کنید در کارنامه بالا 5 ستون قابل مشاهده است و در آن وضعیت رتبه در سهمیه ، رتبه کشوری و نمره کل نهایی داوطلب در هر ستون با ستون دیگر متفاوت می باشد .

هر یک از این ستون ها زیر گروه های گروه آزمایشی تجربی هستند و بیانگر آن هستند که داوطلب در کدام زیر گروه بهتر عمل کرده است و رتبه و تراز بهتری را کسب کرده ، در نتیجه شانس قبولی بیشتری در کدام زیر گروه دارد . بر این اساس می تواند انتخاب رشته خود را اولویت بندی نماید .




با توجه به توضیحات بالا : اگر داوطلب بخواهد رشته پزشكی هر دانشگاهی را انتخاب نماید ، با توجه به این که رشته پزشكی در زیر گروه یک قرار دارد ، بایستی به رتبه و نمره خود در سهمیه در زير گروه يک توجه نمايد .
اگر اين داوطلب بخواهد رشته‌ داروسازی هر دانشگاهی را انتخاب نماید ، با توجه به این که رشته داروسازی در زیر گروه دو قرار دارد ، می بایست به رتبه و نمره خود در زير گروه دو توجه كند .



 اهمیت فرایند انتخاب رشته این الزام را برای داوطلب ایجاد می کند که از مشورت افراد آگاه و باتجربه در این زمینه نیز استفاده نموده و ضمن به کارگیری ابزار های کمکی نظیر نرم افزار انتخاب رشته کنکور سراسری هیوا شانس قبولی خود را افزایش دهد . این نرم افزار که بر اساس اطلاعات کارنامه داوطلبان سال گذشته طراحی شده ، محدوده شانس قبولی را با توجه به رتبه اکتسابی تخمین می زند . از این رو متقاضیان می توانند با وارد کردن رتبه خود از محل قبولی داوطلبان با رتبه مشابه مطلع شده و نسبت به اولویت بندی آن ها اقدام نمایند . 




متقاضیان در صورت داشتن هر گونه سوال در خصوص اهمیت رتبه در زیر گروه در برنامه ریزی و انتخاب رشته می توانند از خدمات مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا بهره مند شده و از تجربیات و راهنمایی های کارشناسان سامانه مشاوره تحصیلی هیوا استفاده نمایند .

سوالات متداول

1- برای انتخاب رشته به کدام رتبه باید توجه شود ؟  
به رتبه در زیر گروه توجه کنند چرا که این رتبه نسبت به ضریب هر درس در هر زیر گروه ، تعیین می شود و شانس قبولی داوطلب را برای رشته های هر زیر گروه مشخص می کند ، برای مطالعه توضیحات بیشتر مقاله را مطالعه کنید .

2- کنکور تجربی چند زیر گروه دارد و رشته داروسازی در کدام زیر گروه است ؟
5 زیر گروه که مطابق متن مقاله این رشته در زیر گروه 2 قرار داشته و متقاضیان انتخاب رشته داروسازی باید به رتبه خود در زیر گروه 2 توجه کنند .

3- اهمیت اطلاع از زیر گروه ها در زمان انتخاب رشته مفید است ؟
از زمان برنامه ریزی تا مرحله انتخاب رشته حائز اهمیت است که با مطالعه این مقاله می توانید از اهمیت آن مطلع شوید .

منبع : رتبه اصلی در کارنامه کنکور کدام است
ShortURL as Linkp.ir
linkp.ir/r4WE
نظرتان را بنویسید