کد irc چیست

کد irc چیست
ذخیره سازی
0
0
اشتراک‎گذاری
گزارش تخلف
heyvalaw

کد irc یا پروانه دختری، کدی 16 رقمی می باشد که پروانه ریز فراورده های «غذا و آشامیدنی»، «مکمل های غذایی»،« فراورده های دارویی» و «آرایش و بهداشتی» محسوب شده و از سوی سازمان غذا و دارو صادر می شود. برای کسب این پروانه می بایست، وارد «سامانه صدور پروانه ثبت» شده، مراحل خواسته شده را تکمیل نموده و پس از بررسی کارشناس مربوطه، کد irc را دریافت نمود.

 

 

بر اساس دستورالعمل اجرایی ساخت و ورود موادغذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی و مکمل غذایی رژیمی، متقاضیان اخذ پروانه بهره برداری کارخانه یا کارگاه یا محل های نگهداری این موارد، موظف هستند، پس از اخذ مجوزهای لازم از مراجع ذی صلاح، مدارک لازم را تکمیل و به همراه درخواست صدور پروانه بهره برداری کارخانه یا کارگاه مورد نظر، به واحدهای ذی ربط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ارائه نمایند.

در ایران، فراورده های فوق، بدون دریافت کد irc، ، اجازه تولید و فروش ندارد. سازمان غذا و دارو جمهوری اسلامی ایران، مرجع صدور کد irc می باشد. استفاده کنندگان، از این نوع محصولات نیز می توانند با وارد کردن این کد، در سامانه سازمان غذا و دارو، اطلاعاتی، مانند فواید محصول و شرکت تولید کننده آن را به دست آورند. درواقع، از طریق این کد، می توان به اصالت محصول مربوطه پی برد.

در همین راستا، ما در این مقاله قصد داریم، ابتدا کد irc فرآورده های دارویی، آرایشی و بهداشتی، غذایی و آشامیدنی را معرفی کرده و در ادامه، سامانه و مدارک لازم برای دریافت این کد و نحوه دریافت کد irc از سازمان غذا و دارو را بررسی نماییم. برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد، با ما همراه باشید.



 

کد irc چیست

نحوه تایید ایمنی ویژگی ها و فرمولاسیون فرآورده های آرایشی و بهداشتی، براساس استانداردهای بین المللی و مقررات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انجام می شود. ضوابط و مقررات این فراورده ها، شامل ثبت منبع محصول و گروه بندی آنها می شود که هر سال، از طرف معاونت غذا و دارو، ابلاغ می گردد. از مقررات لازم برای شرکت های مرتبط با اقلام غذایی، دارویی، پزشکی و بهداشتی، دریافت کد irc می باشد.

سامانه صدور پروانه ها، موظف به ثبت اطلاعات انواع فرآورده ها، مانند فراورده های آرایشی و بهداشتی می باشد. برای صدور پروانه، مسئولین فنی شرکت های محصولات آرایشی و بهداشتی، باید اطلاعات این فرآورده را در قالب یک درخواست، در سامانه صدور پروانه ها ثبت نمایند. پس از کارشناسی و تایید اطلاعات ثبت شده، توسط کارشناسان مربوطه، در سازمان غذا و دارو، پروانه و کد IRC، برای فرآورده آرایشی و بهداشتی، صادر می گردد.

پروانه فرآورده های آرایشی و بهداشتی، به دو نوع پروانه مادری و پروانه دختری تقسیم می شود. با ثبت اطلاعات عمومی فرآورده پروانه مادری، کد پروانه مادری صادر می شود. هر پروانه مادری، می تواند یک یا چند زیر فرآورده، داشته باشد. هر یک از این زیر فرآورده ها، یک پروانه دریافت میکند که به آن پروانه دختری، گفته می شود. پروانه دختری، یک کد 16 رقمی است که کد irc، نامیده می شود.

مرجع صدور مجوز کد irc، سازمان غذا و دارو، زیر نظر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بوده و این کد، برای اشخاص حقیقی و حقوقی، صادر می شود. مدت اعتبار این کد نیز بسته به نوع کالا و وضعیت منبع تولیدی، طبق نظر کمیته فنی و قانونی اداره کل این سازمان، تعیین می شود و حداکثر، 5 سال می باشد.

حتما بخوانید: سامانه ایران کد

 

سامانه دریافت کد irc

سازمان غذا و دارو ایران، در اسفند سال 1389، توسط شورای عالی اداری، تصویب و تشکیل شد. معاون غذا و داروی وزارت بهداشت، مدیریت این سازمان را بر عهده دارد. اهداف این سازمان، حمایت از سلامت مردم، کاهش و جلوگیری از قاچاق می باشد که از طریق پیگرد جعل آرم وزارت بهداشت، روی لوازم بهداشتی و آرایشی، از سوی این سازمان انجام می پذیرد.

همانطور که سامانه جامع تجارت ایران در راستای سرعت بخشیدن در کار های تجاری راه اندازی شده است، سازمان غذا و دارو ایران، در جهت تسریع در نحوه انجام وظایف فوق الذکر و فراهم آوردن راه های بررسی اصالت این اقلام، توسط مصرف کنندگان، « سامانه صدور پروانه ثبت » به آدرس irc.fda.gov.ir را راه اندازی نموده است. علاوه بر امکان دریافت کد irc، از طریق سامانه صدور پروانه ثبت، مشاهده لیست فراورده ها، فهرست دارویی کشور و اطلاعات دارویی، نیز امکان پذیر می باشد.

بیشتر بخوانید: استعلام کد اقتصادی

 

 

 

مدارک و شرایط لازم برای دریافت کد irc

در قسمت های قبل، پس از معرفی کد irc، سامانه دریافت این کد را بررسی نمودیم. شرکت های تجاری در زمینه آرایشی بهداشتی، غذایی و دارویی، علاوه بر شناسه ملی شرکت، باید کد irc نیز داشته باشند. از آنجا که دریافت این کد، مستلزم دارا بودن شرایط و مدارک خاصی بوده، در این قسمت به توضیح شرایط و مدارک لازم، برای دریافت کد irc در مورد فراورده های «آرایشی و بهداشتی» و فراورده های «غذایی و آشامیدنی»، به طور مجزا می پردازیم.

 

مدارک مورد نیاز برای دریافت کد irc در فراورده آرایشی بهداشتی

اخذ کد GTIN، برای هر یک از فراورده ها

بروشور و راهنمای محصول، برای هر یک از فراورده ها

طرح اولیه و ثانویه بسته بندی محصول 

عکس هر محصول، بدون بسته بندی ثانویه

برگه آنالیز میکروبی و شیمیایی محصول

برگه آنالیز فلزات سنگین هر محصول

تعیین CAS Number هر یک از افزودنی های موجود در فراورده

گواهی رسمی نام تجاری

تصویر مرجع علمی ماده اولیه موجود در فرمولاسیون

تعهد نامه ماده ۱۱ برچسب گذاری برای پروانه تولیدی

تعهدنامه تقبل مسئولیت واردات، برای پروانه وارداتی

دستورالعمل ریکال و شکایات، برای پروانه وارداتی

دستورالعمل نمونه، برداری PMS، برای پروانه وارداتی

گواهی فروش آزاد، برای پروانه وارداتی

 

مدارک مورد نیاز برای دریافت کد irc در فراورده غذایی و آشامیدنی

ثبت نام تجاری و ثبت منبع، در سامانه TTAC

اخذ کد GTIN، برای هر یک از فراورده ها

طرح بسته بندی اولیه و ثانویه محصول 

پروانه ساخت قبلی، در صورت وجود

نتایج آزمایشگاهی محصول، شامل میکروبی، شیمیایی، فلزات سنگین، سموم دفع آفات نباتی و مواردی از این قبیل

نتایج آزمایشگاهی فاکتورهای نشانگر رنگی تغذیه ای

تعیین نقاط کنترل بحرانی (CCP) تولید محصول

 مدارک، از مراحل لازم، برای دریافت کد irc فراورده های « غذایی و آشامیدنی» و « آرایشی و بهداشتی» می باشد، ما مدارک لازم برای دریافت کد irc این دو مورد را بررسی نمودیم. در صورت دارا بودن موارد فوق، می توانید طبق دستور العملی که در نحوه دریافت کد irc خواهیم گفت، درخواست کد irc فراورده خود را ثبت نموده و پس از بررسی از سوی کارشناسان، دریافت نمایید.

بیشتر بخوانید: دریافت کد رهگیری مالیاتی

 

نحوه دریافت کد irc 

در قسمت های قبل، پس از معرفی کد irc ، سامانه دریافت این کد و شرایط و مدارک لازم برای کسب آن را بیان نمودیم. سوالی که در این قسمت، مطرح می شود این است که نحوه دریافت کد irc، از طریق سامانه صدور پروانه ثبت، چگونه است. در همین راستا، در این قسمت، نحوه دریافت کد irc را آموزش خواهیم داد.

برای ثبت درخواست پروانه فرآورده آرایشی و بهداشتی و دریافت کد irc، ابتدا به سامانه صدور پروانه ثبت، به آدرس irc.fda.gov.ir مراجعه کرده و روی گزینه ورود، کلیک نمایید.

 

کد irc چیست

 

مسئول فنی شرکت که در این مورد، یعنی دریافت کد irc، نماینده قانونی شرکت محسوب می شود، در این قسمت، می بایست نام کاربری و رمز عبور خود را که از سامانه TTAC، به آدرس ttac.ir، دریافت نموده است، وارد نماید. در این قسمت، «گزارش فعالیت های شرکت» نمایش داده خواهد شد. با کلیک روی مربع آبی پایین صفحه، وارد منوی ثبت درخواست می شوید. در این قسمت، روی گزینه آرایشی و بهداشتی، کلیک نمایید تا فرم کارتابل ثبت درخواست پروانه آرایشی و بهداشتی، نمایش داده شود.

 

سامانه دریافت کد irc

 

در فرم کارتابل ثبت درخواست پروانه آرایشی و بهداشتی، لازم است طبق تصویر زیر، موارد نام انگلیسی فرآورده، نام فارسی فرآورده، نام انگلیسی برند، نام فارسی برند که در سامانه ثبت برند به ثبت رسیده، صاحب نام تجاری و نوع فرآورده را تکمیل نموده و روی گزینه پروانه جدید، کلیک نمایید تا فرم تکمیل اطلاعات پروانه مادری، نمایش داده شود. لازم به ذکر است، برای ورود اطلاعات مربوط به پروانه مادری، دقت کافی را لحاظ کنید، زیرا این اطلاعات، قابل تغییر نمی باشند.

 

سامانه دریافت کد irc

 

در این بخش، لازم است، پس از کلیک روی گزینه « مسئولیت صحت و دقت کلیه اطلاعات و مدارک و مستندات درج شده در سامانه را می پذیرم»، اطلاعات پروانه مادری، از جمله صاحب پروانه، کشور، کد پروانه، نوع فرآورده و گروه فرآورده آرایشی و بهداشتی، نام انگلیسی و فارسی برند، نام انگلیسی و فارسی فرآورده، نام به زبان سوم، صاحب اسم تجاری، کشور، سایت تولیدی، سایت بسته بندی، گواهی ثبت نشان تجاری، شکل فراورده، حالت ماده، مورد مصرف، مقدار مصرف، هشدار و موارد منع مصرف را تکمیل کرده و در نهایت، روی گزینه ثبت و سپس، «افزودن ریز افزوده» کلیک نمایید.

 

مدارک لازم برای دریافت کد irc

 

با کلیک روی ریز افزوده، مراحل دریافت کد irc آغاز می شود. این مراحل، شامل مشخصات اصلی، بسته بندی، شرایط نگهداری، ویژگی ها، فرمولاسیون، مدارک و تعهدات می شود. در مرحله مشخصات اصلی، لازم است، نام فرآورده به فارسی و انگلیسی، شرکت تولید کننده و کشور آن، خط تولید، شرکت بسته بندی کننده و کشور آن، خط بسته بندی، شرکت تجاری اعطا کننده نمایندگی و کشور آن، ویژگی های فراورده، فیش پرداخت و سایر موارد خواسته شده را وارد کرده و روی گزینه بعدی، کلیک نمایید.

 

 

نحوه دریافت کد irc

 

قسمت بعدی، مرحله بسته بندی می باشد. این مرحله، شامل 3 بخش بسته بندی اولیه، بسته بندی ثانویه الف و بسته بندی ثانویه ب می باشد. در هر یک از این موارد، باید مقدار، حجم، وزن، واحد، جنس بسته بندی، سایت بسته بندی، کشور خط بسته بندی، طرح بسته بندی، طرح لیبل فارسی و نحوه عرضه را تکمیل کرده و موارد خواسته شده را آپلود نمایید. لازم به ذکر است گزینه واحد را فقط باید در بسته بندی اولیه وارد کنید. پس از وارد کردن تمام موارد خواسته شده، روی گزینه بعدی، کلیک نمایید.

 

کد irc چیست

 

مرحله سوم دریافت کد irc، شرایط نگهداری می باشد. در این مرحله، باید شرایط پایداری قبل از باز شدن بسته، شرایط پایداری پس از باز شدن بسته و بهترین زمان برای مصرف و قسمت های هر یک از این موارد را تکمیل کرده و سپس، بر روی گزینه ثبت و بعدی کلیک نمایید.

 

مدارک لازم برای دریافت کد irc

 

مرحله چهارم، مربوط به تکمیل اطلاعات مربوط به ویژگی ها می باشد. در این مرحله، خصوصیات ظاهری، فیزیکی، خصوصیات شیمیایی، خصوصیات میکروبیولوژی و فلزات سنگین و قسمت های مربوط به هر یک را تکمیل کرده و در نهایت، دکمه ثبت و بعدی را بزنید.

 

نحوه دریافت کد irc

 

در مرحله پنجم، می بایست اطلاعات مربوط به فرمولاسیون را تکمیل نمایید. در این مرحله، باید نوع مواد تشکیل دهنده، مقیاس، اجزای شیمیایی فراورده، اجزای طبیعی فراورده و جزئیات مربوط به هر یک را تکمیل کرده و سپس، روی گزینه ثبت و بعدی، کلیک کنید.

 

کد irc چیست

 

در مرحله بعدی، لازم است، مدارک مذکور در قسمت قبلی مقاله را تکمیل کرده و بر روی ثبت و بعدی، کلیک نمایید تا وارد مرحله تعهدات شوید. در مرحله تعهدات، می بایست پس از مطالعه موارد گفته شده، روی دکمه « دارنده این پروانه ورود متعهد به اجرای مقررات زیر می باشد.» کلیک کرده و دکمه ثبت را بزنید.

 

 

مدارک لازم برای دریافت کد irc

 

پس از گزینه ثبت اطلاعات پروانه مادری و در زیر آن، پروانه دختری نمایش داده خواهد شد. در این قسمت، در صورتی که، قصد مشاهده جزئیات، ویرایش, حذف یا ارسال به کارشناس را دارید، می توانید با کلیک روی گزینه عملیات، وارد قسمت مربوطه شوید.

لازم به ذکر است، مراحل فوق در مورد فراورده های دارویی به ترتیب، مشخصات اصلی، بسته بندی، نگهداری، خصوصیات ظاهری و فرمولاسیون بوده و در مورد مکمل های تغذیه ای، مشخصات اصلی، بسته بندی، نگهداری، خصوصیات ظاهری، اجزای طبیعی و مواد تشکیل دهنده می باشد. و در مورد فراورده های غذایی، اطلاعات منبع، اطلاعات ورودی و مدارک خواهد بود.

 

در ادامه بخوانید: کد اقتصادی شرکت

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد کد irc در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون کد irc پاسخ دهند.

سوالات متداول

 

1- کد irc چیست؟

کد کد irc کدی 16 رقمی می باشد که پروانه فرآورده های آرایشی بهداشتی و غذایی محسوب می شود که در متن مقاله یا جزئیات بیشتری بیان شده است.

 

2- سامانه دریافت کد irc چیست؟

سامانه دریافت کد irc سامانه صدور پروانه ثبت به آدرس irc.fda.gov.ir می باشد برای دریافت جزئیات به متن مقاله مراجعه نمایید.

 

3- نحوه دریافت کد irc چگونه است؟

برای دریافت این کد می بایست پس از ورود به سامانه صدور پروانه ثبت مراحل مشخصات اصلی بسته بندی شرایط نگهداری ویژگی ها فرمولاسیون مدارک و تعهدات را تکمیل کرد برای کسب اطلاعات بیشتر به متن مقاله مراجعه نمایید.

منبع : کد irc چیست

برچسب ها
ShortURL as Linkp.ir
linkp.ir/nLx7
نظرتان را بنویسید