تاسیس شرکت

تاسیس شرکت
ذخیره سازی
0
0
اشتراک‎گذاری
گزارش تخلف
heyvalaw

تاسیس شرکت، به صورت اینترنتی، از طریق سایت جامع ثبت شرکت ها یا به صورت حضوری و با مراجعه به اداره ثبت شرکت ها، امکان پذیر می باشد. مراحل و شرایط تشکیل شرکت سهامی، تنظیم شرکت نامه، اساس نامه و تادیه تمام سرمایه شرکت است. تشکیل شرکت غیر سهامی، نیاز به وجود حداقل دو شریک، تنظیم شرکت نامه و انتخاب نام مخصوص دارد. همچنین، هزینه تاسیس شرکت، بسته به نوع شرکت و سرمایه اولیه آن، متفاوت خواهد بود.

 

 

شرکت ها، از جمله شخصیت های حقوقی بوده که عموما، جهت ارائه برخی خدمات یا انجام فعالیت های بازرگانی، تشکیل می شوند. قانون تجارت، در مواد خود، انواع شرکت را نام برده و شرایط مخصوص به هر یک را توضیح داده است. بر اساس قانون تجارت، شرکت ها به دو دسته شرکت های سهامی و غیر سهامی، قابل تقسیم بندی می باشند.

شرکت های سهامی، شامل شرکت سهامی عام و خاص و شرکت های غیر سهامی، شامل شرکت با مسئولیت محدود، شرکت تضامنی. شرکت مختلط غیر سهامی و سهامی، شرکت نسبی و شرکت تعاونی تولید و مصرف می باشند. تاسیس هر یک از این شرکت ها، نیازمند رعایت مقررات، مراحل و شرایط تشکیل شرکت می باشد و بدون رعایت این تشریفات، تاسیس شرکت، غیر ممکن خواهد بود.

از این رو، در این مقاله، قصد داریم به بررسی مراحل تاسیس شرکت و معرفی سایت آن بپردازیم؛ سپس، مراحل و شرایط تشکیل شرکت های سهامی، غیر سهامی و هزینه ثبت شرکت را توضیح دهیم. چنانچه، در خصوص این موضوع که چگونه یک شرکت تاسیس کنیم، سوالاتی دارید، با ما همراه باشید.



 

مراحل تاسیس شرکت

در پاسخ به این پرسش که چگونه یک شرکت تاسیس کنیم؟ باید گفت: همانند هر امر دیگری، تاسیس شرکت نیز نیازمند طی کردن مراحل و شرایط تشکیل و تاسیس شرکت می باشد. امروزه، با توجه به اینکه اکثر نهادهای دولتی و خصوصی، سامانه مخصوص به خود را راه اندازی کرده اند، تاسیس شرکت، به دو صورت حضوری و اینترنتی امکان پذیر می باشد که متقاضیان، می توانند، بسته به شرایط خود، مراحل و شرایط تشکیل و تاسیس شرکت را به صورت حضوری یا اینترنتی انجام دهند. در ادامه، با بررسی هر دو روش، به سوال چگونه یک شرکت تاسیس کنیم، پاسخ خواهیم داد.

مراحل و شرایط تشکیل و تاسیس شرکت به صورت حضوری: مراحل تشکیل شرکت به صورت حضوری، با مراجعه به اداره ثبت شرکت یا اداره ثبت اسناد و املاک محل استقرار شرکت و ارائه مدارک مورد نیاز تاسیس شرکت، نظیر اساسنامه، شرکت نامه و سایر موارد مندرج در قانون می باشد.

مراحل و شرایط تشکیل و تاسیس شرکت به صورت اینترنتی: جهت ثبت شرکت به صورت اینترنتی، کافی است تا به سایت جامع ثبت شرکت ها رفته و گزینه ثبت و تاسیس شخصیت حقوقی را انتخاب کنید. پس از تعیین نوع شخصیت حقوقی و طی کردن باقی مراحل، قادر خواهید بود، شخصیت حقوقی مورد نظر خود را ثبت نمایید.

حتما بخوانید: تعریف شرکت و انواع آن

 

سایت تاسیس شرکت

در قسمت قبل، برای پاسخ به این پرسش که چگونه یک شرکت تاسیس کنیم، در خصوص مراحل و شرایط تشکیل و تاسیس شرکت، توضیح دادیم و گفتیم که یکی از مراحل تاسیس شرکت، ثبت آن، به صورت اینترنتی می باشد. پس از پاسخ به پرسش چگونه یک شرکت تاسیس کنیم، در این قسمت، قصد داریم، به معرفی سایت تاسیس شرکت بپردازیم. 

با رواج الکترونیکی شدن ارائه خدمات، اداره ثبت اسناد و املاک، اقدام به راه اندازی سامانه جامع ثبت شرکت ها، به آدرس irsherkat.ssaa.ir، نموده است. متقاضیان امور مربوط به شرکت ها، می توانند، جهت انجام امر مورد نظر خود، به آدرس این سامانه مراجعه کنند. سایت تاسیس شرکت یا همان سامانه جامع ثبت شرکت ها، در زمینه تاسیس شخصیت حقوقی، ثبت صورتجلسه تغییرات، پذیرش اظهارنامه پلمپ دفاتر قانونی، اطلاعات عمومی شخصیت حقوقی، اظهارنامه دفتر ثبت تجارتی، درخواست کد فراگیر، پیگیری و انصراف از درخواست، اقدام به ارائه خدمات الکترونیکی می نماید.

جهت ورود به سایت تاسیس شرکت، کلیک کنید.

بیشتر بخوانید: ثبت اینترنتی تاسیس شخصیت حقوقی

 

 

 

شرایط تاسیس شرکت های سهامی

در قسمت قبل، به این پرسش پاسخ دادیم که چگونه یک شرکت تاسیس کنیم و مراحل و شرایط تشکیل و تاسیس شرکت را توضیح دادیم. در این قسمت، قصد داریم تا مراحل و شرایط تشکیل و تاسیس شرکت های سهامی را مورد بررسی قرار دهیم. اما، پیش از بررسی مراحل و شرایط تشکیل و تاسیس شرکت های سهامی، با رجوع به قانون تجارت، به تعریف شرکت سهامی عام و خاص می پردازیم.

ماده 21 قانون تجارت، در تعریف شرکت سهامی، مقرر می دارد: "‌ شرکت سهامی، شرکتی است که برای امور تجارتی، تشکیل و سرمایه آن به سهام تقسیم شده و مسئولیت صاحبان سهام، محدود به سهام‌ آن ها است." بر اساس این ماده، هدف از تشکیل شرکت سهامی، انجام امور تجارتی بوده و هرکس به میزان سهم خود، در این شرکت، مسئولیت دارد. چنانچه تمام سرمایه، توسط موسسین تامین شود، شرکت، سهامی خاص بوده و اگر بخشی از سرمایه، از طریق فروش به عموم مردم تامین گردد، شرکت، سهامی عام خواهد بود. بر اساس لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت، مراحل و شرایط تشکیل و تاسیس شرکت سهامی (خاص و عام) عبارت است از:

وجود حداقل پنج شریک

داشتن حداقل، پنج میلیون ریال سرمایه، در شرکت سهامی عام و حداقل، یک میلیون ریال سرمایه، در ثبت شرکت سهامی خاص.

ذکر واژه "شرکت سهامی عام" و "شرکت سهامی خاص" بلافاصله قبل یا بعد از نام انتخابی برای شرکت، در کلیه اوراق، آگهی ها و اطلاعیه های شرکت.

تعهد بیست درصد سرمایه شرکت و سپردن حداقل 35 در صد مبلغ تعهد شده در حسابی به نام شرکت در شرف تاسیس، نزد یکی از بانک ها در ثبت شرکت سهامی عام

انتخاب مدیران و بازرسان

ارائه اظهارنامه ثبت شرکت، به انضمام طرح اساسنامه شرکت، طرح اعلامیه پذیره نویسی سهام، با امضای تمام موسسین شرکت، به اداره ثبت شرکت ها در تهران یا اداره ثبت اسناد و املاک محل تاسیس شرکت در شهرستان ها و دریافت رسید در خصوص شرکت سهامی عام.

در خصوص شرکت های سهامی خاص، تسلیم اظهارنامه، به انضمام اساسنامه که به امضای تمام موسسین رسیده باشد، کافی است.

بیشتر بخوانید: ثبت شرکت سهامی عام

 

شرایط تاسیس شرکت های غیرسهامی

پس از پاسخ به این پرسش که چگونه یک شرکت تاسیس کنیم و توضیح در خصوص مراحل و شرایط تشکیل و تاسیس شرکت های سهامی، در این قسمت، قصد داریم در خصوص شرایط و مراحل تشکیل شرکت های غیر سهامی صحبت کنیم. با توجه به قانون تجارت، شرکت غیر سهامی، شامل شرکت های با مسئولیت محدود، تضامنی، نسبی و مختلط غیر سهامی می شود. شرایط و مراحل تشکیل و تاسیس شرکت های غیر سهامی، عبارت است از:

حضور حداقل دو شریک، به استثنای مختلط سهامی که نیازمند حضور حداقل سه شریک می باشد.

تکمیل شرکت نامه، در دو نسخه که به امضای کلیه شرکا رسیده باشد.

پرداخت بخشی از سرمایه نقدی شرکت و واریز آن، به حساب تعیین شده برای شرکت.

تقویم سرمایه غیر نقدی شرکت و تسلیم به دفتر شرکت.

انتخاب مدیران و بازرسان

بیشتر بخوانید: مدارک لازم برای ثبت شرکت های غیر سهامی

 

هزینه تاسیس شرکت

پس از توضیح در خصوص مراحل و شرایط تشکیل شرکت سهامی و غیر سهامی، در این قسمت، قصد داریم، در خصوص هزینه تاسیس شرکت صحبت کنیم و بررسی کنیم که تاسیس یک شرکت، به چه میزان هزینه، نیاز خواهد داشت. هزینه تاسیس شرکت، شامل پرداخت وجه برای امور زیر می باشد:

هزینه حق الثبت شرکت؛ که در حال حاضر، مبلغی در حدود 10 هزار تومان می باشد.

هزینه ابطال تمبر سرمایه شرکت؛ که مبلغی معادل نیم در هزار سرمایه شرکت است.

هزینه چاپ آگهی تاسیس شرکت، در روزنامه رسمی و کثیرالانتشار؛ بسته به تعداد آگهی متغیر است و از 260 هزار تومان، شروع می شود.

هزینه تعیین نام شرکت؛ که چیزی در حدود 50 هزار تومان می باشد.

هزینه گواهی عدم سوء پیشینه؛ که در مراجعه حضوری به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی یا پلیس +10، مبلغی در حدود 110 هزار تومان و در صورت درخواست، به صورت اینترنتی، مبلغ 20 هزار تومان خواهد بود.

هزینه سرمایه اولیه؛ که با توجه به نوع شرکت، متفاوت می باشد. سرمایه اولیه شرکت سهامی عام، حداقل 500 هزار تومان می باشد که 20 درصد آن باید توسط موسسین، تعهد شود و حداقل 35 درصد مبلغ تعهد شده، پرداخت گردد. هزینه شرکت های سهامی خاص و مختلط سهامی حداقل 100 هزار تومان بوده که 35 درصد آن، در ابتدا باید پرداخت شود. هزینه ثبت شرکت تعاونی عام، حداقل 10 میلیون تومان و شرکت تعاونی خاص، حداقل 1 میلیون تومان است که یک سوم آن، باید پرداخت گردد. در خصوص سایر شرکت ها، قانون گذار، ساکت بوده و تعیین سرمایه اولیه، بر عهده موسسان است.

در ادامه بخوانید: هزینه ثبت شرکت

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد تاسیس شرکت در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون تاسیس شرکت پاسخ دهند.

 

 

 

 

سوالات متداول

 

1- مراحل تاسیس شرکت چیست؟

مراحل تاسیس شرکت تهیه مدارک مورد نیاز با توجه به نوع شرکت و سپس ثبت درخواست به صورت اینترنتی یا با مراجعه حضوری به اداره ثبت شرکت ها می باشد که جزئیات آن در متن مقاله ارائه شده است.

 

2- سایت تاسیس شرکت چیست؟

سایت تاسیس شرکت یا همان سامانه جامع ثبت شرکت ها به آدرس irsherkat.ssaa.ir می باشد که جزئیات آن در متن مقاله ارائه شده است.

 

3- هزینه تاسیس شرکت چقدر است؟

هزینه تاسیس شرکت شامل 110 هزار تومان بابت گواهی عدم سوء پیشینه 260 هزار تومان بابت آگهی در روزنامه کثیرالانتشار و سایر مواردی می باشد که جزئیات آن در متن مقاله ارائه شده است.

منبع : تاسیس شرکت

برچسب ها
ShortURL as Linkp.ir
linkp.ir/ARkO
نظرتان را بنویسید