یونگ معتقد بود شخصیت یک رشته مراحل را طی می کند که به تفرد می انجامد . یونگ بر خلاف فروید ، بر نیمه دوم زندگی تاکید کرد ، دوره بعد از 35 سال یا 40 سالگی که فرد فرصت کنار هم بودن جنبه های مختلف شخصیت و رسیدن به خود پرورانی را دارد و مرحله میانسالی نامیده می شود . با این حال ، امکان تباهی و واکنش های روان رنجور هم در این دوره وجود دارد . فرد میانسال یا سالخورده ای که در نیمه دوم زندگی به ارزش های جوانی می چسبد ، نمی تواند به خود پرورانی دست یابد و قادر نیست اهداف تازه ای تعیین کند و معنی جدیدی را در زندگی جستجو نماید . مسیری که افراد طی می کنند به توانایی آن ها در برقرار کردن تعادل بین قطب های فرآیند متضاد گوناگون بستگی دارد . این توانایی به موفق شدن در پشت سر گذاشتن مراحل قبلی زندگی بستگی دارد .
در این مقاله به بررسی مرحله میانسالی در نظریه یونگ می پردازیم .
” یونگ معتقد بود میانسالی تقریبا در 35 یا 40 سالگی آغاز می شود . “
مرحله میانسالی در نظریه یونگ
یونگ معتقد بود میانسالی تقریبا در 35 یا 40 سالگی آغاز می شود . در این دوره خورشید از نقطه اوج خود عبور کرده و حرکت به سمت پایین را آغاز می کند . با اینکه این افول ، افزایش نگرانی ها در افراد میانسال را نشان می دهد . اما دوره میانسالی دوره استعداد فوق العاده نیز هست . اگر افراد میانسال ارزش های اجتماعی و اخلاقی زندگی قبلی خود را حفظ کنند ، به صورت انعطاف ناپذیر و متعصبانه به جذابیت و چابکی جسمانی خویش می چسبند . وقتی متوجه می شوند که آرمان های آن ها در حال عوض شدن هستند ، شاید نومیدانه سعی کنند ظاهر و سبک زندگی جوانی خود را حفظ کنند . یونگ نوشت ما اغلب آمادگی نداریم " به بعد از ظهر زندگی گام بزاریم " و دچار بحران میانسالی می شویم. از آن بدتر ، این گام را با این فرض غلط بر می داریم که واقعییت ها و آرمان های ما هنوز هم به ما خدمت می کنند . ما نمی توانیم در بعد از ظهر زندگی ، طبق برنامه صبح زندگی کنیم . آن چه در صبح با شکوه بود ، در بعد از ظهر همچنان باشکوه نیست ، و آن چه در صبح راست بود ، هنگام بعد از ظهر دروغ می شود .
چگونه می توان به صورت کمال و تمام در میانسالی زندگی کرد؟ افرادی که در دوران جوانی بدون ارزش های کودکی یا میانسالی زندگی کرده اند ، کاملاً آمادگی دارند به میانسالی پیش بروند و در این مرحله به طور کامل زندگی می کنند . آن ها می توانند از اهداف برون گرای جوانی دست بکشند و در جهت درون گرای هشیاری گسترده پیش بروند . سلامت روانی آن ها با موفقیت در کار و کاسبی ، شهرت اجتماعی یا رضایت از زندگی خانوادگی ، افزایش نمی یابد . آن ها باید به جلو ، به آینده با امید و انتظار نگاه کنند . از سبک زندگی جوانی چشم پوشی نمایند ، و معنی تازه ای در میانسالی پیدا کنند . این مرحله اغلب ، اما نه همیشه گرایش مذهبی پخته را در بر دارد ، مخصوصاً به نوعی زندگی پس از مرگ .
در ادامه بخوانید: سلامت روانی در میانسالی
سوالات متداول
1- مرحله میانسالی در نظریه یونگ چگونه است؟
یونگ معتقد بود میانسالی تقریبا در 35 یا 40 سالگی آغاز می شود . در این دوره خورشید از نقطه اوج خود عبور کرده که در متن مقاله توضیح آن ارائه شده است.
2- چه کسانی آمادگی ورود به میانسالی را دارند؟
افرادی که در دوران جوانی بدون ارزش های کودکی یا میانسالی زندگی کرده اند ، کاملاً آمادگی دارند به میانسالی پیش بروند که در متن شرح داده شده است.
3- میانسالی در چه سالی آغاز می شود؟
یونگ معتقد بود میانسالی تقریبا در 35 یا 40 سالگی آغاز می شود که در متن توضیحات کامل برای آن مطرج شده است.
منبع : مرحله میانسالی در نظریه یونگ
مرحله میانسالی در نظریه یونگ
ذخیره سازی
0
0
اشتراکگذاری
گزارش تخلف
نظرتان را بنویسید
موارد بیشتر