اکبر عبدی آقا باقر متولد 4 شهریور ماه 1339 در محله صدر الاشراف، بین میدان شوش و خراسان در شهر تهران است و 58 سال سن دارد.
دوران کودکی اکبر عبدی در آن جا سپری شد تا این که به نازی آباد رفت. پدر و مادرش اصلیتی اردبیلی دارند. آنها چهار برادر به نام های اصغر، علی و ناصر و اکبر و یک خواهر به نام اشرف هستند که یکی از برادرانش در سال 1380 شهید شد.
اکبر عبدی ازدواج کرده است و متاهل می باشد. نام همسر وی نینا عبدی است. آنها یک فرزند دختر به نام المیرا نیز دارند.
اکبر عبدی پس از دریافت مدرک دیپلم از سال 1358 با نمایشهای آماتوری فعالیت هنریاش را آغاز کرد و سپس در سال 1362 به تلویزیون رفت و در مجموعه «محله بروبیا» (داریوش مؤدبیان، 1363) و «بازم مدرسهام دیر شد» (1365) خود را به عنوان بازیگری مستعد خلاق شناساند.
او با «جنجال بزرگ» (1363) خود را به عنوان بازیگر نقشهای کمیک شناساند. جنجال بزرگ شش سال پس از تولید به نمایش عمومی درآمد و عبدی در آن فاصله در فیلمهای «مردی که موش شد» (احمد بخشی، 1364)، «اجارهنشینها» (داریوش مهرجویی، 1365)، «گراند سینما» (حسن هدایت، 1376) و «ای ایران» (ناصر تقوایی، 1368) بازی کرد، که نقش او در همه این فیلمها کمدی بود.
عبدی در «اجارهنشینها»، «ای ایران»، «مادر» (علی حاتمی، 1368)، «دلشدگان» (علی حاتمی، 1370) و «هنرپیشه» (محسن مخملباف، 1371) قابلیتهای خود در ایفای نقشهای متنوع کمدی اثبات کرد. تنوع نقشهای او در این فیلمها نشان از بازیگری دارد که اگر به درستی هدایت شود نام ماندگاری از خود در تاریخ بازیگری سینمای ایران باقی میگذارد؛ بازیگری که آن قدر استعداد و توانایی دارد که، به رغم فیزیک و توالی نقشهای ثابت، کمتر به تکرار خود بپردازد. همین قابلیت موجب شد که عبدی در «سفر جادویی» (ابوالحسن داودی، 1369) هم نقش کودکی خود را ایفا کند و هم نقش میانسالیاش را، یا در «آدم برفی» (داود میرباقری، 1373) در دو نقش مردانه و زنانه تواناییهایش را نشان بدهد.
به رغم اینها، اکبر عبدی نخواست یا فرصتی به دست نیاورد تا با به مرور و ارزیابی انتقادی کارنامه بازیگری خود بپردازد. خود او هیچ گاه تن به گفت و گوی مطبوعاتی نداد. تا احیاناً انتقادهای دوست دارانش را بشنود یا شکوه و شکایتهای خود را از اوضاع جاری سینما واگوید.
بازی در فیلمهای «سیرک بزرگ» (اکبر خواجویی، 1370)، «آرزوی بزرگ» (خسرو شجاعی، 1373)، «مرد آفتابی» (همایون اسعدیان، 1374)، «آقای شانس» (رحمان رضایی، 1375)، «بدل کاران» (مهدی صباغزاده 1376)، «عشق گمشده» (سعید اسدی، 1376) و «تارزن و تارزان» (علی عبدالعلی زاده، 1380) شماری از فیلمهایی هستند که اعتبار اکبر عبدی را مخدوش کردند. با وجود این عبدی نتوانست در پارهای صحنههای همین فیلمها، کماکان استعداد و خلاقیتهای خود را بروز دهد.
بیماری اکبر عبدی
وی به خاطر نارسایی کلیه تحت عمل پیوند کلیه قرار گرفته بود. این بازیگر به خاطر از کارافتادگی کلیه هایش که ناشی از عوارض دیابت یا بیماری قند او بوده، به توصیه پزشک معالج برای پیوند کلیه در بیمارستان بستری و عمل پیوند کلیهاش صبح اردیبهشت ماه 96 با موفقیت انجام شد.
اینستاگرام اکبر عبدی

ذخیره سازی
1
0
اشتراکگذاری
گزارش تخلف
برچسب ها
ShortURL as
Linkp.ir
مطلب قبلی
جدول زمان بندی قطعی برق در اصفهان
مطلب بعدی
اینستاگرام تینا آخوند تبار
نظرتان را بنویسید
موارد بیشتر