هیدروموتور دنده ای چیست و چه مزایایی دارد؟

هیدروموتور دنده ای چیست و چه مزایایی دارد؟
ذخیره سازی
0
0
اشتراک‎گذاری
گزارش تخلف
vahid kamali

فروشگاه هیدکالا (هیدرولیک نادری) مرکز فروش و تعمیر انواع هیدروموتور پیستونی، بلغاری، اوربیتالی و پره ای با سالها سابقه درخشان در صنعت هیدرولیک کشور می باشد. اگر برای خرید و انتخاب نوع هیدروموتور خود احتیاج به مشاوره دارید با بخش فنی هیدکالا با شماره های مندرج زیر تماس بگیرید.

هیدروموتور دنده ای وسیله ای چرخان است که اصلی ترین کار آن تبدیل انرژی هیدرولیکی به انرژی مکانیکی می باشد. هیدروموتور ها به چند دسته تقسیم میشوند که از جمله آن ها دنده ای، پره ای، اوربیتالی، شعاعی، پیستونی و … را میتوان نام برد؛ البته خود هیدروموتور دنده ای به چند زیر گروه آته، اصلی، دنده ای و ستاره ای و… تقسیم میشود. اصلی ترین سنجش و یکای آن ها اسب بخار و کیلو وات است.

ساز و کار اصلی هیدروموتور دنده ای با پمپ دنده ای  شباهت زیادی دارد، یعنی دو چرخنده درون یک پوسته دارد و قانون حرکت رفت و برگشت پیستون را مورد اطاعت قرار میدهد.

اگرچه حرکت محوری می باشد پیستون های دایره مانند بر روی محفظه روتور یا بلوک سیلندر قرار گرفته اند چرخاننده محور این محفظه شفتی است که با پیستون پمپ کننده هم تراز است و اما تفاوتی که دارد این است که چیزی که باعث چرخش شفت خروجی میشود روغن است.

حجم ورودی سیال است که سرعت دورانی این هیدروموتور را تعیین میکند و با تغییر در میزان حجم ورودی سیال سرعت دورانی آن دچار تغییر میشود.این هیدروموتور ها آنچنان سریع هستند که سرعت آن ها حتی به ۱۰۰۰rpm (دور بر دقیقه)هم میرسد، به گیربکس های کاهنده سرعت و افزایش دهنده قدرت متصل اند و خروجی گیربکس را برای حرکت دورانی مورد استفاده قرار میدهند.

برای اینکه بتوانیم بالانس هیدرولیکی در این هیدروموتور ایجاد کنیم می بایست قسمت خروجی به ورودی را باز گذاشته که با این حالت قسمت های کم فشار و پرفشار در مقابل یکدیگر قرار گرفته، بالانس هیدرولیکی ایجاد خواهد شد و سرعت و قدرت یکنواخت خواهد شد.

هیدروموتور دنده ای چه کاربرد هایی دارد؟

امروزه در صنعت استفاده گسترده ای از انواع هیدروموتور ها از جمله هیدروموتور دنده ای میشود که از عمده ترین مکان ها که به هیدروموتور نیاز دارد عبارتند از صنایع سیمان، انواع و اقسام معادن، ماشین آلات کارخانه ها،خودرو سازی، صنایع فولاد و….در دنیای صنعتی امروز نیاز به هیدروموتور ها بیش از گذشته احساس میشود.

هیدروموتور دنده ای چه کاربرد هایی دارد؟

هیدروموتور دنده ای چگونه کار میکند؟

هیدروموتور دنده ای به گونه ای طراحی شده که هر دندانه داخلی آن با دندانه خارجی در ارتباط است و نیروی سیال هر دو دندانه خارجی و داخلی را می چرخاند محور داخلی با محور موتور دارای یک مرکزیت واحد است و فاصله آن با محور خارجی ثابت و بدون تغییر است،همچنین داشتن یک دندانه اضافی چرخ دنده خارجی نسبت به چرخ دنده داخلی و داشتن سازوکار حرکتی محوری از ویژگی های مهم این وسیله هستند؛کوپلینگ،کوماتور و صفحه شیردار از جمله اجزای پیچیده و نسبتا پیشرفته این وسیله هستند.

 

هیدروموتورهای دنده ای با سرعت بسیار بالایی کار می کنند.

مزایای هیدروموتور های دنده ای:

  • سرعت بیشتری نسبت به دیگر هیدروموتور ها دارد و در سرعت های مختلف عملکردی نرم،روان و مناسب دارد.
  • در شرایط سخت کاری استحکام و استقامت این را دارد که به مدت طولانی کار کند و در برابر آسیب های وارده مقاومت نشان دهد.
  • بسیار مناسب طراحی شده و حداقل مکان ممکن را (نسبت به سایر هیدروموتور ها) اشغال می کند.
  • یاتاقان هایش در برابر نیروی محوری و شعاعی استحکام بالایی دارند و به راحتی معیوب نمیشوند.
  • در سیستمهای مدار باز و مداربسته کاربرد دارند.
  • بازدهی بالایی را نصیب افراد و سایر ماشین آلات میکند.

 

ShortURL as Linkp.ir
linkp.ir/lA5J
نظرتان را بنویسید