تحصیل مجدد در رشته پزشکی، دندانپزشکی یا داروسازی و رشته های پیراپزشکی

تحصیل مجدد در رشته پزشکی، دندانپزشکی یا داروسازی و رشته های پیراپزشکی
ذخیره سازی
0
0
اشتراک‎گذاری
گزارش تخلف
heyvagroup
یکی از فاکتور های لازم برای ثبت نام کنکور سراسری داشتن شرایط است . بسیاری از داوطلبانی که قبلا دانشجو بوده و اکنون لیسانس یا فوق لیسانس دارند به دنبال تحصیل مجدد در رشته های پزشکی یا پیراپزشکی هستند که با توجه به لایجه تصویب شده در مجلس منع تحصیل برای این دست از داوطلبان برداشته شده است .





یکی از متداول ترین سوالاتی که در زمینه ادامه تحصیل از ما پرسیده می شود داوطلبانی هستند که پس از گرفتن یک لیسانس یا فوق لیسانس می خواهند مجددا در کنکور سراسری شرکت کنند و تحصیل مجدد در رشته های پزشکی و پیراپزشکی داشته باشند .

شرایط تحصیل مجدد برای این افراد مهیا است ولی شرایط و ضوابطی دارد که باید رعایت شود . در این مقاله داوطلبانی که قصد تحصیل مجدد در رشته های گروه پزشکی دارند به چهاردسته تقسیم می کنیم و برای هر کدام شرایط و ضوابط مختص به آن گروه را توضیح می دهیم .

” تحصیل رایگان مجدد تنها به مدرک کارشناسی شما مرتبط است “



شرایط تحصیل مجدد فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی رشته های گروه پزشکی
براساس تصمیم اخذ شده در کمیسیون موضوع ماده 2 و 3 آئین نام اجرایی قانون خدمت پزشکان و پیراپزشکان در تاریخ 28/10/95 " ، فارغ التحصیلان رشته های با طرح اجباری وزارت بهداشت در مقاطع کاردانی و کارشناسی ( مانند پرستاری ، علوم آزمایشگاهی و ... ) که قصد دارند در کنکور سراسری شرکت کنند این افراد تا قبل از اتمام طرح خود می توانند در کنکور سراسری شرکت کنند و به شرط قبولی در یکی از رشته های پزشکی ، دنداپزشکی و یا داروسازی ادامه طرح شان به بعد از اتمام رشته جدیدشان موکول می شود . این نکته حائز اهمیت است که آقایان نباید از لحاظ نظام وظیفه مشکلی داشته باشند .

در اینصورت می توانند در کنکور سراسری شرکت کنند و در صورت قبولی در رشته های علوم پزشکی ( رشته های پزشکی ، دندانپزشکی و داروسازی ) بدون هیچ محدودیتی در هر دانشگاهی که قبول شدند ادامه تحصیل دهند . همچنین اگر این افراد در طول زمان تحصیل در دانشگاه های دولتی درس خوانده باشند و از مزایای تحصیل رایگان برخوردار گردیده باشند حتی اگر برای بار دوم در یک دانشگاه دولتی روزانه قبول شوند می توانند تحصیل مجدد رایگان داشته باشند و نیازی به پرداخت شهریه نیست .

از آنجایی که در دفترچه کنکور سراسری سال های 92 الی 95 درج گردیده بود که تحصیل مجدد در رشته های پزشکی منوط به پرداخت شهریه است ، شکایتی توسط داوطلبان کنکور سراسری صورت گرفت و دیوان عدالت اداری اقدام به داوری در این زمینه کرد .

در نتیجه این رای افرادی که به واسطه شرکت در کنکور سراسری در یک رشته محل روزانه پذیرفته شوند مشمول رای 734 می شوند که برای اطلاع از جزئیات آن مقاله آیا برای تحصیل مجدد در رشته های پزشکی باید شهریه پرداخت کرد را مطالعه کنید .

نکته مهم :

 در جلسه هیئت عمومی دیوان عدالت اداری مورخه 2 خرداد 96 مقرر گردید درصورت قبولی در دانشگاه روزانه ، تحصیل مجدد در مقطع جدید یا مقطع قبلی در هر صورت رایگان باشد . برای اطلاع از ابطال قانون تحصیل مجدد با پرداخت شهریه کلیک کنید .

بیشتر بخوانید: آیا برای تحصیل مجدد در رشته های پزشکی باید شهریه پرداخت کرد










شرایط تحصیل مجدد فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی رشته های غیر پزشکی
این افراد به شرطی می توانند در کنکور سراسری شرکت کنند که تعهدی به ارگان یا سازمان خاصی نداشته باشند و آقایان از لحاظ نظام وظیفه مشکلی نداشته باشند . در اینصورت می توانند در کنکور سراسری شرکت کنند و در صورت قبولی در رشته های علوم پزشکی ( چه رشته های پزشکی ، دندانپزشکی و داروسازی و چه رشته های پیراپزشکی ) بدون هیچ محدودیتی در هر دانشگاهی که قبول شدند ادامه تحصیل دهند .

تنها نکته قابل توجه این است که اگر این افراد در طول زمان تحصیل در دانشگاه های دولتی درس خوانده باشند و از مزایای تحصیل رایگان برخوردار گردیده باشند حتی اگر برای بار دوم در یک دانشگاه دولتی قبول شوند نیز نیاز به پرداخت شهریه نیست ( طبق قوانین و مقررات دانشگاه ) . برای این دسته از داوطلبان هم رای 734 دیوان عدالت اداری صادق است . 

نکته مهم :

 در جلسه هیئت عمومی دیوان عدالت اداری مورخه 2 خرداد 96 مقرر گردید در صورت قبولی در دانشگاه روزانه ، تحصیل مجدد در مقطع جدید یا مقطع قبلی در هر صورت رایگان باشد .

بیشتر بخوانید: شرایط تحصیل همزمان در دو رشته در دانشگاه

” حذف محدودیت تحصیل مجدد برای فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد و دکتری “



شرایط تحصیل مجدد فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی ارشد و دکتری
یکی از مبهم ترین سوالاتی که پیش می آید شرایط تحصیل مجدد فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد و دکتری است . تا قبل از سال 95 در دفترچه سازمان سنجش ذکر شده بود که این اگر داوطلبی دارای مدرک کارشناسی ارشد و یا دکتری باشد کلا حق تحصیل در دانشگاه های روزانه را ندارد .

چه قبلا از امکانات تحصیل رایگان استفاده کرده باشد چه نه . ولی در سال 95 شرایط تحصیل مجدد فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد و دکتری تغییر کرد و شرط تحصیل رایگان این داوطلبان به مدرک دوره کارشناسی آن ها ارجاع داده شد .

به این شکل که اگر داوطلبی که دارای مدرک کارشناسی ارشد و یا بالاتر بود به مدرک کارشناسی اش نگاه می کردند . اگر مدرک کارشناسی اش را از دانشگاه دولتی روزانه و با استفاده از مزایای تحصیل رایگان به اتمام می رساند حق تحصیل مجدد رایگان در رشته های گروه پزشکی را نداشت ( که این مصوبه خلاف قانون اساسی کشور و رای دیوان عدالت اداری بود ) ولی اگر مدرک کارشناسی اش را در یک دانشگاه غیر روزانه ( حتی شبانه ) گرفته بود می توانست در کلیه رشته هایی که از طریق کنکور سراسری دانشجو می پذیرفتند تحصیل رایگان داشته باشد .

در سال 96 این مشکل برطرف شد و داوطلبان با توجه به مدرک کارشناسی ( روزانه یا دوره های دیگر ) می توانستند در صورت قبولی در یکی از رشته های پزشکی ، دندانپزشکی و داروسازی در یکی از دوره های پردیس خودگردان و یا ظرفیت مازاد تحصیل مجدد داشته باشند .

البته این دسته از متقاضیان می بایست در صورتی که فارغ التحصیل رشته های دارای طرح اند طرح نیروی انسانی خود را گذرانده و به هیچ ارگان خاصی تعهد نداشته باشند . در دفترچه ثبت نام کنکور سراسری 97 ، بند " و " که مربوط به تحصیل مجدد رایگان فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد و دکتری است تغییر کرد و طبق رأی هیئت عمومی دیوان عدالت اداری مـورخ 7 / 6 / 1396 فارغ التحصیلان این مقاطع در صورت شرکت در کنکور سراسری و به شرط قبولی بدون در نظر گرفتن مدرک کارشناسی فقط حق تحصیل در دوره های پردیس خودگردان و یا ظرفیت مازاد را دارند .

البته این رای با آرای قبلی دیوان عدالت اداری مغایرت دارد و داوطلبان در صورت بروز مشکل می توانند به استناد رای 734 به دیوان عدالت اداری شکایت کرده و اعلام نمایند که مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشدشلن در مقطع تکراری نبوده است .

 اما طبق آخرین رای دیوان عدالت اداری مورخ 28 فروردین 97 هر داوطلب در هر مقطع مجاز است دو بار تحصیل رایگان داشته باشد که انتظار می رود و احتمال می دهیم این بند در دفترچه ثبت نام کنکور 98 تغییر کند . البته اگر دانشجوی کارشناسی ارشد و دکتری روزانه هستید و قصد شرکت در کنکور سراسری را دارید فراموش نکنید که باید حتما فرم انصراف از دانشگاه را تا 20 اسفند تکمیل کنید .

نکته مهم :

 در جلسه هیئت عمومی دیوان عدالت اداری مورخه 2 خرداد 96 مقرر گردید درصورت قبولی در دانشگاه روزانه ، تحصیل مجدد در مقطع جدید یا مقطع قبلی درهرصورت رایگان باشد.

حتما بخوانید: جریمه انصراف از دوره روزانه








نکات مهم در شرایط تحصیل مجدد
اگر مایل به تحصیل در دانشگاه آزاد هستید مهم نیست قبلا در دانشگاه دولتی تحصیل کرده اید یا خیر. در هرصورت باید شهریه بپردازید و تفاوتی هم بین شهریه کسانی که لیسانس یا فوق لیسانس یا دکتری دارند با کسانی که برای اولین بار در کنکور شرکت می کنند ندارند . قبولی در پردیس های خودگردان یا بین الملل هم در هرصورت همراه با پرداخت شهریه است. چه قبلا از امکانات تحصیل رایگان استفاده کرده اید یا خیر .


 هیچ گونه محدودیت سنی برای شرکت مجدد در کنکور وجود ندارد . تنها منعی که در این مورد وجود دارد این است که کسانی که تا بحال 2 بار در دانشگاه های دولتی و در مقطع کارشناسی یا دکتری عمومی " قبول شده باشند " یعنی انتخاب رشته کرده باشند و خبر قبولی شان آمده باشد دیگر نمی توانند در کنکور سراسری شرکت کنند .



به عنوان مثال کسی که چندین بار در کنکور سراسری  در یکی از رشته های تجربی، انسانی ، ریاضی ، زبان و هنر شرکت کرده اما فقط یک بار در سال 84 در دانشگاه دولتی x1 در رشته y1 قبول شده و بار دیگر در سال 92 در دانشگاه دولتی x2 در رشته y2 قبول شده باشد دیگر حق شرکت در کنکور سراسری را ندارد ولی اگر داوطلبی فقط و فقط قصد انتخاب رشته دانشگاه آزاد را داشته باشد ، این محرومیت شامل حالش نمی شود .

در پایان توصیه می کنیم که اگر تحصیل رایگان مجدد در رشته های دکتری پزشکی ، دندانپزشکی و داروسازی را دارید حتما مقاله را با دقت بیشتری مطالعه کنید. درضمن با توجه به تغییر بعضی از قوانین درمورد تحصیل مجدد در رشته های پزشکی و پیراپزشکی اگر قصد ثبت نام در کنکور سراسری 1400 را دارید برای آشنایی با شرایط شرکت در کنکور سراسری 1400 به مقاله زیر رجوع کنید .

در ادامه بخوانید: ثبت نام کنکور سراسری 1400

در صورتی که پس از مطالعه این مقاله سوال و یا ابهامی در خصوص تحصیل مجدد در رشته پزشکی، دندانپزشکی یا داروسازی و رشته های پیراپزشکی​ دارید می توانید با استفاده از خدمات مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا پاسخ سوالات خود را بیابید .




سوالات متداول


1- آیا داوطلبانی که دارای طرح اجباری هستند می توانند در کنکور شرکت کنند ؟
مطابق متن مقاله در صورت قبولی داوطلبان در یکی از رشته های پزشکی ، دنداپزشکی و یا داروسازی ، ادامه طرح شان به بعد از اتمام رشته جدیدموکول می شود .




2- داوطلبانی که برای بار دوم در دوره روزانه مقاطع کارشناسی و دکتری عمومی پذیرفته می شوند موظف به پرداخت شهریه هستند ؟
مطابق رای 734 دیوان عدالت اداری که در متن مقاله ارائه شده افرادی که به واسطه شرکت در کنکور سراسری ، برای بار دوم در یک دانشگاه دولتی قبول شوند ، موظف به پرداخت شهریه نیستند .




3- داوطلبانی که دارای مدرک کارشناسی ارشد یا دکتری هستند می توانند به قصد پذیرش در رشته های پزشکی و پیراپزشکی مجددا در کنکور سراسری شرکت کنند ؟
  مطابق متن مقاله فارغ التحصیلان این مقاطع در صورت شرکت در کنکور سراسری و به شرط قبولی بدون در نظر گرفتن مدرک کارشناسی فقط حق تحصیل در دوره های پردیس خودگردان و یا ظرفیت مازاد را دارند .

منبع : تحصیل مجدد در رشته پزشکی، دندانپزشکی یا داروسازی و رشته های پیراپزشکی
ShortURL as Linkp.ir
linkp.ir/w1K1
نظرتان را بنویسید