نحوه ثبت نام در رشته دوم تحصیل همزمان

نحوه ثبت نام در رشته دوم تحصیل همزمان
ذخیره سازی
0
0
اشتراک‎گذاری
گزارش تخلف
مهسا علیزاده

طیق مصوبات وزارت علوم تحقیقات فناوری و مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی ، تحصیل همزمان دو رشته در دانشگاه آزاد و دولتی تحت شرایط و ضوابطی امکان پذیر است و دانشجویان با دارا بودن شرایط لازم ، مجاز به ثبت نام در رشته و دانشگاه دوم خواهند بود. با توجه به اینکه بسیاری از دانشجویان دانشگاه دولتی یا دانشگاه آزاد متقاضی تحصیل در رشته دوم هستند ، در این مطلب میخواهیم به بررسی شرایط این موضوع بپردازیم. تا انتهای مطلب همراه ما باشید

امکان تحصیل همزمان دو رشته در دانشگاه آزاد و دولتی

دانشجویان بسیاری هستند که هم اکنون در دانشگاه دولتی یا دانشگاه آزاد مشغول به تحصیل می باشند اما متقاضی تحصیل در رشته دوم نیز هستند. با توجه به اینکه محدودیت هایی برای تحصیل همزمان وجود دارد ، دانشجویان تحت شرایطی خاصی می توانند اقدام کنند و طبق ضوابط وزارت علوم تحقیقات و فناوری ، امکان تحصیل همزمان با رشته های پزشکی نیز وجود ندارد.

برخی از مهم ترین شرایط تحصیل همزمان دو دانشگاه آزاد و دولتی به شرح زیر هستند :

  • دانشجویان فقط در مقطع کارشناسی مجاز به تحصیل همزمان هستند.
  • امکان تحصیل همزمان در دو رشته دانشگاه آزاد برای دانشجویان این دانشگاه وجود دارد.
  • دانشجویان دانشگاه آزاد برای تحصیل همزمان در دانشگاه دولتی می توانند دانشگاه پیام نور را انتخاب کنند.
  • دانشجویانی که در دو رشته تحصیل همزمان دارند ، در هر ترم مجاز به انتخاب حداکثر 30 واحد درسی هستند.
  • دانشجویانی که در دو رشته تحصیل همزمان دارند باید انتخاب واحد را به گونه ای انجام دهند که تداخل ساعت برگزاری کلاس و تداخل زمان برگزاری امتحان وجود نداشته باشد.
  • دانشجویان متقاضی تحصیل همزمان فقط می توانند در مقطع تحصیلی کارشناسی یا مقطع پایین تر درخواست کنند.
  • دانشجویان دوره کارشناسی ارشد مجاز هستند که از رشته های دوره کارشناسی و کاردانی برای تحصیل همزمان انتخاب کنند و امکان تحصیل همزمان دو رشته مقطع کارشناسی ارشد وجود ندارد.
  • دروس مشترک بین دو رشته معادل سازی می شوند.
  • امکان تحصیل همزمان در دانشگاه آزاد و دولتی فقط یکبار وجود دارد.
  • دانشجویان آقا که با استفاده از معافیت تحصیلی مشغول تحصیل در رشته اول هستند ، برای تحصیل در رشته دوم از سوی سازمان نظام وظیفه منعی ندارند.
  • امکان تغییر رشته دوم وجود ندارد.

 

دانشجویان ممتاز دانشگاه های سراسری و آزاد در صورت دارا بودن شرایط زیر ، می توانند تحصیل همزمان داشته باشند.

  • در صورتی که رشته تحصیلی دوم این دسته از دانشجویان از دانشگاه روزانه باشد ، نیازی به پرداخت شهریه نیست اما اگر رشته محل دوم از دانشگاه های پیام نو و غیرانتفاعی باشد ، دانشجو باید شهریه مصوب را پرداخت نماید.
  • دانشجویانی که در دو رشته تحصیل همزمان دارند باید در مدت زمان تحصیل رشته اول ، رشته دوم را نیز به پایان برسانند.
  • برای ثبت نام و انتخاب رشته دوم محدودیتی وجود ندارد و دانشجو می تواند با توجه به علاقه خود از رشته های انسانی ، هنر ، علوم پایه و … انتخاب کند.
  • دانشجویان ممتاز کسانی هستند که یا جزو برگزیدگان کنکور سراسری می باشند ، یا از برگزیدگان‌ المپیادهای‌ علمی‌ دانش‌ آموزشی هستند و یا جزو برگزیدگان‌ جشنواره‌ خوارزمی هستند.

نحوه ثبت نام در رشته دوم تحصیل همزمان

برای پذیرش در رشته تحصیلی دوم حتما نیازی نیست که در کنکور سراسری شرکت کنید و می توانید وارد رشته های بر اساس سوابق تحصیلی و بدون کنکور شوید. رشته های بدون کنکور در دانشگاه آزاد ، دانشگاه پیام نور ، غیرانتفاعی ، روزانه و شبانه ارائه می شوند ولی نکته ای که وجود دارد این است که دانشجویان روزانه چه برای شرکت در کنکور سراسری و چه برای ثبت نام رشته های بر اساس سوابق تحصیلی ، باید از دانشگاه خود انصراف دهند اما این قانون برای دانشجویان سایر دانشگاه ها وجود ندارد.

تحصیل همزمان دو رشته در دو مقطع دانشگاه آزاد و دولتی

بسیاری از متقاضیان تحصیل همزمان دو رشته در دانشگاه آزاد و دولتی ، دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه روزانه هستند و طبق قوانین ، دانشجویان دوره کارشناسی ارشد دانشگاه روزانه می توانند در مقطع کارشناسی دانشگاه ازاد نیز ثبت نام نمایند و تحصیل همزمان در دو مقطع داشته باشند به شرط آنکه از دانشجویان استعداد درخشان دارای مدال های جهانی المپیادی باشند یا رتبه خیلی خوبی را در کنکور ارشد کسب کرده باشند.


 

ShortURL as Linkp.ir
linkp.ir/6g79
نظرتان را بنویسید