یکی از دغدغههای داوطلبان کنکور این است که اگر دانشگاه در دوره روزانه پذیرفته شوند و رشته قبول شده رشته مورد علاقه آن ها نباشد دیگر هیچ راهی جز ادامه تحصیل در همان رشته را ندارند . در حالی که داوطلبانی که مورد پذیرش در دانشگاههای روزانه قرار گرفته اند ، به شرط انصراف از دانشگاه محل تحصیل میتوانند در آزمون سراسری سال آینده شرکت کرده و رشتههای دورههای غیر روزانه را انتخاب کنند .
انصراف از تحصیل و دانشگاه از جهات مختلفی همواره مورد سوال بوده است . از مهم ترین جنبه های اهمیت قوانین انصراف از تحصیل و دانشگاه مجوز شرکت در کنکور سراسری ، خسارت و جریمه انصراف از دانشگاه و شرایط تحصیل مجدد دانشجو های انصرافی بوده است .
از آنجایی که قوانین مربوط به انصراف از تحصیل و دانشگاه جزو آیین نامه های دانشجویی محسوب می شود و دسترسی به آن ها بسیار سخت است در این مقاله سعی کردیم موارد مهم قوانین انصراف از تحصیل و دانشگاه را شرح دهیم .
همچنین از آنجایی که جریمه انصراف از دانشگاه معمولا با تغییراتی در طول سال های متوالی همراه بوده است در این مقاله قوانینی توضیح داده می شود که در حال حاضر سندیت دارند و اجرایی می شوند .
” لزوم انصراف از تحصیل برای شرکت در کنکور سراسری مخصوص دانشجویان دولتی است “
شرایط انصراف از دانشگاه برای شرکت مجدد در کنکور سراسری
اگر شرایط ثبت نام کنکور سراسری 99 را مطالعه کرده باشید در آن از اجبار انصراف از تحصیل تا 20 اسفند برای شرکت مجدد در کنکور سراسری صحبت شده است . اولا باید ذکر کنیم که این اجبار صرفا برای دانشجویان دانشگاه دولتی روزانه است .
به این معنی که اگر در کلیه مقاطع تحصیلی ( کاردانی ، کارشناسی ، کارشناسی ارشد و دکتری ) دانشجوی دوره روزانه هستید و قصد دارید در کنکور سراسری ثبت نام کنید باید تا زمان ثبت نام از دانشگاه انصراف دهید. مهلت انصراف برای داوطلبان ثبت نام کنکور سراسری 99 تا 20 اسفند 98 می باشد و فرم شماره 3 انصراف باید تحویل دانشگاه شود . اجباری نیست که فرم شماره 3 انصراف را حتما تا قبل اسفند 98 پر کرده باشید . همین که انصراف قطعی تایید شده باشد کافی است .
حتما بخوانید: شرایط شرکت مجدد در کنکور سراسری
شرایط انصراف از تحصیل برای شرکت مجدد در کنکور کارشناسی ارشد سراسری
موضوع انصراف از دانشگاه برای کسانی که دانشجوی کارشناسی ارشد و دکتری هستند و قصد شرکت در کنکور کارشناسی ارشد سراسری را دارند شامل همه دانشجویان همه دوره ها می شود .
یعنی اگر قصد دارید در کنکور کارشناسی ارشد سراسری شرکت کنید و قصد قبولی در دانشگاه های سراسری ( روزانه ، شبانه ، غیرانتفاعی ، پردیس های خودگردان ، پیام نور ، مجازی و دانشگاه آزاد را دارید ) و همزمان دانشجوی کارشناسی ارشد یا دکتری هستید باید حتما از تحصیل انصراف دهید .
مهلت انصراف هم تا زمان ثبت نام است که به عنوان مثال اگر قصد ثبت نام کنکور کارشناسی ارشد 99 را دارید باید تا 10 دی ماه 98 فرم انصراف قطعی خود را به دانشگاه تحویل دهید .
” برای قبولی در کلیه مقاطع دانشگاه آزاد لزومی به انصراف پیش از ثبت نام نیست “
شرایط انصراف از تحصیل برای شرکت مجدد در کنکور دکتری سراسری
کلیه دانشجویان دوره دکتری تخصصی در کلیه دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم ( دانشگاه های دولتی ، پردیس های خودگردان ، پیام نور ، غیرانتفاعی ، دانشگاه آزاد و ... ) تا زمانی که از دانشگاه انصراف قطعی ندهند حق ثبت نام آزمون دکتری را ندارند .
از آنجایی که آزمون دکتری دانشگاه آزاد و آزمون دکتری دانشگاه سراسری 99 ادغام شده است باید اشاره کنیم اگر هدفتان از ثبت نام دکتری صرفا قبولی در دانشگاه آزاد است نیاز نیست انصراف از دانشگاه دهید .
بیشتر بخوانید: ثبت نام آزمون دکتری دانشگاه آزاد
جریمه انصراف از دانشگاه دولتی ، دانشگاه آزاد ، دانشگاه های غیر انتفاعی و پیام نور و پردیس های خودگردان
جریمه انصراف از دانشگاه مقوله بسیار وسیعی است که با توجه به زمان انصراف و دلیل انصراف حالت های مختلفی را شامل می شود. در این قسمت صرفا به این توضیحات می پردازیم :
اگر قصد انصراف از دانشگاه دولتی را دارید و بعد از انصراف مجددا قصد آغاز به تحصیل در یک دانشگاه دولتی روزانه دیگر را دارید از پرداخت جریمه انصراف از دانشگاه دولتی معاف هستید.
جریمه انصراف از دانشگاه شبانه ، دانشگاه پیام نور 1.5 برابر شهریه ثابت می باشد.
جریمه انصراف از دانشگاه غیر انتفاعی ( شهریه ثابت یک ترم + 7 واحد درسی ) می باشد .
جریمه انصراف از دانشگاه آزاد ( تعداد نیم سال های ثبت نام شده - 8 ) . ( نصف شهریه ثابت ) .
جریمه انصراف از پردیس های خودگردان معادل پرداخت شهریه ثابت ترم های باقیمانده است که رقم بسیار قابل توجهی است بنابراین توصیه می کنیم قبل از انتخاب این دانشگاه حتما اطلاعات کافی درمورد پردیس های خودگردان ( بین الملل سابق ) و شهریه پردیس های خودگردان داشته باشید .
حتما بخوانید: هزینه انصراف از دانشگاه آزاد
برای اطلاع از شرایط انصراف از تحصیل دانشجویان دانشگاه های روزانه و شرکت مجدد در کنکور می توانید با مشاوران مرکز مشاوره تحصیلی هیوا مشورت کنید . برای این کار می توانید از خدمات مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا استفاده کنید .
سوالات متداول
1- شرط انصراف از تحصیل دانشجویان کارشناسی برای شرکت در کنکور سراسری تا چه زمانی است ؟
مطابق متن مقاله دانشجویان روزانه دوره کارشناسی تا 20 اسفند ماه زمان دارند نسبت به انصراف قطعی خود اقدام کنند .
2- دانشجو دکتری دانشگاه غیر انتفاعی برای شرکت مجدد در آزمون دکتری باید انصراف دهد ؟
مطابق متن مقاله در صورتی که هدف از ثبت نام دکتری صرفا قبولی در دانشگاه آزاد است نیاز به انصراف از دانشگاه نیست .
3- جریمه انصراف ار دوره پردیس خودگردان به چه صورت محاسبه می شود ؟
مطابق متن مقاله جریمه انصراف از پردیس های خودگردان معادل پرداخت شهریه ثابت ترم های باقیمانده است .
منبع : شرایط انصراف از تحصیل دانشجویان دانشگاه های روزانه و شرکت مجدد در کنکور
شرایط انصراف از تحصیل دانشجویان دانشگاه های روزانه و شرکت مجدد در کنکور

ذخیره سازی
0
0
اشتراکگذاری
گزارش تخلف
ShortURL as
Linkp.ir
نظرتان را بنویسید
موارد بیشتر