حذف سهمیه های کنکور 1400

حذف سهمیه های کنکور 1400
ذخیره سازی
0
0
اشتراک‎گذاری
گزارش تخلف
heyvagroup
به دنبال تخصیص سهمیه هایی از قبیل سهمیه ایثارگران ، بهیاری و ... در کنکور سراسری ، تعدادی از داوطلبان به دلیل وجود این سهمیه ها به سوی سازمان سنجش معترض می گردند . پیرو این اعتراضات لایحه ای توسط وزارت علوم و بهداشت در جهت اصلاح یا حذف سهمیه های کنکور سراسری 1400 به مجلس ارائه شد .




در چندین سال اخیر داشتن سهمیه ، نحوه و میزان اعمال آن در کنکور سراسری به یکی از موضوعات چالش برانگیز این ماراتن بزرگ تبدیل شده است . بسیاری از داوطلبان خواستار اصلاح قانون سهمیه های موثر در این آزمون می باشند . پیرو اعتراضات دسته ای از شرکت کنندگان کنکور سراسری جهت ساماندهی به این سهمیه ها ، قرار بر این شد که وزارت علوم و بهداشت در قالب لایحه‌ ای سهمیه‌ های کنکور را تغییر دهد .

در این لایحه سهمیه‌ های ایثارگران ، رزمندگان ، بومی‌ گزینی ، کارمندان ، هیئت علمی و بهیار حذف و یا اصلاح می گردند و پس از تصویب آن امکان ایجاد هیچ گونه سهمیه جدیدی به جز موارد مندرج در این قانون وجود ندارد . در ادامه این مقاله به بررسی اجمالی سهمیه ها و تسهیلات کنکور سراسری پرداخته شده و جزئیات مربوط به لایحه حذف سهمیه های آزمون سراسری و اجرا یا عدم اجرای آن در کنکور 1400 در اختیار داوطلبان قرار داده شده است . با ما همراه باشید !





سهمیه های کنکور سراسری 1400
مطابق دفترچه ثبت نام کنکور سراسری 1400 ، سهمیه های کنکور سراسری به چند دسته سهمیه ایثارگران ، رزمندگان ، خانواده شهدا ، کارمندان و بهیار و...  تقسیم می شود . داوطلبانی که دارای شرایط استفاده از سهمیه های مذکور هستند باید نوع سهمیه خود را در فرم ثبت نام مشخص نموده تا از آن بهرمند گردند .

.

 سهمیه مناطق

 یکی از سهمیه های موثر در کنکور سراسری سهمیه مناطق است که خود به سه دسته سهمیه منطقه 1 ، 2 و 3 تقسیم می شود . این سهمیه بر اساس منطقه سه سال آخر تحصیل داوطلبان مشخص می شود به طوری که بخش های مرکزی مانند تهران ، اصفهان و .. منطقه یک محسوب می شود ، شهر ها و شهرستان ها منطقه 2 و مناطق محروم و شهر های کوچک ، منطقه 3 هستند . 

این سهمیه سبب می شود تا داوطلبان به جای این که با کل متقاضیان شرکت کننده در کنکور 1400 به رقابت بپردازند ، صرفا با داوطلبان سهمیه خود مورد مقایسه قرار بگیرند . ( داوطلبان سهمیه منطقه یک با داوطلبان سهمیه منطقه یک ، داوطلبان سهمیه منطقه 2 با داوطلبان سهمیه منطقه 2 و ...)

 سهمیه ایثارگران

 جانبازان 25 درصد و بالاتر و همسر و فرزندان آنان » ، « جانبازان زیر 25 درصد و همسر و فرزندان آنان » ، « آزادگان و همسـر و فرزنـدان آنـان » ، « همسر و فرزندان رزمندگان با حداقل شش ماه حضور داوطلبانه در جبهه » و همچنین « همسر و فرزندان شهدا و مفقودالاثر » نیز مشمول سهمیه ایثارگران بوده و در صورت کسب حداقل 70 درصد نمره آخرین نفر پذیرفته شده در گزینش آزاد ، می توانند از این سهمیه استفاده نمایند . 


 نکته 1 : بیست و پنج درصد از ظرفیت هر کد رشته محل به « همسر و فرزندان شهدا و مفقودالاثر » ، « آزادگان و همسر و فرزندان آنان » ، « جانبازان 25 درصد و بالاتر و همسر و فرزندان آنان » اختصاص دارد . ( سهمیه ایثارگران 25 درصد ظرفیت )

 نکته 2 : پنج درصد از ظرفیت هر کدرشته محل نیز به « جانبازان زیر 25 درصد و همسر و فرزندان آنان » و « همسر و فرزندان رزمندگان بـا حـداقل شـش مـاه حضور داوطلبانه در جبهه » اختصاص دارد . ( سهمیه ایثارگران 5 درصد ظرفیت )


 سهمیه رزمندگان : 

سهمیه رزمندگان به رزمندگان بسیجی ، جهادگران جهاد کشاورزی و رزمندگان ستاد کل نیروهای مسلح که حداقل شش ماه سابقه حضور در جبهه های دفاع مقدس از سال 1359 تا 1367 را داشته باشند . این داوطلبان در صورت کسب حداقل 75 درصد نمره آخرین نفر پذیرفته شده در گزینش آزاد می توانند از این سهمیه استفاده نمایند . 



 سهمیه خانواده شهدا :

شامل پدر ، مادر ، خواهر و برادر شهید  است . گزینش سهمیه خانواده شهدا مانند سهمیه مناطق بوده و ظرفیت پذیرش برای دارندگان این سهمیه به نسبت کل داوطلبان کنکور سراسری محاسبه می شود .



 بومی گزینی :

سازمان سنجش آموزش کشور جهت کاهش مشکلات اقامتی ( تامین خوابگاه برای دانشجویان ) و همچنین برای حل مشکل رفت و آمد داوطلبان گزینش بومی برای رشته محل­ ها را در نظر گرفت . دانشگاه های سراسری ملزم هستند 80 درصد از ظرفیت پذیرش رشته های خود را به داوطلبان بومی اختصاص دهند و مابقی آن را که حدود 20 درصد می باشد به داوطلبان غیر بومی اختصاص دهند .

همین سهمیه ها و تسهیلات در چند سال اخیر نارضایتی هایی را به دنبال داشته و باعث تبعیض ، بی عدالتی بین داوطلبان آزاد و سهمیه دار شده است . در پی این اعتراضات سازمان سنجش موافقت خود را با حذف سهمیه ها و اصلاحات اعلام کرد و وزارتین علوم و بهداشت از ارائه لایحه ای برای اصلاح سهمیه های کنکور سراسری خبر دادند .  

بیشتر بخوانید: تاثیر سهمیه در انتخاب رشته کنکور سراسری 1400






موارد حذف و یا اصلاح سهمیه در لایحه پیشنهادی به مجلس
به دنبال اعتراضات داوطلبان برای حذف سهمیه های کنکور سراسری ، لایحه موارد حذف و اصلاح سهمیه های کنکور آماده و به دبیرخانه هیات دولت ارسال شد ، مفاد این لایحه از قرار زیر می باشد :

 سهمیه های مهمی چون بومی گزینی ، بومی منطقه ای ، بومی قطب و بومی ناحیه ای به دلیل مشکلات متعددی که برای دانشگاه های کشور ایجاد کرده بود ، در این لایحه حذف گردیده است .

 امتیاز تسهیلات فرزندان هیئت علمی ، سهمیه های قهرمانان ، حافظان قرآن ، کشاورزی و بهیاری نیز در این لایحه حذف شده اند .

 همچنین سهمیه مناطق محروم هم دستخوش تغییرات جدی شده است و تنها بر اساس نیاز منطقه ای و مصوبه شورای گسترش دانشگاه ها اعمال می شود .

 در سهمیه مناطق ، سهمیه مناطق 1 ، 2 ، 3 به دلایلی از جمله توزیع آموزشی این مناطق و زیر ساخت های آموزشی باقی مانده است اما آن نیز به صورت 50 درصد به نسبت شرکت کنندگان اعمال می شود .

ظرفیت هر کد رشته محل در آزمون سراسری در مجموع به میزان 50 درصد به نسبت شرکت کنندگان به هر یک از مناطق ( یک و دو و سه ) و مابقی ( 50 درصد ) به صورت آزاد به تمامی داوطلبان متقاضی هر کدرشته محل اختصاص می یابد . 

حتما بخوانید: تاثیر سهمیه مناطق در کنکور سراسری

 سهمیه حوادث غیر مترقبه ( سیل ، زلزله ) به دلیل زمان دار بودن و محدودیت مکانی بر قوت خود باقی است .

 تسهیلات المپیادی های جهانی سهمیه همچون گذشته است اما در مورد المپیاد های دانش‌ آموزی داخل کشور دارندگان مدال طلا ، نقره یا برنز ، حداکثر به میزان 5 درصد ظرفیت و به صورت مازاد ، صرفا در رشته‌ های مرتبط که تعیین می‌ گردد ، مورد استفاده است .

  تا قبل از ارائه این لایحه ، ظرفیت پذیرش ایثارگران در آزمون ها 30 درصد ( 25 درصد ازاین ظرفیت به سهمیه ایثارگران 25 درصد و 5 درصد این ظرفیت به ایثارگران 5 درصد ) بوده که این میزان به 5 درصد به صورت مازاد تغییر پیدا کرده است .

 ضمن اینکه حد نصاب ایثارگران در آزمون ها از 70 درصد نمره آخرین نفر به 85 درصد نمره آخرین نفر تغییر کرده است .





هنوز اجرای لایحه ساماندهی به سهمیه ها ، در کنکور 1400 قطعی نیست . به محض مشخص شدن وضعیت سهمیه های کنکور سراسری 1400 این مقاله بروز رسانی می گردد . 

بیشتر بخوانید: تاثیر سهمیه ایثارگران 25 درصد









مطابق متن مقاله ، هدف اصلی این لایحه پذیرش عادلانه داوطلبان در کنکور سراسری می باشد با این دیدگاه که اگر قرار است امتیازی داده شود باید به صورت مازاد بر ظرفیت بوده تا حق افرادی که با وضعیت علمی مناسب در این آزمون شرکت می کنند ، ضایع نگردد . 

در ادامه بخوانید: انتخاب رشته کنکور سراسری 1400



قائم مقام ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی در رابطه سهمیه بهیاری کنکور سراسری 1400 گفت : آخرین مصوبه تصویب سهمیه بهیاران در رشته‌های پرستاری بود که به تصویب رسید و این مصوبه 5 سال اجرا می‌شود و بعدها اگر تجدید نظر و اصلاحی باشد ، اطلاع رسانی خواهیم کرد .



کارشناسان مرکز مشاوره تحصیلی هیوا آماده پاسخگویی به تمامی سوالات و ابهامات شما در خصوص اصلاح یا حذف سهمیه های کنکور سراسری 1400 می باشند . شما می توانید از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا با کارشناسان مجرب این مرکز مشاوره در ارتباط بوده و از تجربیات این کارشناسان در زمینه مورد نظر خود استفاده نمایید . همچنین پیشنهاد می کنیم با عضویت در کانال تلگرام و اینستاگرام کنکور سراسری هیوا از تمامی اخبار مربوط به کنکور 1400 مطلع گردید .












سوالات متداول


1- کنکور سراسری 1400 شامل چه نوع سهمیه هایی می باشد ؟
این آزمون شامل سهمیه ایثارگران ، رزمندگان و مناطق می باشد که در متن مقاله جزئیات بیشتری در خصوص نحوه اعمال هر سهمیه ارائه شده است .




2- در صورت اصلاح سهمیه های کنکور 1400 چند درصد ظرفیت رشته محل ها به ایثارگران تعلق می گیرد ؟
طبق لایحه ارسال شده به هیات دولت ، 5 درصد ظرفیت رشته محل ها به صورت مازاد ، به این داوطلبان اختصاص می یابد ، برای اطلاع از سایر بندهای این لایحه می توانید متن مقاله را مطالعه کنید .






3- آیا لایحه اصلاح سهمیه های کنکور سراسری به کنکور 1400 می رسد ؟
مطابق آخرین اخبار منتشر شده ، لایحه تغییرات سهمیه های کنکور سراسری در کنکور 1400 اجرا خواهد شد ، برای اطلاعات بیشتر می توانید به متن مقاله مراجعه نمایید .

منبع : حذف سهمیه های کنکور 1400
ShortURL as Linkp.ir
linkp.ir/D3Pn
نظرتان را بنویسید