MDF در مقابل چوب HDF: تفاوت چیست؟

MDF در مقابل چوب HDF: تفاوت چیست؟
ذخیره سازی
0
0
اشتراک‎گذاری
گزارش تخلف
nasim enferadi

تا به حال متوجه شده اید که وقتی برای شروع یک پروژه جدید می روید به نظر می رسد چیزی "جدید" وجود دارد یا قبلاً متوجه نشده اید که ممکن است بهتر عمل کند؟ انتخاب بهترین ماده برای یک پروژه اغلب به ویژگی های منحصر به فرد آن بستگی دارد. هنگام مقایسه MDF در مقابل HDF، بهتر است به تفاوت آنها نگاه کنید تا مشخص شود که کدام یک بهترین کارایی را دارد.

 

ام دی اف و اچ دی اف محصولات چوبی مهندسی شده ای هستند که از الیاف چوب نرم و سخت مخلوط شده با چسب های رزین ساخته می شوند و تحت فشار و حرارت بالا قرار می گیرند تا پانل هایی با چگالی ثابت تشکیل دهند. HDF نازک‌تر، متراکم‌تر، سنگین‌تر، قوی‌تر و گران‌تر است، در حالی که شکل دادن و استفاده از MDF آسان‌تر است. ویژگی های منحصر به فرد هر کدام آنها را برای پروژه های مختلف ایده آل می کند.

 

در این راهنما، MDF و HDF را با هم مقایسه می‌کنیم، توضیح می‌دهیم که هر کدام چیست، و انواع مختلف هر نوع برد را بررسی می‌کنیم. همچنین مزایا و معایب ام دی اف و اچ دی اف را مورد بحث قرار می دهیم، تفاوت های آنها را بررسی می کنیم و از کجا می توان آنها را خریداری کرد. بعلاوه، چقدر آنها در معرض رطوبت قرار می گیرند و کدام محصول برای پروژه های بالقوه بهتر است.

مزایا و معایب ام دی اف

مانند هر محصولی، چه طبیعی و چه تولید شده، همیشه مزایا و معایبی دارد. بستگی زیادی به نحوه استفاده و مکان آن دارد و اینکه آیا برای این کار بهترین است یا خیر.

 

مزایای

 

ارزان: ام دی اف ارزان تر از تخته سه لا یا چوب طبیعی است.

یکنواخت تراکم و استحکام: از تخته خرده چوب قوی تر است اما نه تخته سه لا با ضخامت یکسان.

قابل رنگ آمیزی: سطح صاف صاف به راحتی سمباده و رنگ می شود و ظاهری مانند چوب دارد.

رنگ پذیر: الیاف چوب در ام دی اف لکه را جذب می کند تا ظاهری یکنواخت داشته باشد، اما فقدان دانه چوب مانند تخته سه لا یا چوب جامد را نمی دهد.

شکل دهی یا شکل دهی آسان: ام دی اف را می توان با اکثر انواع اره ها برش داد یا برای پروفیل ها یا بافت های مختلف بدون نگرانی از خراشیده شدن، خرد شدن یا ترک خوردن، بر خلاف چوب های طبیعی یا تخته سه لا، مسیریابی کرد.

قابل سفارشی سازی: ضخامت های مختلف را می توان تحت حرارت قرار داد و برای داشتن پروفیل ها یا برجستگی های مختلف شکل داد.

می تواند منحنی باشد: ام دی اف نسبت به تخته سه لا یا چوب جامد انعطاف پذیرتر است و می توان از آن برای حاشیه پنجره یا قرنیز استفاده کرد - ممکن است برای خم شدن بیشتر به برش های لبه نیاز داشته باشد.

تاب خوردگی کم: رطوبت کم و چیدمان الیاف غیر جهت دار باعث می شود ام دی اف کمتر تاب بخورد.

نسبتاً سازگار با محیط زیست: MDF از ضایعات چوب، چوب بازیافتی یا بازیافتی یا چوب قدیمی که قابل فروش نیست ساخته می شود. بنابراین، درختان کمتری در تولید آن از بین می روند و ضایعات الوار کمتری دور ریخته می شود.

معایب

استحکام تحمل بار ضعیف: ام دی اف قوی و متراکم است اما برای حمل بار مناسب نیست، به خصوص زمانی که به صورت افقی باشد.

وزن: ام دی اف سنگین است که حرکت را دشوار می کند.

شکستن: عدم جهت گیری الیاف باعث می شود MDF در صورت افتادن یا عدم پشتیبانی مستعد شکستگی شود.

توانایی ضعیف نگه داشتن بست: دانه های کوچک الیاف چوب ام دی اف توانایی محدود نگه داشتن میخ یا پیچ را فراهم می کند، بنابراین می توانند به راحتی شل شوند.

مقاوم در برابر آب نیست: برخی از ام دی اف ها در برابر رطوبت مقاوم هستند و می توان آن را آب بندی کرد.

سمیت: چسب‌ها، چسب‌ها یا رزین‌هایی که برای جوش دادن الیاف چوب به یکدیگر در ساخت MDF استفاده می‌شوند حاوی اوره فرمالدئید یا فرمالدئید اوره متانال هستند که سرطان‌زا هستند. خروج گاز یا گرد و غبار ناشی از بریدن یا شکل دادن به چوب می تواند باعث سوزش چشم، بینی، گلو و پوست شود.

انواع ام دی اف

ام دی اف انواع مختلفی دارد. برخی از آنها دارای رنگ لبه و یا بالا برای نشان دادن ویژگی های خاص هستند، در حالی که برخی دیگر ممکن است دارای روکش چسبیده به یک صورت باشند و برخی با ملامین، PVC، کاغذ یا پارچه پوشانده شده اند. ام دی اف همچنین در رنگ های مختلف برای استفاده در ساخت مبلمان، کابینت یا تابلوهای تبلیغاتی موجود است. در اینجا لیستی از انواع اصلی ام دی اف آورده شده است:

ام دی اف معمولی چند منظوره است.

لبه سبز معمولاً ام دی اف مقاوم در برابر رطوبت است.

لبه های قرمز یا آبی و یا روکش بالایی نشان دهنده ام دی اف ضد حریق است.

ام دی اف Ultra-lite وزن سبک تر و چگالی کمتری دارد، بنابراین کار با آن راحت تر است.

MDF درجه بیرونی تراکم بیشتری دارد و ممکن است در برابر رطوبت، کپک، کپک و حشرات مقاوم باشد.

NAF (بدون فرمالدئید اضافه شده) ام دی اف دارای سطح بسیار پایین فرمالدئید است.

برد HDF چیست؟

HDF (تخته فیبر با چگالی بالا) یا تخته سخت از الیاف چوبی که از برش‌ها و سایر ضایعات چوب از صنایع چوب و خمیر تهیه می‌شود، تولید می‌شود. فرآیند مشابه ام دی اف است، الیاف چوب را با چسب های رزین و موم با هم مخلوط کرده و در قالب ریخته یا قرار می دهند. سپس تحت فشار بالا گرم و فشرده می شود تا پانل های چوبی مهندسی شده با چگالی ثابت بین 65 تا 90 پوند بر فوت مکعب تشکیل شود.

 

تراکم بیشتر MDF معمولاً منجر به یک محصول پانل قوی و نازک می شود که آن را برای کفپوش ها، پانل های دیواری و پانل های دیواری، پوسته درها، لایه های زیرین، مبلمان و سایر مصارف کابینت ایده آل می کند. پانل های HDF در عرض های 48، 49، 60، 61، و طول های 73، 96، 97، 109 و 121 اینچ موجود است. طول ها و عرض های مختلف در ضخامت یا نازکی 3/32” 7/64” 1/8” 5/32” 3/16” 13/64” 15/64” 1 تولید می شوند. /4، 23/64، و 3/8 اینچ با تغییرات جزئی بسته به سازنده.

 

دو فرآیند تولید HDF وجود دارد، یکی مرطوب و دیگری خشک است. فرآیند مرطوب، که به آن روش میسون نیز گفته می‌شود، معمولاً منجر به یک سطح یا صورت بافت و دیگری صاف می‌شود. ماسونیت همیشه با این فرآیند تولید می شود. فرآیند خشک شدن منجر به صاف شدن هر دو صورت یا سطوح می شود. هر دو فرآیند به چسب های رزین فنل فرمالدئید (PF) یا اوره فرمالدئید (UF) وابسته هستند.

مزایا و معایب HDF

تخته فیبر با چگالی بالا مزایا و معایب خود را دارد. نحوه استفاده از آن معمولاً برخی از آنها را تعیین می کند. این موارد را بررسی کنید تا ببینید آیا HDF همان چیزی است که به دنبال آن هستید یا خیر.

 

مزایای

چگالی ثابت: HDF دارای چگالی ثابت در کل است، بنابراین هیچ لکه نرمی وجود ندارد.

قابل تنظیم: به عنوان یک محصول ساخته شده و مهندسی شده، می توان آن را به راحتی برای اهداف مختلف قالب گیری کرد - پوسته های بافت دار درب، کفپوش، کابینت و غیره.

مقرون به صرفه: اگرچه گرانتر از ام دی اف است، اما همچنان از سایر تابلوهای پانل و چوب واقعی ارزانتر است.

قابل رنگ آمیزی: HDF روکش صافی دارد که به راحتی رنگ می شود و رنگ به خوبی به آن می چسبد.

رنگ پذیر: تراکم یکنواخت و بالاتر اجازه می دهد تا لکه ها بهتر به HDF بچسبند تا به ام دی اف، به علاوه رنگ در سراسر یکنواخت است.

بادوام و مقاوم در برابر ضربه: چگالی بالا سطوح HDF را سخت‌تر از سایرین می‌کند و در برابر آسیب مقاوم‌تر و بادوام‌تر می‌شود.

شکل و فرم: تخته HDF به راحتی پاره یا برش داده می شود زیرا جهت دانه بندی یکنواختی ندارد. می توان آن را با اره، اسکرول، دستی، دایره ای یا رومیزی به اشکال مختلف برش داد و با روتر لبه ای شکل داد.

تاب نمی خورد: چگالی بالا امکان جذب رطوبت کم را فراهم می کند، بنابراین HDF شکل یا فرم خود را بهتر حفظ می کند.

مقاوم در برابر رطوبت: HDF مانند سایر چوب های ساخته شده یا واقعی به دلیل رطوبت شکافته نمی شود، ترک نمی خورد یا جدا نمی شود.

سازگار با محیط زیست: ساخته شده از ضایعات یا قطعات چوب ریخته شده و محصولات جانبی صنایع خمیر و چوب و چوب بازیافتی، HDF سازگار با جنگل، قابل بازیافت و حتی زیست تخریب پذیر است. جهت خرید ورق پی وی سی، خرید ورق ام دی اف و خرید پارکت از سایت پومونوکس یا چوب احمدی روی لینک کلیک کنید.

برچسب ها
ShortURL as Linkp.ir
linkp.ir/9q4x
نظرتان را بنویسید