شخصیت intp چیست

شخصیت intp چیست
ذخیره سازی
0
0
اشتراک‎گذاری
گزارش تخلف
mosahab

احتمالا بیشتر افرادی که علاقه مند به خودشناسی و شخصیت شناسی هستند، اصطلاح شخصیت INTP را شنیده اند. شخصیت INTP جزو تیپ های شخصیتی تعریف شده بر مبنای شاخص مایرز-بریگز می باشد. افرادی که دارای این نوع تیپ شخصیتی هستند اغلب یک سری نقاط قوت و نقاط ضعف مشابهی دارند و در محیط های اداری، علمی و ... خلق و خو و رفتار مشابهی از خود نشان میدهند.

از این رو در این مقاله قصد داریم ضمن ارائه توضیحات کافی درباره ی شاخص مایرز-بریگز، تیپ شخصیتی INTP را بررسی کنیم. سپس درباره ی نقاط قوت و نقاط ضعف این تیپ شخصیتی صحبت نماییم. با ما همراه باشید.

 

تیپ شخصیت INTP چیست

تست MBTI از معروف ترین و معتبرترین تست های شخصیت شناسی محسوب می شود و در سراسر جهان مورد استفاده می باشد. اغلب کسب و کارها از نتایج این تست برای انتخاب تیم منابع انسانی استفاده میکنند. تست شخصیت شناسی MBTI بر مبنای نظریه یونگ و مشاهدات ایزابل بریگز مایرز می باشد. بر اساس این نظریه 16 تیپ شخصیتی وجود دارد و همه انسان ها از لحاظ تیپ شخصیتی در یکی از این 16 گروه قرار میگیرند.

شخصیت INTP جزو تیپ های شخصیتی نسبتا کمیاب محسوب می شود و حدود 3 درصد افراد دارای این تیپ شخصیتی هستند. اغلب افرادی که در این دسته قرار میگیرند ویژگی های منحصر به فردی دارند. نوآوری، دیدگاه های منحصر به فرد و قوه ی تفکر قوی از بارزترین ویژگی افراد با تیپ شخصیتی INTP می باشد.

افرادی که شخصیت INTP دارند اغلب روشنفکر، منطقی، آرام، ساکت، محتاط، مستقل، خلاق، انعطاف پذیر، تحلیل گر، هدفمند و پیچیده هستند و علاقه زیادی به داشتن حریم خصوصی دارند. به طوری که در جامعه نیز اغلب از چنین افرادی به عنوان فردی آرام، شهودی و تحلیل گر یاد می شود.

افراد با شخصیت INTP وقت زیادی را صرف فکر کردن و پیدا کردن راه حل برای موضوعات مختلف میکنند. همچنین از تنها بودن و خلوت کردن با خود نیز بسیار لذت میبرند.

حتما بخوانید: روانشناسی شخصیت

 

 

 

 

 

نقاط قوت شخصیت INTP

هر تیپ شخصیتی نقاط قوت و نقاط ضعف خاصی دارد. اغلب افراد با شخصیت INTP در مواجهه با مسائل منطقی اند و اغلب اوقات مسائل را به طور کامل حل می کنند. این افراد برای مسائل مختلف راه حل های خلاقانه ای ارائه می دهند و در حوزه های انتخابی خود تخصص بالایی دارند.

منطق زیاد:

شخصیت INTP قوه تفکر به شدت قوی دارد و همواره عقل و منطق را مقدم بر احساس می داند. از این رو در شرایط خاص به جای تصمیمات احساسی تصمیماتی عقلانی و منطقی می گیرد.

ارائه راه حل های کاربردی:

شخصیت INTP توانایی خاصی در فکر کردن و پیدا کردن راه حل های مناسب برای مسائل پیچیده دارد. این افراد در برخورد با مسائل همه جوانب را می سنجند و با مقایسه نتایج احتمالی بهترین گزینه را انتخاب می کنند. به همین علت راه حل هایی که ارائه می دهند کمترین میزان خطا را دارد. افراد با این تیپ شخصیت اغلب خارج از هنجارها فکر می کنند و دید گسترده ای دارند. به همین علت حتی برای مسائل جدید و اضطراری نیز بهترین راه حل را ارائه می دهند.

عشق به یادگیری:

شخصیت INTP علاقه ی شدیدی به یادگیری دارد. به همین علت اغلب افرادی که تیپ شخصیتی INTP دارند از دانش بالایی برخوردارند و در زمینه های مختلف تخصص بالایی دارند.

کلی نگری:

شخصیت INTP وقت خود را صرف کلیات میکند و کمتر به جزئیات توجه دارد. این ویژگی باعث می شود این افراد دیدگاه های زیادی داشته باشند.

حتما بخوانید: شخصیت esfj

 

نقاط ضعف شخصیت INTP

همانگونه که اشاره شد فردی که شخصیت INTP دارد منطق بالایی دارد و قادر است برای مسائل مختلف راه حل های کاملی ارائه دهد. با این حال این تیپ شخصیتی نیز نقاط ضعفی دارد. رایج ترین نقاط ضعف شخصیت INTP عبارتند از:

ارائه راه حل های نه چندان کاربردی:

شخصیت INTP اغلب راه حل های کامل و بدون نقصی ارائه می دهد اما این راه حل ها ممکن است چندان کارآمد نباشند.

اتلاف وقت زیاد:

فردی که تیپ شخصیتی INTP دارد، زمان زیادی را صرف جمع آوری اطلاعات میکند و ممکن است در شرایط مختلف با کمبود زمان مواجه گردد. به همین علت توصیه می شود INTP ها سعی کنند زمان بیشتری را صرف تجربه و آزمایش کنند.

کلی نگری:

کلی نگری از ویژگی هایی است که هم نقطه قوت و هم نقطه ضعف محسوب می شود. شخصیت INTP کلی نگر است و کمتر به جزئیات توجه دارد. از این رو ممکن است گاهی اوقات به جزئیات توجه نکند. به همین علت توصیه می شود INTP ها نکات مهم و جزئیات را یادداشت کنند تا بتوانند راه حل های مناسب تری ارائه دهند.

احساساتی نبودن:

شخصیت INTP منطقی است و به مسائل عقلانی نگاه میکند. به همین علت زمانی که دیگران رفتار احساساتی از خود نشان میدهند، INTP ها دچار نوعی سردرگمی می شوند. از این رو ممکن است در شرایط خاص احساسات سایرین را درک نکند و با رفتار قاطعانه موجب رنجش سایرین شود. علاوه بر این گاهی این افراد چنان در تفکرات خود غرق می شوند که هر نوع توجه احساسی را فراموش می کنند. تمرکز آنها بر ایده ها و منطق، و نادیده گرفتن ملاحظات شخصی، به راحتی می تواند توهین آمیز باشد.

عدم قطعیت:

علیرغم توانایی فکری خود، شخصیت INTP اغلب در ترس از شکست زندگی می کند. او نگران است ایده هایی که ارائه می دهد با شکست مواجه شود یا مورد انتقاد دیگران قرار بگیرد. علاوه بر این این افراد در صورتی که قادر به استفاده از توانمندی های خود نباشند افسرده و بدبین می شوند.

تنهایی:

از آنجایی که شخصیت INTP تمایل زیادی به خلوت کردن با خود دارد، بعد از مدتی ممکن است دوستان خود را از دست دهد و

منزوی شود. البته که INTP ها قادرند مهارت های ارتباطی خود را بهبود بخشند و روابط موفقیت آمیز و شادی داشته باشند.

حتما بخوانید: شخصیت intj

 

شخصیت INTP در محیط کار:

شخصیت INTP در کار اغلب به دنبال جایگاهی می باشد که شایسته و مناسب اوست. این افراد ظاهری آرام و متفکر دارند و اغلب اوقات در سکوت کارهای خود را پیش میبرند. علاوه بر این در صورتی که مشکلی برای این افراد پیش بیاید، تمایل دارند خودشان شخصا رسیدگی کرده و مشکل را حل کنند. افراد با تیپ شخصیتی INTP بسیار با انگیزه و متمرکز هستند و توانایی های خارق العاده ای در حل مسائل پیچیده و سازماندهی مسائل دارند.

شخصیت INTP در حوزه تجارت:

شخصیت INTPتخصص بالایی در حوزه ی تجارت دارد. چنین فردی می تواند اقتصاددان، وکیل دارایی و املاک، کارفرما، سرمایه دار کسب و کار و تحلیلگر مسائل اقتصادی موفق باشد.

شخصیت INTP در حوزه ی مسائل حقوقی:

علاوه بر حوزه اقتصاد، شخصیت INTP به واسطه ی توانایی های ذاتی، در حل مسائل حقوقی نیز بسیار متبحر می باشد و قادر است میانجی حقوقی یا وکیل و حقوقدان بسیار خبره ای باشد.

شخصیت INTP در زمینه های علمی:

از آنجایی که شخصیت INTP علاقه زیادی به فکر کردن و کسب علم دارد، در حوزه های علمی نیز می تواند به موفقیت های چشمگیری برسد. این افراد می توانند پژوهشگر، استاد دانشگاه، مفسر، ریاضیدان، فیزیکدان و فیلسوف خبره ای باشد.

شخصیت INTP در حوزه های هنری:

به واسطه خلاقیت ذاتی شخصیت INTP در صورتی که سراغ فعالیت های خلاقانه و هنری برود نیز می تواند پیشرفت های چشمگیری داشته باشد. نقاشان، نویسندگان، کمدین ها، کارگردانان، عکاسان، گرافیست ها و مدیران هنری زیادی در سراسر جهان تیپ شخصیتی INTP دارند.

به طور کلی در صورتی که شخصیت INTP در محیط کار فرصتی برای مستقل بودن، ارائه نظرات خلاقانه و چالش برانگیز داشته باشند می توانند به موفقیت های چشمگیری برسند.

شخصیت intp

شخصیت INTP در رابطه:

شخصیت INTP در رابطه نقاط قوت زیادی دارد. چنین شخصیتی قادر است دیدگاه ها و نظرات خود را درباره ی مسائل گوناگون به راحتی بیان کند. علاوه بر این چنین فردی در برخورد با مسائل احساساتی تصمیم نمی گیرد و با دیدگاهی منطقی به مسائل نگاه میکند. 

از آنجایی که شخصیت INTP در بیان نظرات خود صریح می باشد، شریک عاطفی وی درک خوبی از نظرات و عقاید وی خواهد داشت. علاوه بر این چنین افرادی مهارت خاصی در حل مشکلات دارند. از این رو به ندرت ممکن است چنین افرادی در روابط عاطفی خود دچار مشکلات شدید شوند. 

اما از آنجایی که شخصیت INTP بیشتر از جنبه ی منطقی به مسائل نگاه میکند ممکن است در ابراز احساسات کمی با مشکل مواجه گردد. همچنین گاهی ممکن است احساسات برایشان اولویت نداشته باشد و حتی احساسات خود را سرکوب کنند که این خود گاهی باعث ناامیدی و رنجش خاطر شریک عاطفی می شود. 

شخصیت INTP با سایر تیپ های شخصیتی سازگاری نسبتا خوبی دارد. با این حال پیش بینی می شود شخصیت INTP با تیپ شخصیتی INTP یا ENTJ بیشترین سازگاری را داشته باشد. همچنین پیش بینی می شود شخصیت INTP با شخصیت ISFJ کمترین میزان سازگاری را داشته باشد. زیرا ارتباط آنها ممکن است کمی حالت انتقادی داشته باشد.

حتما بخوانید: اختلالات شخصیت چیست

 

 

 

 

 



 

سوالات متداول

 

1- تیپ شخصیت INTP چیست؟

شخصیت INTP جزو تیپ های شخصیتی نسبتا کمیاب محسوب می شود که در متن مقاله توضیح آن کامل ارائه شده است.



 

2- نقاط قوت شخصیت INTP چیست؟

اغلب افراد با شخصیت INTP در مواجهه با مسائل منطقی اند و اغلب اوقات مسائل را به طور کامل حل می کنند که در متن مقاله شرح داده شده است.



 

3- نقاط ضعف شخصیت INTP چیست؟

این تیپ شخصیتی نیز نقاط ضعفی مثل ارائه راه حل های نه چندان کاربردی دارد که در متن مقاله توضیح آن ارائه شده است.

منبع : شخصیت intp چیست

برچسب ها
ShortURL as Linkp.ir
linkp.ir/jEO5
نظرتان را بنویسید