آیا سرد شدن بی دلیل پاها می تواند نشان دهنده وجود یک بیماری باشد؟

آیا سرد شدن بی دلیل پاها می تواند نشان دهنده وجود یک بیماری باشد؟
ذخیره سازی
0
0
اشتراک‎گذاری
گزارش تخلف
Sara Ahmadi

سردی پا علل متنوعی دارد، این مشکل گاهی به دلایلی کاملا طبیعی مانند حضور در یک مکان سرد رخ می دهد و گاهی می تواند نشان دهنده یک مشکل سلامتی جزئی یا جدی باشد. در ادامه به بررسی رایج ترین علل سرد شدن پاها می پردازیم.

عوامل محیطی
قرار گرفتن در معرض دمای سرد ساده ترین علت سردی پا است. هنگامی که بدن در معرض سرما قرار می گیرد، رگ های خونی برای حفظ درجه حرارت مرکزی بدن منقبض می شوند که منجر به کاهش جریان خون به سایر اندام ها می شود. این پاسخ فیزیولوژیکی می تواند باعث احساس سردی و بی حسی در پاها شود.

گردش خون ضعیف
مشکلات متنوعی وجود دارند که می توانند منجر به جریان خون ناکافی به پاها شوند و در اثر این امر باعث سردی پاها شوند. رایج ترین عوامل شامل:
بیماری شریان محیطی: شرایطی که در آن شریان‌ ها باریک می شوند و جریان خون را به اندام‌ ها از جمله دست و پا کاهش میدهند.
تصلب شرایین: تجمع چربی و کلسترول در دیواره سرخرگ ها که منجر به کاهش گردش خون می شود.
دیابت: سطح بالای قند خون می تواند به مرور زمان به رگ های خونی آسیب برساند و منجر به کاهش جریان خون شود.
سندرم رینود: اختلالی که باعث انقباض بیش از حد رگ های خونی در پاسخ به سرما یا استرس می شود.

آسیب عصبی
نوروپاتی، به ویژه نوروپاتی محیطی، می تواند اعصاب مسئول احساس دما در بدن را مختل کند. افرادی که به آسیب عصبی مبتلا هستند ممکن است دمای سرد را به درستی درک نکنند، که منجر به احساس سردی پاها حتی در محیط های گرم می شود.

کم کاری تیروئید
غده تیروئید کم کار، به اندازه کافی هورمون های تیروئید تولید نمی کند و این امر متابولیسم را کند می کند و توانایی بدن را برای تولید گرما را کاهش می دهد. این می تواند افراد را نسبت به سرما، از جمله سردی پا، حساس تر کند.

کم خونی
کم خونی که با کمبود گلبول های قرمز یا هموگلوبین مشخص می شود، منجر به کاهش اکسیژن رسانی به بافت ها می شود. این می تواند منجر به احساس سردی در اندام های بدن، از جمله پاها شود.

روماتیسم
سردی پا می تواند نشانه ای از بیماری های روماتیسمی، به ویژه بیماری های خود ایمنی مانند آرتریت روماتوئید، لوپوس و اسکلرودرمی باشد. این شرایط می توانند منجر به گردش خون ضعیف شوند و از این طریق منجر به سردی پاها شوند.

استرس و اضطراب
استرس عاطفی بدن را تحریک می کند و منجر به ترشح آدرنالین می شود. این هورمون باعث انقباض رگ‌ های خونی می‌ شود و جریان خون را به اندام‌ های حیاتی هدایت می‌ کند و جریان خون را از سایر اندام ها مانند پاها دور می کند و با این کار منجر به سردی پاها می‌ شود.

عوامل سبک زندگی
یکی از عواملی که می تواند منجر به احساس سرما در پاها شود سبک زندگی است. برخی از فعالیت ها وجود دارند که می توانند احتمال سرد شدن پاها را بالا ببرند از جمله:
سیگار کشیدن: نیکوتین رگ های خونی را منقبض می کند و گردش خون را در اندام ها کاهش می دهد.
سبک زندگی کم تحرک: عدم فعالیت بدنی می تواند منجر به گردش خون ضعیف و درنتیجه سردی پاها شود.
کم آبی: مصرف ناکافی مایعات می تواند جریان خون را مختل کرده و در نهایت منجر به سردی پاها شود.            
رژیم غذایی نامناسب: کمبود مواد مغذی، به ویژه کمبود آهن و ویتامین B12، می تواند بر سلامت خون و گردش آن تاثیر داشته باشد.

سن و جنسیت
افراد مسن معمولاً کاهش گردش خون و متابولیسم آهسته‌ تر را تجربه می‌ کنند که باعث می‌ شود بیشتر مستعد تجربه کردن سرد شدن پاها باشند. علاوه بر این، زنان ممکن است به دلیل نوسانات هورمونی و به طور کلی نرخ متابولیسم پایین تر، سردی پا را بیشتر از مردان تجربه کنند.

برچسب ها
ShortURL as Linkp.ir
linkp.ir/31Rnp
نظرتان را بنویسید