مقاله ISI چیست

ذخیره سازی
0
0
اشتراک‎گذاری
گزارش تخلف
heyvagroup
ISI نام موسسه ای برای سنجش اعتبار نشریات علمی بوده که این مجلات را با شاخص های گوناگونی ارزیابی و مجلات برگزیده را جهت دسترسی پژوهشگران، به پایگاه اطلاعاتی خود اضافه می کند. مقالاتی که در مجلات نمایه شده توسط آی اس آی چاپ شوند، اصطلاحا مقالات ISI نامیده می شوند.




یکی از معیارهای میزان تولید علم در کشور، تعداد و کیفیت مقاله های علمی نگارش شده توسط دانشجویان و محققان آن کشور است. مقالات ISI، مقاله هایی با سطح علمی بالا هستند که توسط این افراد نگارش و در نشریه های علمی معتبر نمایه شده توسط موسسه ISI چاپ می شوند.

معمولا دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکتری عهده دار تولید بخش زیادی از مقالات علمی کشور هستند. قسمت دیگری از این مقالات نیز توسط محققان و افرادی که علاقه دارند در یک زمینه خاص تحقیق و پژوهش کنند و یا در سمینار های بین المللی شرکت کنند، نوشته می شود. با توجه به اهمیت نگارش مقالات ISI، در ادامه به بررسی تاریخچه و مراحل ارزیابی مقالات آی اس آی و نکات مهم پیرامون نوشتن مقاله ISI می پردازیم.



ISI چیست؟
آی اس آی (ISI) مخفف عبارت Institute for Scientific Information بوده و در واقع نام موسسه و سازمانی برای اعتبار سنجی تخصصی مقالات علمی است. از آنجا که در حال حاضر ISI یکی از معتبرترین نظام ها برای تمایز مجلات علمی معتبر از سایر ناشران مقالات بوده، این نظام تبدیل به معیاری برای بررسی اعتبار مقاله های علمی شده است.



موسسه ISI در سال 1960 توسط یوجین گارفیلد تاسیس شد و توسط موسسه علمی تامسون در سال 1992 خریداری و به‌ عنوان Thomson ISI نام گذاری شد. در حال حاضر این موسسه بخشی از شرکت Thomson Reuters (تامسون رویترز) است.




مقاله ISI چیست؟
دانشجویان و محققان علاقمند به تحقیق در یک زمینه علمی می توانند از بانک اطلاعات ISI استفاده نمایند. این بانک اطلاعاتی، مهمترین مجلات علمی منتشر شده در دنیا را به صورت جامع تحت پوشش قرار داده و فهرست این مجلات را برای دسترسی پژوهشگران مختلف به اطلاعات علمی، منتشر و به روز رسانی می کند. تمام افراد می توانند در قبال پرداخت هزینه در این پایگاه داده به جستجو بپردازند و اطلاعاتی نظیر تعداد ارجاعات به یک مقاله و مقالات نقل قول شده را به دست آورند.



در نهایت لازم است یادآوری کنیم که آی اس آی (ISI) نام مقاله نیست؛ بلکه منظور از مقاله آی اس آی، مقالاتی هستند که در مجلات نمایه شده توسط موسسه ISI منتشر شده باشند و به صورت لفظی به مقالات ISI معروف شده اند.

بیشتر بخوانید: انواع مقالات علمی


مراحل ارزیابی مقالات ISI
ارزیابی مجله های علمی در موسسه ISI به طور مستمر و مداوم هر دو هفته صورت می گیرد. از جمله عوامل مورد ارزیابی می توان به رعایت استانداردهای بانک اطلاعاتی آی اس آی توسط مجله ، کمیته علمی منتخب مجله ، تنوع بین المللی مقاله های چاپ شده در مجله و انتشار به موقع مجله اشاره کرد.



لازم به ذکر است که هیچ یک از این عوامل به تنهایی مورد بررسی و ارزیابی قرار نمی گیرد ، بلکه با بررسی مجموع عوامل یک امتیاز کلی به نشریه داده خواهد شد. اگر چه هر ساله مقالات علمی مهم به تمامی زبان ها به چاپ می رسند، اما مقالات یک نشریه باید به زبان انگلیسی باشد تا تحت داوری و ارزیابی ISI قرار گیرد.



اغلب اشخاصی که قصد دارند مقاله علمی خود را در مجلات نمایه شده توسط آی اس آی چاپ کنند، ممکن است علاقمند به دانستن این که مقاله ها چگونه ارزیابی می شوند، باشند. موسسه علمی ISI برای ارزیابی مقالات تحت پوشش خود شاخص های زیر را در نظر گرفته است.



ضریب تاثیر (Impact Factor)



ضریب تاثیر برای نخستین بار در سال 1995 و توسط بنیانگذار ISI، گارفیلد، مطرح شد و به سرعت به صورت دستورالعملی جهت گزینش بهترین مجله ها به کار رفت. حقیقت این است که این فاکتور ابزار کاملی برای اندازه گیری کیفیت مقاله ها نمی باشد، اما چون روش بهتری وجود ندارد و در حال حاضر نسبت به دیگر معیارها برای ارزیابی علمی از مزایایی برخوردار بوده، لذا عموما مورد استفاده قرار می گیرد.

بر اساس شاخص ضریب تاثیر، ارزش یک مقاله بر مبنای میزان تاثیر آن بر مقالات بعدی تعیین می شود. براساس تحقیقات انجام شده ، مقالاتی که در حوزه خود موثرتر بوده اند به دفعات بیشتری مورد استناد قرار گرفته اند و به تبع آن ضریب تاثیر بالاتری به مجلات منتشر کننده آن ها تعلق می گیرد.



شاخص فوری (Immediacy Index)



شاخص فوری (Immediacy Index) میزان مراجعه در سال چاپ مقاله را در نظر می گیرد و در صورتی که مقاله های منتشر شده توسط مجلات خیلی سریع مورد توجه دیگر محققان قرار بگیرند، این شاخص برای این دسته از مجلات بالا می رود. برای محاسبه شاخص آنی (Immediacy index) هر نشریه، تعداد ارجاعات در هر سال به مقالات نشریه به تعداد مقالات چاپ شده در همان سال توسط نشریه تقسیم می شود.



شاخص نیمه عمر استناد ( Cited Half-Life )



شاخص نیمه عمر استناد، تعداد سال هایی را محاسبه می کند که باید از سال ارزیابی به عقب برگشت تا پنجاه درصد از کل ارجاعات به مجله صورت پذیرفته باشد. به عبارت دیگر ، این شاخص مدت زمان انجام شدن نیمی از کل استنادات به آن مجله را نشان می دهد و در واقع سرعت کاهش میزان ارجاعات به مجله را بیان می کند.

هر چه شاخص نیمه عمر ارجاعات به مجله بالاتر باشد، نشان می دهد که ارزش مقاله های مجله در طول زمان بیشتر حفظ شده است و ارزش نشریه بالاتر می رود. وقتی مقاله های یک مجله ارزش خود را برای ارجاعات زود از دست بدهند، این موضوع باعث می شود که نیمه عمر ارجاعات به مجله کاهش یابد و نشان دهنده سطحی و کم ارزش بودن مقالات نشریه است.

بیشتر بخوانید: تبدیل پایان نامه به کتاب


مشاوره نوشتن مقاله ISI
نگارش و چاپ مقالات علمی در مجلات ISI مزیت های بی شماری را برای نویسنده این مقالات به همراه دارد. به عنوان مثال افرادی که قصد شرکت در مصاحبه دکتری را دارند با داشتن مقاله ISI می تواند امتیاز بالایی را در جلسه مصاحبه کسب نمایند. همچنین استادان دانشگاه در صورت دارا بودن تعداد مشخصی مقاله آی اس آی امکان ارتقا درجه خواهند داشت و متقاضیان تحصیل در خارج از کشور نیز با کمک مقالات ISI می توانند رزومه ای قوی ساخته و از دانشگاه های سطح بالای خارجی پذیرش بگیرند.



محققان و دانشجویان با رعایت اصول اجزای تشکیل دهنده یک مقاله می توانند اقدام به نگارش مقالاتی نمایند که در مجلات ISI قابل پذیرش باشد. این مقالات باید از چارچوب مشخصی تبعیت کرده و به ترتیب از بخش های عنوان مقاله، چکیده، مقدمه، روش تحقیق، نتایج، پیشنهادات و منابع تشکیل شده باشد. مقالات باید به زبان انگلیسی نوشته شده باشند و نویسندگان می بایست در استفاده از لغات تخصصی دقت لازم را داشته باشند.



پس از نگارش و ویرایش مقاله نوبت به انتخاب مجله های ISI برای ارسال و چاپ مقاله‌ می رسد. مشورت با اساتید و افراد باتجربه‌ که سابقه چاپ مقالات آی اس آی را دارند، مطالعه شناسنامه مجله، بررسی زمینه و موضوعات فعالیت مجله و همچنین در نظرگرفتن سطح علمی و کیفیت مجله نیز از جمله مواردی است که برای ارسال نهایی مقاله باید در نظر گرفت.



اگر در زمینه مقالات آی اس آی دچار سوال یا ابهام هستید در هر کجای ایران که باشید ، می توانید با استفاده از خدمات مشاوره تحصیلی تلفنی از مشاوران مرکز مشاوره تحصیلی هیوا راهنمایی بخواهید تا به بهترین نحو ممکن پاسخ سوالات و ابهامات خود را بیابید .

در ادامه بخوانید: تاثیر مقاله در مصاحبه دکتری



سوالات متداول


1- به چه مقالاتی مقاله ISI گفته می شود؟
مقالاتی که در مجلات نمایه شده توسط موسسه ISI منتشر شده باشند به اصطلاح به مقالات ISI معروفند که توضیحات کامل در این زمینه را می توانید در متن مقاله مطالعه کنید.




2- ISI بر اساس چه معیارهایی مجلات علمی را ارزیابی می کند؟
موسسه ISI معیارهای زیادی را برای ارزیابی نشریات مختلف به کار می گیرد نظیر ضریب تاثیر، شاخص فوری و ... که اطلاعات تکمیلی در این خصوص در متن مقاله ارائه شده است.




3- مقاله ISI چگونه نوشته می شود؟
جهت پذیرش مقاله در مجلات ISI، این مقاله باید چارچوب مشخصی داشته و به زبان انگلیسی نوشته شده باشد. توضیحات تکمیلی در خصوص مشاوره نگارش مقاله ISI را می توانید در متن مقاله مطالعه کنید.

منبع : مقاله ISI چیست
برچسب ها
ShortURL as Linkp.ir
linkp.ir/rLG6
نظرتان را بنویسید