سوله

سوله
ذخیره سازی
1
0
اشتراک‎گذاری
گزارش تخلف
sepide

سوله یکی از پر کاربردترین انواع ساختمان های پیش ساخته در جهان می باشد. سوله سازه ای فلزی با سقفی شیب دار است که طراحی و ساخت آن بر اساس یک سری محاسبات فنی خاص انجام می شود.

سوله کاربردهای فراوانی داشته و این سازه در کارخانجات، انبارها، تعمیرگاه ها، سالن های ورزشی و باشگاه ها، نمایشگاه ها، مرغداری ها و سازه هایی که در آن نیاز به دهانه بزرگ می باشد مورد استفاده قرار می گیرد.

این سازه در زمان طراحی با توجه به ابعاد، اندازه دهانه، ارتفاع و طول، اقلیم منطقه از نظر برف و باد اشکال گوناگونی را شامل می شود.

گروه صنعتی سپهرسوله آماده عقد قرارداد در زمینه ی مشاوره، طراحی، ساخت و اجرای انواع سوله های سبک و سنگین در نقاط مختلف کشور می باشد.

مهم ترین بخش در ساخت یک سوله در سفارش های مختلف تعیین ابعاد، نوع کاربری و پیش بینی موارد مختلف است. البته در کنار محاسبات دقیق رعایت کیفیت و اصول جوشکاری، استفاده از پیچ و مهره و اتصالات مناسب و استاندارد، رنگ آمیزی صحیح و زنگ زدایی از عوامل بسیار مهم می باشند و تاثیر مستقیمی در استحکام و کارآیی سازه خواهند داشت. لازم به ذکر است که تمامی قطعات و متریال ساخته شده توسط شرکت سپهر سوله با توجه به دانش روز و تجربه چندین ساله و به صورت کاملا استاندارد تولید شده و در زمان لازم می تواند به روئیت کارفرما برسد. همچنین تولیدات و روند انجام پروژه های این شرکت به تایید ده ها شرکت مشاور و دستگاه نظارتی نیز رسیده است.

طراحی سوله

مسائل بسیار زیادی در طراحی سوله وجود دارد که رعایت آن سبب افزایش استحکام و کارایی سازه شده و همینطور عدم رعایت آن سبب افت کیفیت سازه می شود. یکی از این مسائل میزان بار وارد شده بر ساختمان و اسکلت فلزی است. بارهای وارد شده می توانند ناشی از وزش باد، بارش برف و یا بلایایی مانند زلزله باشند که تمامی این موارد با توجه به محل و محیط اجرای پروژه متفاوت بوده و به روش خاصی محاسبه می شود. موارد مهم بعدی در طراحی و ساخت سوله محل قرار گیری ستون ها و فوندانسیون ها و همچنین تعداد دهانه و قاب های مورد نیاز می باشد. بررسی زمین احداث سوله از مهمترین مواردی است که می بایست در طراحی سوله مورد توجه قرار گیرد. پس از بررسی های به عمل آمده طراحی سوله انجام شده و فرایند ساخت سوله آغاز می شود.

عوامل موثر بر وزن سوله های صنعتی

همانطور که در بالا اشاره کردیم در طراحی سوله وزن بارهای وارد شده می بایست مورد توجه قرار گرفته و محاسبه شود. در ادامه عوامل موثر بر وزن سوله های صنعتی را معرفی و بررسی می کنیم.

اولین عامل موثر بر وزن سوله های صنعتی بار ناشی از وزش باد می باشد. منطقه و جهت احداث پروژه می بایست از نظر جهت و سرعت وزش باد مورد بررسی قرار گیرد. بر اساس استاندارد در مناطق مختلف ایران فشار باد حدودا تا 92 کیلوگرم بر متر مربع می باشد.

عامل موثر بعدی محاسبه میزان حداکثر بارش برف در آن منطقه می باشد. طبق استاندارد در ایران با شیب 20 درصد میزان بار برف به چهار بخش 25، 90، 150 و 200 کیلوگرم بر متر مربع تقسیم می شود که در اکثر سفارشات ساخت سوله وزن 150 کیلوگرم را برای بار برف در نظر می گیرند.

سومین عامل ابعاد دهانه سوله می باشد که با توجه به نوع کاربری متفاوت بوده.

آخرین عامل موثر در وزن سوله صنعتی ارتفاع ستون ها می باشد که پس از انجام محاسبات در صورت نیاز می بایست از جرثقیل سقفی استفاده شود.

انواع سوله

سوله ها با توجه به نوع کاربری و عوامل مختلف مربوط به کاربرد سوله انتخاب و ساخته می شوند و داری انواع گوناگونی هستند که در زیر به آنها اشاره می کنیم

  • سوله تک دهانه به صورت ۸
  • سوله دو یا چند دهنه با ستون مشترک به صورت ۸۸ یا ۸۸۸ یا ۸۸۸۸
  • سوله دو دهانه به صورت ۸
  • سوله مدور
  • سوله چند ضلعی

ابعاد دهانه سوله

ابعاد دهانه سالن های سوله تا حدود 60 متر می تواند ساخته شود اما به طور معمول ابعاد دهانه سوله ها از حدود 10 متر تا 25 متر با یک قاب ساده ساخته می شوند. متوسط ابعاد دهانه سوله در موارد صنعتی حدود 20 متر می باشد.

مشخصات ظاهری سوله

مشخصات ظاهری در سوله های مختلف می تواند متفاوت باشد. قاب فلزی به کار برده شده در یک سوله می تواند ساده و یا مرکب و یا در وسط آن ستون به کار برده شود و یا می توان جهت داشتن نورگیر یک شیب یک طرفه در زیر پوشش سقف سوله در نظر گرفت. همچنین می توان سایبان یک طرفه و یا دو طرفه برای اطراف سوله در نظر گرفت. ناگفته نماند که در ساخت سوله هایی که کاربرد تولیدی دارند نصب جرثقیل سقفی بسیار متداول است.

مشخصات اجزا سوله

عمدتا مشخصات اجزا سوله ها با یکدیگر متفاوت هستند. سوله ها بر اساس وسعت و اندازه هایی که دارند از قسمت های مختلفی تشکیل می شوند. اما به طور معمول اجزا اصلی یک قاب فلزی پیش ساخته دارای قسمت هایی از جمله ستون، بادبند سقفی و دور تا دور، رفتر والپست، میل مهار یا سگراد، بولت، پرلین، تیر کرین، کف ستون، قوطی و تیر تشکیل شده است.

مراحل پروژه سوله سازی

مراحل پروژه سوله سازی شامل دو مرحله می باشد. در مرحله اول ساخت برشکاری، مونتاژ اولیه و جوش اولیه در کارخانه سوله سازی انجام گرفته و در مرحله دوم مونتاژ نهایی، جوش نهایی، تمیز کاری، نصب اسکلت سوله و رنگ سوله در محل احداث سوله انجام می گیرد. قطعات ساخته شده در کارخانه مانند پیچ و مهره به محل احداث پروژه حمل شده و به کمک جرثقیل و ابزارهای لازم تنظیمات نهایی انجام می پذیرد.

اجرای سوله

همانطور که اطلاع دارید سوله ها جهت کاربردهای متفاوتی از جمله صنعتی و ورزشی ساخته می شوند. طراحی و اجرای سوله توسط متخصصین شرکت و با کمک نرم افزارهای مربوط انجام می گیرد. اولین و مهمترین مرحله در اجرای سوله بازدید از محل احداث پروژه می باشد. در این مرحله از زمینی که که قرار است سوله بر روی آن اجرا شود بازدید شده و نمونه برداری خاک و بررسی تراکم و جنس خاک انجام می شود. پس از بررسی های به عمل آمده از زمین محل پروژه با توجه به نتایج بررسی ها و کاربرد سوله نقشه مورد نظر توسط مهندسان شرکت و با کمک نرم افزار هایی مانند XSTEEL انجام می گیرد. شرکت مجری سوله با توجه به سفارش کارفرما اقدام به خرید و آماده سازی ورق می نماید. تمامی ورق ها با توجه به نقشه در محل مورد نظر سوراخکاری شده و و عملیات جوشکاری و رنگ کاری آن انجام می پذیرد. همزمان و موازی با این اقدامات عملیات خاک برداری، تراز سازی، آرماتور بندی و بتن ریزی در زمین محل احداث سوله انجام می شود تا مقدمات برپایی سوله فراهم شود. پس از این اقدامات سوله و قطعات ساخته شده در کارخانه به کمک تریلی به محل مورد نظر حمل شده و عملیات نصب و ساخت سوله توسط جرثقیل و نیروی انسانی صورت می گیرد.

انواع سوله صنعتی

امروزه وجود یک فضای بزرگ و مسقف در صنایع بسیار محسوس می باشد. با توجه به وجود زمینه های مختلف در صنایع، سوله با کاربردهای متنوع بسیار مورد نیاز می باشد. بنابراین همین امر سبب گسترش تولید انواع سوله شده است. سوله ها با ابعاد، انواع و اهداف متفاوت و متعددی تولید شده و به کار گرفته می شوند که هر کدام ویژگی های خاص خود را دارا می باشند. سوله یک دهانه، سوله دو یا چند دهانه با ستون مشترک، سوله های دو دهانه، سوله های قوسی، سوله های چند ضلعی و ... از انواع سوله های صنعتی می باشند. که این سوله ها به سه دسته سوله های خرپایی، سوله های یو بی ام و یا سوله های تیر ورقی تقسیم می شوند. تمامی این سوله ها با استفاده از فولاد تولید شده و توسط پیچ و مهره به یکدیگر متصل می شوند. در بین تمامی این سوله ها سوله های خرپایی به دلیل مقاومت بالا، وزن کم و قیمت پایین مقرون به صرفه تر از بقیه می باشد.

عوامل موثر بر قیمت سوله

پس از اطلاع از انواع و اجزای سوله لازم است که با قیمت سوله و عوامل موثر بر قیمت سوله و شرایط قیمت گذاری آن آشنا شویم. عوامل متعددی هستند که در قیمت سوله موثر می باشند که این عوامل عبارتند از: کیفیت اجزا و اجرای کار ، ابعاد و اندازه، وزن و جنس اجزا

هر چه کیفیت اجزای سوله و کیفیت اجرای کار بالاتر رود به طبع سوله مورد نظر از لحاظ قیمتی نیز افزایش خواهد یافت. همچنین هر چه ابعاد سوله بزرگتر باشد و یا این که وزن آن به دلیل استفاده از فولاد بالاتر رود قیمت آن نیز افزایش خواهد یافت.

مشخصات فنی سوله

پس از تعیین هدف و نوع کاربرد سوله که جزو اولین اقدامات ساخت سوله می باشد، مشخصالت فنی سوله می بایست مورد بررسی قرار گیرد. در صورتی که به نکات و مشخصات فنی سوله توجه نشود امکان پیش آمدن خسارات جبران ناپذیر وجود خواهد داشت.

در ادامه انواع مشخصات فنی سوله را با هم بررسی خواهیم کرد.

ابعاد سوله

ابعاد سوله از عوامل مهم و تاثیر گذار بر قیمت سوله می باشد. با توجه بر اهمیت اقتصادی بودن ساخت سوله می بایست ابعاد استانداردی را برای ساخت در نظر گرفت.

طول سوله

طول سوله یک عامل مهم در استحکام سوله می باشد. به طور معمول طول استاندار سوله حدود 90 متر می باشد.

عرض سوله

عرض سوله از عوامل تعیین کننده استاندارد سوله می باشد.. عرض استاندارد برای انواع سوله حدود 20 تا 30 متر در نظر گرفته شده است.

ارتفاع سوله

ارتفاع سوله نیز همانند ابعاد سوله تاثیر بسزایی بر قیمت سوله خواهد داشت. زیرا هر چه ارتفاع سوله بیشتر باشد میزان آهن و فولاد مصرفی نیز بیشتر خواهد شد که صد البته قیمت سوله نیز افزایش خواهد یافت. ارتفاع استاندارد برای سوله ها با کاربری متفاوت حدود 4 تا 25 متر می باشد.

 شیب سوله

اندازه شیب سوله وابسته به اندازه دهانه سوله خواهد بود. معمولا اندازه شیب سوله حدود 10 تا 30 درصد اندازه دهانه سوله می باشد.

عرشه فولادی

یکی از روش های به روز ساختماان سازی که سبب افزایش سرعت ساخت و ساز می شود استفاده از عرشه فولادی است. عرشه فولادی نوعی از سقف است که از ورق گالوانیزه ذوزتقه ای، دال مرکب بتنی و برش گیر ساخته شده است.

استفاده از عرشه فولادی به دلیل داشتن مزایایی چون بالا بردن سرعت اجرا پروژه، عملکرد و ارزش اقتصادی بالا و ایجاد امنیت برای کارگران و نیروی انسانی در برابر سقوط بسیار مورد توجه و استفاده قرار گرفته است.

نکات مهم در ساخت سوله

در اکثر مواد هزینه نگهداری و تعمیر سوله بر عهده شرکت سازنده می باشد به همین دلیل اکثر شرکت های سازنده از لوازم و مواد با کیفیت بالا استفاده می کنند تا سوله طول عمر بالاتری داشته باشد و هزینه نگهداری و تعمیرات کاهش یابد.

نکته مهم بعدی که در ساخت سوله حائز اهمیت است استفاده از اجزا و مصالح قابل بازیافت می باشد تا باعث کاهش هزینه های مربوط به انرژی شود. یکی از مواردی که در ساخت سوله استفاده می شود و با بازیافت آن کیفیت و مقاومت کاهش نمی یابد فولاد است.

خرید سوله

جهت خرید سوله و ساخت سوله ارزان و سبک با شرکت سپهر سوله تماس بگیری. کارشناسان فنی گروه صنعتی سپهر سوله آماده‌اند تا در قالب مشاوره‌های تخصصی، پاسخگوی سؤالات شما در زمینه ساخت سوله ارزان و برآورد قیمت سوله و قیمت استراکچر فلزی باشند.

شرکت سپهرسوله آماده عقد قرارداد در زمینه ی مشاوره، طراحی، ساخت و اجرای انواع سوله های سبک و سنگین و استراکچر فلزی همچنین ساخت سوله ارزان در تمام نقاط مختلف کشور می باشد .

لینک مرجع https://sepehrsoule.ir
ShortURL as Linkp.ir
linkp.ir/nLvl
مطلب بعدی
رنگ دریایی
نظرتان را بنویسید