شرایط ثبت نام کنکور 1400

شرایط ثبت نام کنکور 1400
ذخیره سازی
0
0
اشتراک‎گذاری
گزارش تخلف
heyvagroup
شرکت در کنکور سراسری 1400 ، دارای شرایط عمومی و اختصاصی است که سبب می شود تنها داوطلبان مجاز بتوانند در این آزمون ثبت نام و شرکت کنند . در ضمن با توجه به ادغام کنکور سراسری و دانشگاه آزاد متقاضیان ورود به دانشگاه آزاد هم باید شرایط ثبت نام کنکور سراسری را داشته باشند تا بتوانند در این ماراتن شرکت کنند .

هر آزمونی یک سری شرایط و ضوابط دارد که کنکور سراسری هم از این امر مستثنی نیست و داوطلبانی که قصد شرکت در کنکور سراسری 1400 را دارند در وهله اول باید شرایط ثبت نام را بررسی کنند و در صورت مجاز بودن برای ثبت نام اقدام کنند .

شرایط ثبت نام کنکور سراسری از چند بخش شرایط عمومی ، اختصاصی ، نظام وظیفه ، تحصیل مجدد و سهمیه های کنکور سراسری و ... تشکیل شده که داوطلبان می بایست قبل از ثبت نام تمامی بندها و جزئیات مربوط به این ضوابط را مطالعه کرده و با آگاهی کامل علاقه مندی خود را برای شرکت در آزمون سراسری 1400 اعلام نمایند . برای آشنایی بیش تر داوطلبان در ادامه به بررسی شرایط ثبت نام کنکور 1400 پرداخته شده است .


شرایط عمومی ثبت نام کنکور سراسری 1400
همان طور که گفته شد داوطلبانی مجاز به انجام مراحل ثبت نام کنکور سراسری هستند که شرایط و ضوابط شرکت در این آزمون را دارا باشند . در بخش زیر مهم ترین شرایط عمومی ثبت نام کنکور 1400 ارائه شده است .

در نظر داشته باشید با توجه به ادغام آزمون سراسری و دانشگاه آزاد ، داوطلبانی هم که قصد ثبت نام و تحصیل در رشته های با آزمون دانشگاه آزاد را دارند ، باید تمامی این شرایط را داشته باشند تا مجاز به شرکت در این کنکور باشند .

به منظور رفاه حال داوطلبان در ادامه شرایط عمومی و اختصاصی ثبت نام کنکور 1400 ارائه شده است .



شرایط عمومی ثبت نام کنکور 1400


 اعتقاد به اسلام و يا یکی از اديان رسمی مصرح در قانون اساسی جمهوری اسلامی ايران .

 ( عدم احراز عناد ) نه اعتراض نسبت به نظام جمهوری اسلامی ايران .


درصورتی كه داوطلب قبلا با نظام جمهوری اسلامی عناد داشته ، بايد تغيير نظر او احراز شود .


 نداشتن سابقه عضويت در سازمان های غيرقانونی ، فراماسونری و اعقاب آن ها .

 عدم احراز فساد اخلاقی .

 عدم اعتياد به مواد مخدر



شرایط اختصاصی ثبت نام کنکور 1400
 داوطلبان برای ثبت نام کنکور سراسری باید دارای یکی از مدارک زیر باشند :

دیپلم چهار ساله نظام قدیم 
مدرک پیش دانشگاهی
مدرک کاردانی ( فوق دیپلم )
دیپلم پایه دوازدهم نظام جدید ( 6 - 3 - 3 )



 کلیه دارندگان مدرک پیش دانشگاهی یا دیپلم نظام جدید ( 6 - 3 - 3 ) یا دانش آموز سال آخر پایه دوازدهم نظام جدید که تا تاریخ 31 شهریور 1400 فارغ التحصیل شده می توانند در کنکور 1400 شرکت نمایند .

 البته :

در صورت قبولی داوطلبان در رشته هایی كه پذيرش آنان از نيمسال دوم سال تحصيلی 1400 - 1401 آغاز می گردد به شرط دريافت مدرک تحصيلی ديپلم نظام آموزشی جديد 3-3-6 و يا پيش دانشگاهی و يا مدرک كاردانی تا تاريخ 30/11/1400 ، ثبت نام و ادامه تحصيل آنان بلامانع می باشد .


شرایط تحصیل مجدد و شرکت در کنکور سراسری 1400
بر اساس قوانین دفترچه ثبت نام کنکور سراسری در این بخش به بررسی شرایط داوطلبان مختلف پرداخته و شرایط تحصیل مجدد هر یک از متقاضیان ارائه شده است .


 پذيرفته شدگان نهايی دوره روزانه کنکور 99 ( اعم از پذیرفته شدگان متمرکز یا نیمه متمرکز ) حتی در صورت عدم ثبت نام یا انصراف قطعی از رشته قبولی ، مجاز به ثبت نام و شرکت در کنکور 1400 به منظور انتخاب رشته محل های دوره روزانه نخواهند بود . 

 ( البته امکان لغو محرومیت از انتخاب رشته روزانه کنکور  از طریق ارسال درخواست به سازمان سنجش وجود دارد )

بیشتر بخوانید: نحوه ثبت درخواست در سایت سازمان سنجش

 دارندگان مدرک كاردانی ( فوق ديپلم ) و همچنين آن دسته از داوطلبان مذكور كه حداكثر تا 31 / 06 / 1400 در مقطع كاردانی فارغ التحصيل می شوند ، حق ثبت نام در کنکور را خواهند داشت .

 فارغ التحصيلان کاردانی در رشته های تحصيلی مورد نياز وزارت بهداشت که دارای طرح اجباری هستند بايد حداكثر تا تاريخ 31/6/1400 و يا 30/11/1400 خدمات خود را به پايان برسانند .


نکته مهم : 


فارغ التحصيلان رشته های تحصيلی بهداشت دهان ، تكنسين سلامت دهان ، پرستاری دندانپزشكی ، پروتز دندان و ساخت پروتز دندانی مشمول قانون خدمت پزشكان و پيراپزشكان نمی باشند .


 دانش آموختگان مقطع كاردانی رشته "اپتیک" كه قبل از سال 1389 پذيرفته شده باشند ، درصورت شركت
در گروه آزمایشی علوم تجربی و احراز نمره علمی و شرايط لازم ، می توانند در مقطع كارشناسی پيوسته رشته
بینایی سنجی ادامه تحصیل دهند

 داوطلبانی که دارای طرح اجباری هستند ، در صورت قبولی در یکی از رشته های پزشکی ، دندانپزشکی ، داروسازی طرح آن ها به تعویق افتاده و می توانند ادامه تحصیل دهند و خدمات قانون خدمت خود را پس از اتمام تحصيل با تعهدات خدمت مقطع جديد انجام دهند ، اما اگر در رشته هایی غیر از رشته های مذکور پذیرفته شوند قبولی آن ها لغو شده و می بایست ابتدا طرح خود را بگذرانند .

 فارغ التحصيلان دوره كاردانی رشته های تحصيلی گروه های آموزشی غير پزشكی ، به شرطی می توانند در آزمون سراسری 1400 شركت نمايند كه تعهدات و خدمات قانونی را حداكثر تا 31/6/1400 انجام داده باشند .

 دانشجويان اخراجی و همچنين دانشجويان دوره كارشناسی كه مدرک معادل كاردانی را دريافت نموده اند نيز مانند مقررات مربوط به دانشجويان انصرافی پس از تسويه حساب كامل با دانشگاه ذيربط و در صورت نداشتن مشكل نظام وظيفه حق ثبت نام در کنکور را دارند .

 فارغ التحصیلان مقاطع كارشناسی ارشد ناپيوسته و پيوسته كليه رشته های تحصيلی و دكتری عمومی
پزشكی ، دندانپزشكی و داروسازی و دكتری حرفه ای دامپزشكی که متقاضی تحصيل مجدد هستند به شرط دارا بودن شرایط زیر و قبولی در مقطع دكتری عمومی رشته های پزشكی و داروسازی می توانند در کنکور شرکت کنند و محدوديتی در انتخاب دوره های مختلف ( روزانه ، مازاد و پرديس خودگردان ) ندارند .


 باید خدمات موضوع قانون خدمت پزشكان و پيراپزشكان را به پایان رسانده باشند
عدم تعهد خدمت به ارگان يا دستگاه های اجرايی و عدم دارا بودن تعهدات سهمیه بومی و يا
سهمیه مناطق محروم .
 نداشتن ممنوعیت تحصیل از نظر سازمان نظام وظيفه .

شرایط نظام وظیفه کنکور سراسری 1400
بر اساس مندرجات دفترچه ثبت نام کنکور 1400 ، داوطلبان مرد می بایست علاوه بر داشتن شرایط عمومی و اختصاصی ، وضعیت نظام وظیفه خود را نیز مشخص نمایند .  طبق اعلام رسمی سازمان وظیفه عمومی نیروی انتظامی ، متقاضیان مرد باید از لحاظ وضعیت مشمولیت و مقررات وظیفه عمومی جزو یکی از دسته های زیر باشند تا بتوانند در کنکور ثبت نام کنند  .

داشتن کارت پایان خدمت هوشمند

داشتن کارت معافیت از خدمت دائم هوشمند ( معافیت به علت کفالت ، پزشکی ، ایثارگران و موارد خاص )

مشمولان دارای برگ معافيت موقت هولوگرام دار بدون غيبت ( پزشكی ، كفالت و ساير... ) در مدت اعتبار آن .

افراد متولد سال 1354 و قبل از آن . این افراد باید پس از اینکه قبولی آنها مشخص شد ، موظف هستند کارت معافیت دائم هوشمند خود را در زمان ثبت نام  دانشگاه ارائه کنند . این افراد مشمول معافیت سنی عنایت مقام معظم رهبری قرار می گیرند .

دانش آموزان سال آخر دوره متوسطه یا پیش دانشگاهی که به صورت حضوری و پیوسته مشغول به تحصیل بوده اند و تا 99/6/31 در سنوات مجاز تحصیلی یعنی حداکثر 20 سالگی تمام فارغ تحصیلی می شوند .

فارغ التحصیلان نظام جدید 6 - 3 - 3 یا دارای مدرک پیش دانشگاهی می باشد. این افراد باید حداکثر تا 20 سالگی به صورت پیوسته و حضوری و بدون غیبت تحصیل خود را به پایان رسانده باشند .
تبصره : دانش آموزانی كه دوره متوسطه را (سال اول متوسطه ) را از مهر 91 آغاز كرده باشند ، سقف مجاز سنوات تحصيلی آنان حداكثر تا پايان 20 سالگی خواهد بود 

دانش آموزانی که قبل از سن مشمولیت ( یعنی قبل از سن 18 سالگی ) به شرط اینکه غیبت نداشته باشند ، موفق به اخذ مدرک پیش دانشگاهی یا دیپلم نظام جدید شده باشند .

سربازان درحال خدمت یا کارکنان وظیفه که بدون غیبت اولیه مدرک پیش دانشگاهی یا دیپلم نظام جدید حضوری و پیوسته کسب کرده اند ، می باشد . شرط پذیرش این افراد پذیرفته شدن در مقطع کارشناسی و بالاتر می باشد .

آن دسته از کارکنان وظیفه ای تعلق می گیرد که خدمت دوره ضرورت آن ها تا تاریخ 1400/6/31 به پایان می رسد . این افراد موظف هستند که در زمان ثبت نام در دانشگاه ، گواهی یا کارت پایان خدمت خود را ارائه دهند .

 طلاب علوم دینی می باشد که دارای مدرک دیپلم یا پیش دانشگاهی دارای معافیت تحصیلی حوزه می باشند . شرط آن این بوده که مرکز مدیریت حوزه های علمیه یا مرکز مدیریت حوزه علمیه (اصفهان یا خراسان) تایید کند که فرد می تواند همزمان با اشتغال به تحصیل در حوزه ، در دانشگاه نیز به تحصیل بپردازد .

در صورتی که حوزه علمیه معافیت تحصیلی یک طلبه را خاتمه دهد ، این طلبه برای ادامه تحصیل نیاز به اجازه سازمان وطیفه عمومی و صدور معافیت تحصیلی دانشگاه دارد . این داوطلبان در هر ترم باید موافقت نامه حوزه علمیه را ارائه دهند .

کارکنان پایور شاغل در نیروهای مسلح می باشد که باید گواهی اشتغال به خمت و همچنین موافقت از اداره نیرو انسانی سازمان مربوطه را برای ادامه تحصیل ارائه دهند .

دانشجویان انصرافی در صورتی که در سقف سنوات تحصیلی اولیه انصراف داده باشند و همچنین از تاریخ انصراف آن ها ( 22 . 8 . 90  ) تا زمان پذیرش در در رشته جدید بیش از 1 سال سپری نشده باشد ، می توانند این کد را وارد کنند .

چنانچه طبق مقررات نظام وظیفه دارای شرایط مذکور بوده اید ، می توانید در کنکور ثبت نام کنید . برای اطلاع از کد نظام وظیفه کنکور سراسری مقاله زیر توصیه می شود .

بیشتر بخوانید: کد نظام وظیفه کنکور سراسری
شرایط استفاده از سهمیه های کنکور سراسری 1400​
هر سال سازمان سنجش تسهیلاتی را در اختیار مشمولان سهمیه های کنکور سراسری قرار می دهد که تاثیر بسزایی در رتبه اکتسابی داوطلب دارد . سهمیه های کنکور شامل سهمیه مناطق ، رزمندگان ، ایثارگران 5 درصدی و 25 درصدی می باشد که داوطلبان واجد شرایط برای استفاده از آن می بایست حد نصاب علمی لازم را به دست آورند . 

سهمیه مناطق :

سهمیه مناطق پرجمعیت ترین سهمیه کنکور است که همه شرکت کنندگان کلیه گروه های آزمایشی کنکور تجربی ، ریاضی ، انسانی ، هنر و زبان های خارجه را در خود جای می دهد . 

هر یک از شهرهای استان های مختلف کشور بر اساس کیفیت و دسترسی به امکانات آموزشی به سه منطقه یک ، دو یا سه تقسیم می شوند . اساس دسته بندی سهمیه مناطق عدالت آموزشی است و سعی شده داوطلبان سهمیه هر منطقه از لحاظ دسترسی به امکانات آموزشی در یک سطح قرار گیرند .

سهمیه ایثارگران :

سهمیه ایثارگران به دو دسته سهمیه ایثارگران 25 درصدی و 5 درصدی تقسیم می شود به طوریکه 25 درصد ظرفیت هر کد رشته محل که به " همسر و فرزندان شهدا و مفقودالاثر " ، " آزادگان و همسر و فرزندان آنان " ، " جانبازان 25 درصد و بالاتر و همسر و فرزندان آنان " اختصاص دارد و 5 درصد ظرفیت هر کد رشته محل نیز به " جانبازان زیر 25 درصد و همسر و فرزندان آنان " و " همسر و فرزندان رزمندگان با حداقل شش ماه حضور داوطلبانه در جبهه " اختصاص می یابد .

سهمیه رزمندگان :

سهمیه رزمندگان به رزمندگان بسیجی ، جهادگران جهاد كشاورزی و رزمندگان ستاد كل نیروهای مسلح که حداقل شش ماه سابقه حضور در جبهه های دفاع مقدس از سال 1359 تا 1368 را داشته باشند . 


لازم به ذکر است که شرایط مذکور مربوط به ثبت نام کنکور سراسری 99 بوده و به محض انتشار دفترچه ثبت کنکور 1400 و ایجاد تغییر در هر یک از شرایط ، مقاله به روز رسانی خواهد شد .

توجه داشته باشید در این مقاله به مهمترین شرایط ثبت نام کنکور سراسری پرداخته شد ، اما به متقاضیان توصیه می شود ، حتما دفترچه راهنمای ثبت نام کنکور سراسری 1400 را با دقت مطالعه و جزئیات ثبت نام را بررسی داشته باشند .




در نهایت مشاوران مرکز مشاوره تحصیلی هیوا آماده اند تا از طریق خدمات مشاوره تحصیلی تلفنی به تمامی سوالات شما پیرامون کنکور سراسری 1400 پاسخ دهند .



سوالات متداول

1- پذیرفته شدگان دوره روزانه مجاز به انتخاب رشته روزانه کنکور 1400 می باشند ؟
خیر این داوطلبان مجاز به انتخاب رشته روزانه کنکور 1400 نیستند اما شرایطی برای لغو محرومیت آن ها در نظر گرفته شده است که اطلاعات بیش تر آن در متن مقاله اشاره شده است . 



2- شرایط ثبت نام دانشگاه آزاد و سراسری متفاوت است ؟
متقاضیان ثبت نام دانشگاه آزاد نیز ملزم به رعایت شرایط مندرج در دفترچه ثبت نام دانشگاه های سراسری می باشند که مهم ترین بندهای آن در متن مقاله قرار داده شده است . 



3- دانش آموزان سال آخر پایه دورازدهم می توانند در کنکور سراسری ثبت نام کنند ؟
مطابق متن مقاله این داوطلبان به شرط فارغ التحصیلی تا 31 شهریور سال تحصیلی 1400 مجاز به ثبت نام کنکور سراسری می باشند . 

منبع : شرایط ثبت نام کنکور 1400
ShortURL as Linkp.ir
linkp.ir/1AY0
نظرتان را بنویسید