برای گرمایش منازل خود از چه سیستم گرمایشی استفاده میکنید ؟ بخاری ، موتورخانه ، و یا پکیج های دیواری ؟
آیا تا به حال به این فکر کرده اید ؟ که کدامیک از این موارد علاوه بر گرمایش به کاهش هزینه های انرژی و زیبایی منزل شما کمک بیشتری خواهد کرد.
امروزه با توجه به بحران انرژی در جهان بیشتر مردم خواهان سیستم های گرمایشی هستند ، که علاوه بر کاهش مصرف انرژی گرمای مطبوعی نیز به همراه داشته باشد و از طرف دیگر زیبایی منازل را تحت الشعاع قرار ندهد.
استفاده از بخاری های قدیمی علاوه بر جایگیری به دلیل اینکه تنها فضای چند متری جلوی خود را گرم میکرد دیگر به مصرف کنندگان عزیز توصیه نمیشود ، از طرف دیگر لوله های داغ فلزی آن که برای خروج گاز های حاصل از سوختن گاز شهری بوجود می امد چهره ی زیبای در منازل باقی نمیگذاشت.
با پیشرفت سیستم گرمایشی و آمدن پکیج های دیواری استفاده از رادیاتورها بیش از پیش مورد استقبال مردم قرار گرفت ، چرا که در این سیستم به علت ایجاد شدن جریان همرفتی در منزل و رد شدن لولهای آب گرم از کف منزل یک گرمای دل نشین به صورت یک نواخت در منزل شما عزیزان به وجود می اورند.
در این مقاله ما قصد داریم ، شما را بیشتر با رادیاتور و مباحث مربوط به آن اشنا کنیم ، پس با ما همراه باشید و سوالات خود را در بخش کامنت همین مقاله با ما درمیان بگذارید.برای آشنایی بیشتر با انواع رادیاتور اینجا کلیک کنید.
https://www.tehranservic.com/radiator/
انواع رادیاتور و نحوه کارکرد آنها
پمپ موجود در موتورخانه آبگرم را توسط لوله کشی داخلی ساختمان به رادیاتورهای نصب شده داخل واحد می رساند سپس این رادیاتورها گرما را به اتاق منتقل کرده و در نتیجه دمای آب کاهش می یابد.
آب سرد شده توسط لوله برگشت به طرف موتورخانه رفته و برای جذب مجدد گرما به داخل دیگ هدایت میشود و بار دیگر این چرخه تکرار می شود. در سیستم حرارت مرکزی اصولا از آبگرم استفاده می شود.
دمای خروجی آب از دیگ به سمت رادیاتور ها 82 درجه سانتیگراد و دمای ورودی اب به داخل دیگ که گرمای لازم را به اتاق منتقل کرده است 72درجه سانتیگراد است بنابر این اختلاف دما بین آب ورودی و خروجی 10 درجه سانتیگراد است.
نحوه گرم شدن اتاق توسط رادیاتور به صورت جابجایی آزاد یا طبیعی می باشد. هوای بالای رادیاتور به دلیل گرم شدن سبک شده و به طرف بالا حرکت می کند و هوای سرد اطراف اتاق جایگزین می شود
شوفاژ فاقد هرگونه وسیله برقی است و نمی توان توسط رادیاتور دمای اتاق را کنترل کرد. میزان رطوبت اتاق هم قابل
کنترل نیست.
به عبارت دیگر رادیاتور شوفاژ میزان رطوبت نسبی اتاق را کاهش می دهد. و بایستی توسط افزودن بخار به هوای اتاق میزان رطوبت مورد نیاز را تامین نمود.
آشنایی با انواع رادیاتور
- فولادی
- آلومینیومی
- چدنی
- پانلی
رادیاتور فولادی
فرایند تولید بسیار ساده می باشد. مراحل تولید آن عملیات متداول صنعت آهنگری مثل برش ، پرس کاری ، فرم دهی و جوشکاری است. پره های رادیاتور فولادی بصورت یک بلوک غیر قابل تفکیک تولید می شود یعنی پس از تولید قابلیت اضافه و کم کردن پره را ندارند ولی در مورد آلومینیومی این قابلیت وجود دارد.
وزن آن برای هر متر مربع سطح حرارتی 10 کیلوگرم و هر متر مربع آن در شرایط معمولی و اختلاف دمای 61 درجه سانتی گراد حدود 441 کیلوکالری در ساعت می دهد. این رادیاتورها بصورت صفحه ای و پره ای تولید میشوند.
رادیاتور آلومینیومی
بصورت پره ای تولید میشود و قابلیت افزودن و کم کردن پره وجود دارد. در این نوع تولید به دلیل داشتن پره های فرعی قدرت گرمایش بیشتری نسبت به چدنی و فولادی می باشدرادیاتور آلومینیومی سبک تر ، زیباتر و ضریب هدایت حرارتی بالاتری نسبت به فولادی دارد.
رادیــــاتورهای آلومینیومی از فرآیند تولید متشکل از ریخته گری تحت فشار ، لحیم کاری سخت ، رنگ آمیزی و کنترل کیفیت برخوردار بوده که شمش های آلومینیوم ماده اولیه اساسی تولید آنها بشمار می آیند.
هر متر مربع آن در شرایط معمولی و اختلاف دمای 61 درجه سانتی گراد حدود 350 کیلوکالری در ساعت به محیط حرارت می دهد.
رادیاتور پنلی
اکثر مواقع از جنس فولاد می باشد. امروز در اکثر کشورهای اروپایی رواج پیدا کرده است. یکنواختی بیشتر در گرمایش نسبت به رادیاتورهای پره ای در رادیاتور های پنلی وجود دارد. سطح تابش یکنواخت و گسترده و بالطبع گرمای تابشی بیشتر نسبت به انواع رادیاتور پره ای در این مدل از رادیاتور وجود دارد.
از دیگر مزایای این نوع از رادیاتور می توان به زیبایی و تناسب با اغلب طرح های دکوراتیو، آب بندی خوب و نصب یکپارچه، امکان نصب رادیاتورها از هر طرف می باشد.
برخی از معایب رادیاتورهای پانلی :
- امکان زنگ زدن و سوراخ شدگی نسبت به انواع آلومنیومی بویژه در بلند مدت وجود دارد.
- در صورت آسیب و سوراخ شدن پنل امکان تعمیر مقرون به صرفه تقریباً وجود ندارد.( کل پنل باید تعویض شود.)
- امکان افزایش یا کاهش ظرفیت حرارتی ( پره ) وجود ندارد.
نکته بسیار مهم : در کل از نظر راندمان و کارایی رادیاتورهای پانلی فولادی بهترین نوع رادیاتور هستند لیکن به شرطی که از یک تولید کننده مطمئن و دارای تکنولوژی خریداری شوند.
رادیاتور چدنی
رادیاتور های چدنی معمولاً نیز بصورت پره ای ساخته می شوند. جنس آنها از چدن بصورت ریخته گری تولید می گردد و اتصال پره های توسط مغزی چپ گرد و راست گرد انجام می گیرد. در این مدل ها به علت مقاومت در برابر زنگ زدگی و ضخامت جداره برای محیط های مرطوب کاربرد بیشتری دارد ولی در مقابل ضربه شکننده است.
وزن آن برای هر متر مربع به 1 تا 10 کیلوگرم می رسد. ضریب انتقال حرارتی آن حدود 01 کیلو کالری بر متر مربع است.
بهترین محل نصب رادیاتور :
بهترین محل نصب برای رادیاتورهای در مکان های سردی مانند ، در کنار پنجره ، در راهرو ها و در هر قسمتی از منزل که نسبت به سایر مکان ها خنک تر است، میتوانید رادیاتور را نصب کنید. با این کار مقداری از حرارت رادیاتور صرف تلفات پنجره شده و مابقی هم صرف گرم کردن فضای اتاق میشود. اطراف رادیاتورها باید باز باشد تا گرما بهتر در محیط در جریان باشد.
هرگز در مقابل رادیاتور خود وسایل بزرگی قرار ندهید ، تا از گردش هوا جلوگیری نشود.
برای مطالعه ی مقاله ارور ۴۰ ۷۰ پکیج ایران رادیاتور اینجا کلیک کنید.
هواگیری رادیاتور :
برخی اوقات شاهد این موضوع هستیم، که رادیاتور گرمای مناسب را نداشته و قادر به گرم کردن محیط شما نخواهد بود ، در هنکام بروز این مشکل باید با مطالعه آموزش هواگیری پکیج نسبت هواگیری سیستم خود اقدام نمایید ، در صورت اقدام به هواگیری پکیج و گرم نشدن رادیاتورها با کارشناسان ما در تماس باشید ، تا نسبت به تعمیر پکیج شما در محل حاضر شوند.
نظافت رادیاتور :
نظافت وتمیز کردن رادیاتور یکی از اصول نگهداری از آن است ، شما باید به صورت مرتب رادیاتورهای خود را با یک دستمال مرطوب تمیز نمایید.