در مقاله به بررسی چیستی آزمون پزشک خانواده پرداختیم. حتما شما هم نام پزشک خانواده و یا پزشک خانوادگی به گوشتان خورده است. جالب است بدانید که پزشکان برای فعالیت تحت این عنوان باید صلاحیت خود را با گذراند آزمون پزشکی خانوده، اثبات کنند. برای بررسی این آزمون با ما همراه باشید.
آزمون پزشک خانواده چیست؟
معرفی پزشک خانواده
در پزشکی خانواده، پزشک خانواده به صورت مستقیم با خانواده ها در تماس است. این پزشکان مراقبت های اولیه را بر عهده دارند و پزشک سلامت نگر هستند، به این معنا که علاوه بر درمان بیماری، به بهداشت جسم و روان افراد تحت نظر خود نیز توجه دارند. پزشک خانواده عموما در صورت بروز بیماری یا حوادث ناگوار، در کنار خانواده ها است. او به صورت هم زمان خدمات مشاوره ای و درمانی برای خانواده ها انجام میدهد. این پزشکان به دلیل شناخت دقیق اشخاص تحت طبابت خود و آشنایی با تاریخچه بیماری آنها، قادرند زودتر به کسالت آن ها پی برده و بیماران را درمان کنند.
آزمون پزشک خانواده
آزمون پزشک خانواده از دو قسمت کتبی و شفاهی تشکیل شده است.
داوطلبان نخست باید در زمان مقرر شده به سایت sanjeshp.ir مراجعه کرده و نسبت به ثبت نام اینترنتی خود اقدام کنند. سپس با دریافت کارت ورود به جلسه آزمون پزشک خانواده، در روز تعیین شده، برای آزمون کتبی هماهنگ، حضور پیدا کنند.
کلید آزمون کتبی، حداکثر سه روز بعد از برگزاری آزمون بر روی سایت مرکز سنجش و آموزش پزشکی، قرار خواهد گرفت و داوطلبانی که حداقل 200 نمره از 600 نمره کسب نموده اند، کار نامه نتایج اولیه و مجوز شرکت در آزمون شفاهی داده خواهد شد.
آزمون شفاهی پزشک خانواده نیز حدود دو هفته بعد از آزمون کتبی برگزار خواهد شد. شیوه برگزاری آزمون شفاهی و عملی هم شامل موارد زیر خواهد بود:
✔️ Objective Structured Field Examination (OSFE)
✔️ structured mini interview
Clincal Objective Structured (ECOS) Examination✔️
Patient Management Problem (PMP) ✔️
شرایط ثبت نام آزمون پزشک خانواده
برای فعالیت به عنوان یک پزشک خانواده، باید در آزمون پزشک خانواده شرکت کنید. از جمله شرایط لازم برای ثبت نام در این آزمون می توان موارد زیر را نام برد:
- پزشکان عمومی که حداقل 5 سال سابقه فعالیت در عرصه به عنوان پزشک خانواده را دارا باشند.
- یا پزشکان دارای حداقل 2سال سابقه فعالیت در عرصه به عنوان پزشک خانواده +
- حداقل 9سال سابقه فعالیت در برنامه پزشک خانواده در عناوین مدیریتی و کارشناسی در مرکز مدیریت شبکه معاونت بهداشت وزارت
- یا گروه گسترش معاونت بهداشتی دانشگاههای علوم پزشکی
- و یا سابقه مدیریت در سایر معاونتها و ادارات تابعه وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه های علوم پزشکی و خدماتبهداشتی درمانی کشور باشند.
- تأیید صلاحیت عمومی طبق ضوابط شورای عالی انقلاب فرهنگی
- داشتن کارت پایان خدمت نظام وظیفه یا معافیت آقایان
- اشتغال به کار در زیر مجموعه معاونت بهداشتی وزارت بهداشت یا دانشگاه ها در زمان شرکت در آزمون
- تائید صلاحیت و رفتار حرفه ای توسط دانشگاه محلکار
- سلامت جسمی و روانی متناسب با رشتهپزشکی خانواده و فقدان نقص عضو یا بیماری موثر حرفهای
- عدم اشتغال به تحصیل داوطلب در یکی از رشته های تخصصی پزشکی،PhD ،کارشناسی ارشد.