مراحل بخشیدن مهریه

ذخیره سازی
0
0
اشتراک‎گذاری
گزارش تخلف
heyvalaw
زن می تواند هر گونه دخل تصرفی که مایل بود در مهریه انجام دهد مثل این که بخرد ، بفروشد یا آن را به شوهرش ببخشد چون مالکیت زن نسبت به مهریه مطلق است . این که زن چگونه می تواند مهریه را به شوهرش ببخشد و آیا برای این کار نیاز دارد به دادگاه خانواده مراجعه کند یا خیر شاید سوال عده زیادی از زوجینی است که می خواهند مهریه شان را به دلایل مختلف به شوهرانشان ببخشند .

در این مقاله ضمن بیان تک تک مراحلی که زن برای بخشیدن مهریه به شوهرش باید طی کند به جواب این سوال می رسیم که زن برای بخشیدن مهریه به شوهرش نیاز دارد به کجا مراجعه کند . 




مراحل بخشیدن مهریه
گفته شد که مهریه حق زن است و می تواند آن را به شوهرش ببخشد ، بخشش مهریه توسط زن به مرد با صور مختلفی امکان دارد اتفاق بی افتد . مثلا بخشش مهریه در خانه و در برگه عادی همراه با امضا و اثر انگشت که زن مهریه اش را به وسیله آن به شوهرش می بخشد یا با حضور در دفتر اسناد رسمی که زن به صورت رسمی اقدام به بخشیدن مهریه به شوهرش می کند .

اما اگر زن واقعا مایل به بخشش مهریه به شوهرش باشد باید برای انجام این عمل حقوقی به صورت رسمی اقدام کند تا هم مورد قبول دادگاه واقع شود هم این که مشکلی در آینده برای اثبات بخشیدن مهریه توسط زن به مرد برای مرد یا وراث او بوجود نیاید .

مراحلی که برای بخشش مهریه توسط زن به مرد به صورت رسمی باید طی شود عبارت است از :

 زن با همراه داشتن شناسنامه و عقد نامه به یکی از دفاتر اسناد رسمی مراجعه کند .

 اگر زن در قبال بخشیدن مهریه از شوهر قرار است مالی دریافت کند یا حق طلاق را دریافت کند لازم است که مرد هم با در دست داشتن شناسنامه همراه زن به دفتر خانه برود .

 زن در دفتر خانه اقدام به اقرار به بخشش مهریه کند که اقرارنامه ثبتی نامیده می شود این اقرار زن به صورت سند رسمی و قانونی در دفتر اسناد رسمی به ثبت می رسد .

 بعد از ثبت اقرار نامه در دفتر اسناد رسمی با عنوان بخشیدن مهریه توسط زن ، این عمل زن با نامه ای از طرف دفتر خانه به دفتر ازدواجی که قبلا در آن جا صیغه نکاح خوانده شده است فرستاده می شود تا در قسمت ملاحضات ازدواج قید شود .

 اگر زن به صورت رسمی مهریه را به شوهرش ببخشد و تمامی این مراحل طی شود دیگر به هیچ عنوان نمی تواند به مهریه رجوع کند یعنی هیچ راه بازگشتی تحت عنوان اکراه و اجبار به بخشش توسط مرد به بخشیدن مهریه برای او وجود نخواهد داشت .



حتما بخوانید: بخشیدن مهریه




برای بخشیدن مهریه به کجا باید مراجعه کنیم
گفته شد که زن برای بخشیدن مهریه الزامی به حضور در دفتر اسناد رسمی ندارد و تنها با امضا و انگشت زدن روی برگه عادی می تواند مهریه را به شوهرش ببخشد اما اگر در دفتر اسناد رسمی این کار را انجام بدهد از نظر قانونی مطلوب تر و مورد قبول دادگاه هم خواهد بود و دیگر زن نخواهد توانست ادعایی مبنی بر عدم بخشش مهریه داشته باشد .

 حال ممکن این سوال در ذهن زنانی که خواهان بخشیدن مهریه هستند به وجود بیاید که برای بخشیدن مهریه باید به کجا مراجعه کنند ؟ یا منظور از دادگاهی که باید بخشیدن مهریه توسط زن را مورد قبول قرار بدهد چه دادگاهی است ؟

در متن مقاله در قسمت مراحل بخشیدن مهریه توسط زن گفته شد که مهریه به دو روش توسط زن به مرد بخشیده می شود یا روی برگه عادی با امضا و اثر انگشت زن که می تواند به امضای شهود رسیده باشد یا خیر و یا به صورت رسمی و با حضور در دفتر خانه اسناد رسمی .

 در تمام این موارد هیچ صحبتی از مراجعه زن در زمان بخشیدن مهریه به دادگاه نشده است . پس به این نتیجه می رسیم که زن برای بخشیدن مهریه به شوهرش هیچ نیازی ندارد که به دادگاه مراجعه کند .

 اما در جواب سوالی که پرسیده شده بود منظور از دادگاهی که باید برگه بخشیدن مهریه توسط زن به مرد را مورد قبول قرار دهد کجا است ؟

 می توان گفت زمانی که زن اقرار به گرفتن مهریه از مرد یا بخشیدن مهریه اش به مرد روی برگه عادی می کند چه با حضور شاهد یا بدون حضور شاهد و بعد از گذشت مدتی از بخشیدن مهریه ، مرد فوت می کند یا طلاقی قرار است بین زوجین اتفاق بی افتد این جا است که پای دادگاه خانواده برای رسیدگی به این برگه بخشیدن مهریه باز می شود .

 اصولا دادگاه خانواده توجهی به برگه های عادی که مردان تحت عنوان برگه بخشیدن مهریه توسط زن یا ابرا ذمه خودشان از پرداخت مهریه به دادگاه ارائه می دهند نمی کند .

دادگاه به برگه های عادی توجی ندارد زیرا احتمال می دهد که این برگه ها توسط زنان به اجبار یا اکراه و تحت شرایطی خاص نوشته شده است . اما اگر مرد بتواند پرداخت مهریه به زن یا بخشیدن مهریه توسط زن را با اسناد ، مدارک و شواهدی دیگر به دادگاه ثابت کند این برگه مورد قبول دادگاه واقع می شود .



حتما بخوانید: عواقب بخشیدن مهریه
 مورد دیگری که پای دادگاه را به موضوع بخشیدن مهریه توسط زن به مرد باز می کند این است که در عقد دائم یا موقت زن مهریه اش را دریافت کرده اما مرد رسید رسمی از او نگرفته است .

زن در صورتی که مهریه اش را گرفته یا بخشیده است ولی صرفا در برگه عادی اقرار به بخشیدن یا گرفتن مهریه نموده است . حال با گذشت مدتی از این کار که مرد فوت شده است ، بین وراث و زن برای تقسیم ارث مشکل بوجود می آید و آن ها ملزم می شوند که صحت و اعتبار این برگه را نزد دادگاه رسیدگی کننده با مدارکی دیگر اثبات کنند .



برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مراحل بخشیدن مهریه به کانال تلگرام حقوق خانواده مراجعه کنید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون مراحل بخشیدن مهریه پاسخ دهند .



در ادامه بخوانید: قانون جدید مهریه





سوالات متداول


1- مراحل بخشیدن مهریه با حضور در دفتر اسناد رسمی چیست ؟
زن برای این که مهریه اش را به صورت رسمی ببخشد لازم است به دفتر خانه مراجعه کند در آن جا اقرار به بخشش مهریه ثبت می شود و برای دفتر ازدواجی که در آن خطبه عقد خوانده شده فرستاده می شود تا این عمل حقوقی در عقدنامه ثبت شود .


2- برای بخشش مهریه باید به دادگاه مراجعه کرد ؟
خیر برای بخشیدن مهریه نیاز به مراجعه به دادگاه نیست و میتوان با حضور در دفتر اسناد رسمی یا خارج از آن اقدام به بخشش مهریه نمود که در متن مقاله کاملا توضیح داده شده است .


3- بخشیدن مهریه در یک برگه عادی قانونی نیست ؟
برای بخشش مهریه در یک برگه عادی با امضا و اثر انگشت زن هیچ منع قانونی ندارد اما ممکن است مورد قبول دادگاه نباشد که در متن مقاله کاملا توضیح داده شده است .

منبع : مراحل بخشیدن مهریه
ShortURL as Linkp.ir
linkp.ir/kqKY
نظرتان را بنویسید