تشخیص بیماری کرون
برای تشخیص کرون روده ابتدا علائم و سابقه پزشکی فرد مورد بررسی قرار می گیرد. برای تایید و تشخیص دقیق بیماری کرون پزشک می تواند از تست ها و آزمایشات متعددی استفاده کند از جمله:
آزمایش خون
آزمایش مدفوع
سی تی اسکن
ام آر آی
کولونوسکوپی
آندوسکوپی
درمان کرون روده
کرون روده درمان قطعی ندارد و روش های درمان نیز برای همه افراد جوابگو نیستند. اما می توان با برخی از روش ها، علائم کرون روده را به حداقل کاهش داد. برخی از درمان های کرون روده در زیر آماده است.
دارو برای بیماری کرون روده
برای درمان این بیماری در مراحل اولیه مصرف داروهایی مانند آمینوسالیسیلات توصیه می شود تا از التهاب بیشتر روده جلوگیری شود، در موارد شدیدتر ممکن است داروهای کورتون دار نیز تجویز گردد. همچنین برای درمان این بیماری ممکن است داروهای آنتی بیوتیک به منظور نابودی باکتری های عامل التهاب و بهبود التهاب و همچنین داروی سرکوب کننده سیستم ایمنی بدن نیز تجویز گردد. البته داروهای سرکوب کننده عوارض بسیاری را به همراه داشته و کمتر تجویز می شود.
درمان خانگی بیماری کرون
هیچ مدرک علمی وجود ندارد که اثبات کند مواد غذایی مورد استفاده باعث ایجاد بیماری کرون می شوند. اما برخی از غذاها و نوشیدنی ها می توانند علائم کرون روده را تشدید کنند. موارد زیر به مدیریت و درمان خانگی کرون روده کمک می کنند:
دمنوش چای سبز: برای این منظور می توانید چند برگ از چای سبز را با مقدار آب جوش خیس کرده و درپوشی روی آن قرار دهید، پس از دم کشیدن در آن را برداشته مقداری عسل بیافزایید و میل کنید.
دمنوش گل ختمی: مانند روش قبل تعدادی برگ های خشک شده از گل ختمی را به همراه آب جوش خیس کنید و اجازه دهید دم بکشد سپس مقداری عسل بیافزایید و میل کنید (این درمان مناسب افراد دیابتی نیست).
زردچوبه: مقداری زردچوبه را در آب گرم حل نموده و مصرف کنید. این درمان را باید 3 مرتبه در روز تکرار کنید.
کندر: برای درمان با کندر لازم است روزانه 1200 میلی گرم کندر را در چندین وعده مصرف نمایید.
زنجبیل: مقداری از ریشه زنجبیل را شسته و رنده کنید و در آب گرم بریزید پس از خنک شدن مقداری عسل به آن افزوده و میل کنید. این درمان را باید 3 مرتبه در روز تکرار کنید.
مصرف خوراکی های حاوی فیبر
ورزش، تمرینات ریلکسیشن و تنفسی منظم
جراحی کرون روده
در صورتی که انجام روش های درمان خانگی و درمان دارویی نتواند در درمان این بیماری موفق عمل نماید، عمل جراحی صورت می گیرد و قسمتی از روده برداشته می شود. همچنین عمل جراحی ممکن است به منظور درمان انسداد روده، درمان فیستول مقعدی و یا درمان علائم این بیماری انجام گیرد.