9 تصور اشتباه درباره خواب نوزاد

ذخیره سازی
0
0
اشتراک‎گذاری
گزارش تخلف
mosahab
به طور کلی دنیای نوزادان در دو چیز خلاصه می شود ، تغذیه و خواب . در رابطه با تغذیه نوزاد که امروزه اتفاق نظر وجود دارد که بهترین و مقوی ترین منبع آن شیر مادر است اما درباره خواب نوزاد علم همچنان در حال کنکاش است . مدت زمان خواب نرمال نوزاد ، علت بیدار شدن های نوزاد و موارد بسیاری که سوالات بسیاری از مادران است .

شاید تا کنون پاسخ های اشتباهی در مورد بعضی از سوالات در مورد خواب نوزاد دریافت کرده اید که در این مقاله تلاش کرده ایم به 9 مورد آن ها اشاره کنیم . شما می توانید با مطالعه این مقاله این تصورات اشتباه درباره خواب فرزندتان را بشناسید و پاسخ های صحیح سوالاتتان را بدانید .





9 تصور اشتباه درباره خواب نوزاد
اگر اولین نوزاد خود را به دنیا آورده باشید و اولین تجربه مادری تان باشد احتمالا به دیگران وابستگی زیادی خواهید داشت . به طور مداوم از دوست و آشنا در مورد هر علامتی که از نوزاد خود می بینید ، پرس و جو می کنید و پاسخ سوالاتتان را دریافت می کنید . اما به یاد داشته باشید که همسایه ، دوست و حتی والدینتان ، متخصص کودک نیستند و پاسخ هایشان عموما بر اساس شنیده هایشان است و بدیهی است که این شنیده ها ممکن است تصورات غلطی باشند که نسل به نسل و سینه به سینه منتقل شده اند .

در این مقاله قصد داریم که شما را با 9 تصور اشتباه درباره خواب نوزاد که بسیار رایج هستند آشنا کنیم ، شما می توانید با واقعیت ها و پاسخ های صحیح پرسش هایتان رو به رو شوید .


1. هرگز نوزاد خوابیده را بیدار نکنید .
 قرار نیست نوزادان تازه متولد شده بیش از 2 یا 3 ساعت به طور مداوم بخوابند ، چون باید غذا بخورند . نوزادان معده بسیار کوچکی دارند که خیلی سریع پر و خالی می شوند . اگر اجازه دهید که نوزادتان مدت زمان زیادی در خواب باشد ممکن است در وزن گرفتن دچار مشکل شوند .

از طرف دیگر برای اینکه نوزاد بیاموزد که روز مخصوص بازی کردن و شب برای خواب است ، لازم است که هر دو ساعت یک بار در طول روز نوزاد خود را بیدار کنید و بعد از تغذیه او ، کمی بازی و تحریک می تواند مفید باشد .

بیشتر بخوانید : چرایی شیر نخوردن نوزاد

2. در هنگام خواب نوزاد محیط خانه باید کاملاً ساکت باشد .
 نوزادان تازه متولد شده سکوت کامل را برای خوابیدن دوست ندارند زیرا آنها در مدت زمانی که در رحم زندگی می کردند ، عادت کرده اند که به طور مداوم صدای خون مادر و ضربان قلب او را بشنوند ، بنابراین سکوت برای آنها مفهوم جدیدی است . به نظر می رسد که یک موزیک ملایم یا صدایی شبیه به صدای دریا یا باران می تواند برای نوزاد بسیار آرامبخش باشد .



3. شیر خشک عاملی برای زیاد خوابیدن نوزاد است .
اگرچه شیر خشک معمولا غلیظ تر از شیر مادر است ، اما این همیشه به این معنی نیست که کودکی که با شیر خشک تغذیه می شود طولانی تر خواهد خوابید . هر کودک از نظر عملکرد متابولیسم و تعداد دفعاتی که نیاز به غذا خوردن دارد ، منحصر به فرد است .



4. مخلوط غلات برنج و شیر خواب نوزاد را بیشتر می کند .
لطفا هرگز غلات برنج را با شیری که در غذای اصلی نوزاد است ، مخلوط نکنید ، مگر اینکه به طور خاص توسط پزشک متخصص اطفال تجویز شده باشد ( اغلب برای مشکلات رفلاکس ) . در غلات برنج هیچ ارزش غذایی وجود ندارد و بنابراین مطمئن باشید نوزاد شما را برای مدت طولانی تری سیر نگه نمی دارد .



5. بیدار نگه داشتن نوزاد در طول روز برای خواب بیشتر در شب
هر گز با نوزاد خود چنین چیزی را امتحان نکنید زیرا بیدار نگه داشتن طولانی مدت در طول روز باعث خستگی مفرط و بی خوابی در شب می شود . کورتیزول ( cortisol ) نام هورمون استرس است که با بیدار نگه داشتن نوزاد در بدنش ترشح می شود و مانع از به خواب رفتن او می شود . شنیده اید که می گویند : خواب ، خواب می آورد ؟ به این ضرب المثل اعتماد کنید و بدانید که نوزادتان هرچه بیشتر در طول روز بخوابد ، شب ها نیز بیشتر و راحت تر خواهد خوابید .

حتما بخوانید : بی خوابی نوزاد


6. بیدار شدن نوزادان در شب ، فقط به خاطر گرسنگی است .
اگرچه این مسئله به احتمال زیاد در نوزادان تازه متولد شده صادق است ، اما دلایل مختلفی نیز ممکن است وجود داشته باشد . شاید کودک راحت نیست یعنی ممکن است احساس درد کند و یا دچار کولیک شده باشد ، شاید بیدار شدن شبانه او به خاطر گذراندن یک مرحله رشدی مهم باشد ، شاید به آغوشتان نیاز دارد و یا حتی ممکن است صرفا این موضوع برای نوزادتان یک عادت باشد .





7. من فقط زمانی مادر خوبی هستم که هر وقت نوزادم در شب بیدار شد ، به سراغ او بروم .
باز هم می گویم نوزادان به دلایل مختلف از خواب بیدار می شوند و فقط این موضوع که نوزاد شما بیدار است ، به این معنی نیست که شما باید از خواب برخیزید و گرنه مادر بدی هستید . به نوزاد خود اجازه بدهید به تنهایی کمی به جستجوی محیط بپردازد و مطمئن باشید این موضوع می تواند برای پرورش استقلال و توانایی خود آرامش دهی نوزاد در آینده معجزه کند . برای آشنایی با فرزندپروری مثبت فرزندتان از ابتدای نوزادی می توانید مقاله تربیت فرزندان را از نوزادی شروع کنید را مطالعه کنید .



8. اگر نوزاد را دیرتر بخوابانید ، صبح دیرتر از خواب بیدار می شود و بیشتر می خوابد .
این یک باور کاملا اشتباه است و اتفاقا قضیه درست برعکس است یعنی اگر نوزاد را زودتر بخوابانید بیشتر خواهد خوابید . نوزادان به هر حال عموما با طلوع خورشید ، چشمانشان را باز می کنند و فرقی نمی کند چه ساعتی از شب خوابیده اند و بهترین زمان برای خواباندن نوزاد بین ساعات 6 تا 8 عصر است .


9. سندروم مرگ ناگهانی نوزاد علت مشخصی ندارد ، پس قابل پیشگیری نیست .
اگرچه درصدی از مرگ نوزادان واقعا هیچ توضیحی ندارند ، اما در بسیاری دیگر از این نوع مرگ های ناگهانی ، علت کاملا واضح است و می توان از آن پیشگیری کرد . خفگی و گرمای بیش از حد از مهمترین دلایل این مشکل عنوان شده اند . بنابراین اطمینان حاصل کنید که نوزاد خود را همیشه به پشت بخوابانید و هیچ چیز در تخت نوزاد خود نداشته باشد و او را برای مدت طولانی در اتومبیل روی صندلی نگذارید که بخوابد به خصوص در شرایطی که خودتان در ماشین حضور ندارید .

 کلام آخر

همواره درباره پدیده خواب نوزادان باور هایی وجود داشته اند و زبان به زبان در میان مردم چرخیده است بدون این که هیچ پایه و اساس علمی ای داشته باشند . اما اکنون در قرن بیستم زمان آن رسیده که مادران جوان این باور های غلط را بشناسند و واقعیت هایی درباره خواب نوزادشان بدانند . 

در ادامه بخوانید : گریه نوزاد خود را متوقف کنید



سوالات متداول


1- آیا واقعا نوزادی که خوابیده است را نباید بیدار کرد ؟
خیر ، این یک باور اشتباه است و نوزاد را باید در طول روز هر دو ساعت یک بار از خواب بیدار کرد به دلایلی که در متن مقاله عنوان شده است .




2- آیا بیدار نگه داشتن نوزاد در طول روز باعث می شود که نوزاد در شب راحتتر بخوابد ؟
خیر ، این موضوع اصلا حقیقت ندارد اتفاقا بیدار نگه داشتن نوزاد به دلیل هورمون کورتیزول نتیجه عکس خواهد داشت که توضیحات تکمیلی در رابطه با این موضوع در متن مقاله بیان شده است .




3- آیا می توان از سندروم مرگ ناگهانی نوزاد پیشگیری کرد ؟
در موارد بسیاری از این سندروم علت مشخص است بنابراین با رعایت نکاتی که در مقاله بیان شده اند می توان از سندروم مرگ ناگهانی نوزاد پیشگیری کرد .

منبع : 9 تصور اشتباه درباره خواب نوزاد
ShortURL as Linkp.ir
linkp.ir/3WYr
نظرتان را بنویسید