غرور چیست

ذخیره سازی
0
0
اشتراک‎گذاری
گزارش تخلف
mosahab
شاید تا به حال بار ها حس غرور را هنگام موفقیت در تحصیل، شغل و کار های مختلف خود تجربه و بابت به دست آوردن این موفقیت ها احساس خوبی داشته و به خود افتخار کرده اید. این نوع حس غرور و افتخار در مواقع بسیاری برگ برنده افراد است.

در مواقعی هم این غرور تبدیل به حس مخرب شده و منجر به خود بزرگ بینی فرد نسبت به دیگران می شود. بنابراین غرور برای انسان تا حدی متعادل و مناسب بوده و بیش از مقدار آن تبدیل به غرور منفی و تکبر می شود.

بسیاری افراد غرور را منفی دانسته و آدم مغرور را فردی یاد می کنند که خود را بزرگ تر از دیگران دانسته و فخر می فروشد، این مسئله غیر قابل انکار بوده و وجود آن در افراد معایبی به همراه دارد، در این مقاله به تعریف معنی غرور، سالم و ناسالم بودن آن و تفاوت با تکبر مطرح شده است.



معنی غرور چیست
برای غرور معنی های مختلفی تعریف شده است که یکی از آن ها احساس خوب نسبت به خود و قابل احترام بودن توسط خود و دیگران است و دیگری به معنی احساس برتری و بهتر بودن نسبت به دیگری است.

در معنای اول غرور معمولا زمانی رخ داده که شخص یا فرد نزدیک او به یک موفقیتی دست یافته باشد که معمولا همراه با زبان بدن خنده ملایم، سر رو به بالا و عقب و سینه را به عقب بردن است. این نوع غرور منجر به احساس ارزش و عزت نفس در مواقع مختلف می شود اما در صورت ادامه دار بودن فرد را از اهداف و موفقیت های بعدی دور می کند.

غرور در معنای دوم با خودشیفتگی ارتباط زیادی داشته و منجر به عدم همدلی و درک دیگران می شود. این نوع غرور که جزو هفت گناه کبیره نیز می باشد برای فرد و اطرافیان او ضرر داشته زیرا کاذب است و فرد را شکننده می کند. غرور کاذب بر خلاف آن چه که نشان می دهد به دلیل حس بی ارزشی در فرد بوده که با نشان دادن غرور و اعتماد به نفس کاذب آن را پنهان می کند.

حتما بخوانید: روش های بالا بردن اعتماد به نفس


چرا باید غرور در حد تعادل باشد
غرور در حد تعادل در افراد مناسب بوده و بهتر از نبود آن در همه زمینه ها است زیرا این مسئله ارتباط نزدیکی با اعتماد به نفس و عزت نفس فرد دارد اما در صورت غیر سازنده بودن عواقب زیر را به همراه دارد.

 به خطر انداختن عزت نفس با غرور

همانطور که ذکر شد غرور منجر به حس ارزشمندی و عزت نفس در افراد می شود اما لزوما موفقیت های بیرونی ما تعیین کننده ارزش درونی ما نبوده زیرا در این صورت فرد با تجربه شکست دچار احساس بی ارزشی شده در حالی که دستاورد های ما نشان دهنده تعریف ما به عنوان یک انسان نیستند.

 تاثیر غرور در ارتباط با دیگران

غرور کاذب در افراد مغرور منجر به خودشیفتگی، دوری از دیگران، بی اهمیت بودن و عدم همدلی با اطرافیان است و به آن ها حس قضاوت شدن می دهد که این مسئله مغایر با حقوق برابر انسان ها است.

 مشکلات در روابط عاطفی ناشی از غرور

افرادی که غرور کاذب دارند معمولا در روابط عاشقانه خود نیز موفق نبوده زیرا همیشه خود را برتر از دیگران دانسته و در قبول اشتباهات خود دچار مشکل هستند، بنابراین در بسیاری مواقع با شکست رو به رو شده و ازدواج آن ها نیز به طلاق ختم می می شود.



حتما بخوانید: نشانه های طلاق زوجین


تفاوت غرور و تکبر
بسیاری از محققان و صاحب نظران غرور و تکبر را از هم جدا می دانند به این صورت که غرور بخش مثبت احساس با ارزش بودن و عزت نفس است که گاهی منجر به فعالیت و تلاش فرد شده و تکبر به معنی خود را بالاتر از دیگران دیدن است که در این جا تفاوت آن ها را مشاهده می کنید.

 افراد مغرور معمولا اعتماد به نفس خوبی داشته اما افراد متکبر شکننده هستند.

 غرور منجر به صحبت با عقل و دانایی شده در حالی که در تکبر فرد از کلمات و جملات سنگین استفاده می کند.

 غرور در حد متعادل منجر به احساس برابری و لیاقت همه افراد در به دست آوردن موفقیت است در صورت که افراد متکبر خود را برتر از دیگران می دانند و می خواهند.

 در غرور احساس آرامش بوده در حالی که در تکبر فرد درگیر خشم است.

 افراد مغرور دارای اراده قوی بوده و سخت تلاش می کنند در حالی که افراد متکبر فرصت طلب هستند.

 غرور مناسب منجر به شناخت دقیق خود و توانایی های فردی شده در حالی که در تکبر افراد شناخت کامل از خود ندارند.

 در غرور افراد توانایی تحمل انتقاد را داشته و از آن برای پیشرفت استفاده می کنند در حالی که افراد متکبر توانایی انتقاد ندارند.

 افراد مغرور از موفقیت دیگران خوشحال شده اما فرد متکبر نسبت به خوشحالی و موفقیت آن ها حسادت می ورزند.

حتما بخوانید: حسادت به موفقیت دیگران
 کلام آخر

همانطور که ذکر شد غرور در افراد مانند شمشیر دو لبه بوده که در مواقعی منجر به پیشرفت شده و در مواقع دیگر منجر به تکبر می شود که جزو گناهان کبیره است و آسیب های زیادی به جامعه وارد می کند بنابراین همچنان موضوع قابل بحث در بین محققان بوده و اختلاف نظر بین آن ها وجود دارد.




سوالات متداول


1- معنی غرور چیست؟
برای غرور معنی های مختلفی تعریف شده است که یکی از آن ها احساس خوب نسبت به خود و قابل احترام بودن توسط خود و دیگران است که در متن مقاله توضیحات آن ارائه شده است.




2- چرا باید غرور در حد تعادل باشد؟
غرور در حد تعادل در افراد مناسب بوده و بهتر از نبود آن در همه زمینه ها است زیرا این مسئله ارتباط نزدیکی با اعتماد به نفس و عزت نفس فرد دارد که در متن مقاله توضیح آن ارائه شده است.




3- تفاوت غرور و تکبر در چیست؟
بسیاری از محققان و صاحب نظران غرور و تکبر را از هم جدا می دانند به این صورت که غرور بخش مثبت احساس با ارزش بودن و عزت نفس است که در متن مقاله تفاوت آن ها ارائه شده است.

منبع : غرور چیست
برچسب ها
ShortURL as Linkp.ir
linkp.ir/ZPV8
نظرتان را بنویسید