چیکار کنم که کیک پف کنه؟

چیکار کنم که کیک پف کنه؟
ذخیره سازی
0
0
اشتراک‎گذاری
گزارش تخلف
arezoo

زمانیکه برای تهیه کیک اقدام کنید و کیک پف کند یعنی تمامی مراحل را  درست پیش رفته اید ( انتخاب مواد و تنظیم فر) اما اگر کیک سفت، خمیری و بد شکل شود نشان می دهد یکی از مراحل را به اشتباه رفته اید در این مقاله به شما آموزش می دهیم که چیکار کنید کیک شما پف کند و مثل یک قناد حرفه ای کیک تهیه کنید. 

چرا کیک پف می کند؟

اگر سوال شما این است که چرا کیک پف نمیکنه در ادامه به تمامی مراحل اشاره کرده ایم.

پف کردن کیک نتیجه واکنش شیمیایی بین چند ماده و ورود هوا به بفت مایع است.

در واقع سه عامل اصلی باعث افزایش حجم کیک می شوند

واکنش بیکینگ پودر و جوش شیرین:

هنگام حرارت دیدن، گاز دی اکسیدکربن آزاد می کنند که در بافت کیک گیر می افتد و حجم آن را زیاد می کند.

هوای وارد شده هنگام هم زدن تخم مرغ و شکر:

حباب های ریز هوا در فر منبسط می شوند و پف کیک را بیشتر می کنند.

همچنین بخوانید: راهنمای جامع پخت کیک و شیرینی های خوشمزه

بخار آب درون مایه کیک:

در حرارت تبدیل به گاز می شود و کیک را بالا می برد.

اگر یکی از این سه مرحله درست انجام نشود، نتیجه یک کیک تخت و سنگین خواهد بود.

مواد اولیه تازه؛ اولین قدم برای پف کیک

هیچ تکنیکی جای مواد تازه را نمی گیرد. کیفیت و تازگی مواد اولیه، تأثیر مستقیم بر پف دارد.

نکات مهم:

بیکینگ پودر تازه استفاده کن. عمر مفیدش حدود ۶ تا ۱۲ ماه است.

برای تست تازگی، کمی از آن را در آب گرم بریز؛ اگر حباب زد، هنوز فعاله.

آرد قنادی انتخاب کن، نه آرد نان. چون گلوتن زیاد باعث بافت سفت می شود.

تخم مرغ هم دمای محیط باشد. تخم مرغ سرد پف را از بین می برد.

چربی باکیفیت (کره یا روغن مایع تازه) استفاده کن تا ساختار کیک سبک تر شود.

نحوه ی هم زدن؛ کلید ورود هوا به مایه کیک

اگر بخوای کیکت واقعاً پف کنه، باید یاد بگیری چطور مواد رو درست هم بزنی.

مراحل هم زدن حرفه ای:

تخم مرغ و شکر را با همزن برقی ۵ تا ۷ دقیقه بزن تا رنگش روشن و حجمش دو برابر شود.

روغن و مایع (شیر، آب یا ماست) را کم کم اضافه کن و به هم زدن ادامه بده تا یکدست شود.

آرد و بیکینگ پودر الک شده را با لیسک، به آرامی و با حرکت دورانی (از پایین به بالا) مخلوط کن.

اشتباه رایج: بعد از افزودن آرد، نباید زیاد هم بزنی. چون حباب های هوا از بین میرن و بافت سنگین میشه.

دمای مواد؛ عامل پنهان پف کیک

دمای سرد دشمن پف کیکه!

وقتی مواد سرد باشن، ترکیبشون ناقص میشه و در فر خوب بالا نمیان.

ترفند طلایی:

همه مواد (تخم مرغ، کره، شیر و ماست) رو ۳۰ دقیقه قبل از پخت از یخچال بیرون بیار تا هم دمای محیط بشن (حدود ۲۵ درجه).

فر؛ جایی که جادو اتفاق می افتد

حتی مایه ی بی نقص هم در فر اشتباه خراب می شود.

🔹 نکات طلایی تنظیم فر:

فر را ۱۵ دقیقه قبل از پخت روشن کن تا گرم شود.

دمای استاندارد برای اکثر کیک ها ۱۷۵ تا ۱۸۰ درجه سانتی گراد است.

اگر فر زیاد داغ باشد، سطح کیک می بندد ولی داخل خام می ماند.

اگر فر سرد باشد، کیک دیر بالا می آید و وسطش فرو می رود.

طبق گفته ی اساتید آموزشگاه های شیرینی پزی، در ۱۰ دقیقه ی اول در فر را باز نکن.

چون ورود هوای سرد باعث می شود کیک وسطش فرو برود.

قالب مناسب و مقدار مایه

قالب بزرگ یا کوچک، تأثیر مستقیم در پف دارد.

چند نکته کاربردی

قالب را تا دو سوم حجمش پر کن تا فضا برای پف بماند.

کف قالب کاغذ روغنی پهن کن و دیواره های قالب را چرب کنید

اپر از قالب بزرگ استفاده کنید کیک شما تخت می شود

اگر از قالب کوچک استفاده کنید وسط کیک خام می ماند.

ترتیب افزودن مواد خشک و تر

ترتیب اشتباه باعث گلوله شدن آرد یا از بین رفتن هوای مایع می شود.

آرد، بیکینگ پودر و نمک را با هم الک کن.

در چند مرحله به مایه ی تر اضافه کن.

با لیسک، با حرکت دورانی آرام مخلوط کن تا پف از بین نرود.

ترفندهای حرفه ای برای پف بیشتر

 

سفیده و زرده تخم مرغ را جدا ترکیب کنید. مخصوصا در کیک اسفنجی.

یک قاشق نشاسته و ذرت در آرد بریزید که باعث می شود بافت لطیف تر و سبک تر شود

چرا کیکم پف نکرد؟ 

اگر کیک سفت و فشرده شده است به دللی هم زدن بیش از حد می باشد.

اگر وسط کیک فرو رفته است به دلیل باز کردن در فر در حین پخت است

اگر سطح کیک ترک خورده است به دلیل  دمای بیش از حد فر است

اگر در حین پخت پف کرد ولی سپس پف آن خوابید بخاطر استفاده زیاد از بکینگ پودر است یا قالب کیک شما کوچک می باشد.

پف زیاد ولی بعد افت کرده بیکینگ پودر زیاد یا قالب کوچک

خمیر و مرطوب بودن داخل زمان پخت کم یا فر سرد

پنج روش برای پف دار شدن کیک

 

مواد اولیه تازه و هم دما استفاده کن.

تخم مرغ و شکر رو خوب بزن تا حجم بگیره.

آرد رو در چند مرحله و با لیسک اضافه کن.

  • فر رو از قبل گرم کن و درش رو زود باز نکن.
نظرتان را بنویسید