
قبل از اینکه به این سوال پاسخ دهیم لازم است تا چند مورد را درباره رشته های تحصیلی مختلفی که وجود دارد بدانیم.اول اینکه موضوع بهترین یا بدترین رشته یک مسئله کاملا نسبی است و ممکن است یک رشته تحصیلی برای من عالی باشد اما برای شما افتضاح ترین رشته محسوب شود!
پس برای تشخیص بهترین رشته تحصیلی باید به این چند مورد دقت کرد:
۱٫ مرتبط بودن رشته تحصیلی دانشگاهی با دیپلم
رشته تحصیلی دیپلم نشان دهنده این است که شما در طول ۳ سال متوسطه دوم چه آموزش هایی دیده اید و پیش زمینه شما به چه صورت است.اگر در رشته انسانی تحصیل کرده اید پس ریاضی برای شما سخت خواهد بود یا اگر در رشته ریاضی دیپلم گرفته اید زیست شناسی و دروس شبیه آن اذیتتان میکند پس مراقبل باشید بدون تفکر و مشاوره از یک رشته به رشته ای دیگر نپرید!
۲٫ ویژگی های شخصیتی پسران برای انتخاب رشته تحصیلی
ویژگی های شخصیتی در انتخاب رشته بسیار مهم است.اینکه شخصیت شما درونگرا است یا برونگرا یا اینکه دوست دارید در وضعیت امن شغلی قرار بگیرید یا قدرت ریسک پذیری ، سرمایه گذاری و صبرو انتظار رشد کسب و کار را دارید یا خیر؟!
قطعا زمانی میتوان به مناسب ترین رشته رسید که ویژگی های شخصیتی را در انتخاب رشته دخیل کرد.اگر اهل درس خواندن زیاد نیستید رشته پزشکی برای شما سم است یا اگر به دنبال کارهای عملی هستید رشته های علوم انسانی برای شما افتضاح است و به همین ترتیب میتوان تمامی رشته ها را مورد بررسی قرار داد.
۳٫ تاثیر استعداد فردی در انتخاب رشته
هر کسی استعداد ذاتی ای دارد که تنها لازم است آن را بشناسد و شکوفا کند.استعداد به قدری مهم است که میشود با آن حتی با ساده ترین کارها به درآمد رسید.حتما دیده اید رستوران های کوچکی که چند برابر یک رستوران بزرگ مشتری دارند چون آشپز آن رستوران استعداد وحشتناکی دارد!
یا دیده اید موزیسین هایی که با ساز معجزه میکنند بطوری که شما سر جایتان میخکوب میشوید و تنها به موسیقی گوش میکنید.یا میتوان فردی را مثال زد که باهوش است و استعداد یادگیری و خلاقیت بالایی دارد و همین فرد به برنامه نویس بزرگی با درآمد عالی تبدیل خواهد شد.
پس حتما برای رسیدن به بهترین رشته تحصیلی برای پسران باید بر اساس استعداد های ذاتی و درونی ای که داری انتخاب رشته انجام بدی!
۴٫ میزان علاقه به اون رشته تحصیلی
اگر کار و رشته ای را دوست نداشته باشید نمیتوانید در آن به موفقیت برسید.در میان آدم ها معروف حتما شنیده اید کسی پزشکی خوانده است اما الان در کار تجارت ، خوانندگی و نویسندگی است یا شخصی تنها به این دلیل که بعضی از رشته ها اسم و رسم دارند مانند رشته حقوق وارد میشود اما در بازار کار کم میاورد چون علاقه ندارد پس انگیزه ای حاصل نخواهد شد!
۵٫ بازار کار رشته در ایران و خارج ایران
در حال حاضر و در این وضعیت اقتصادی تقریبا میشه گفت مثل گذشته معیار علاقه در انتخاب رشته نقش پر رنگی ندارد و اکثر داوطلبان بر اساس بازار کار رشته ها و درآمدی که قرار است در آینده داشته باشند، انتخاب رشته میکنند به همین منظور میتوان بازار کار را در ایران و حتی خارج از ایران در نظر داشت.
با توجه به اینکه تمامی رشته های دانشگاهی به جز رشته های پزشکی و پیراپزشکی بدون کنکور هم قابلیت ثبت نام دارند پس بدون نگرانی و با تحقیقات لازم و صحیح وارد رشته مورد نظر شو. یا حتی اگر رشته مورد علاقه شما در ایران بازار خوبی ندارد ممکن است در کشورهای دیگر جز رشته های تاپ محسوب شود پس حتما با مشورت و تحقیقات لازم انتخاب رشته انجام بده.
۶٫ سختی و راحتی رشته تحصیلی
باید سختی و راحتی رشته های دانشگاهی را در نظر بگیرید.این موضوع کاملا نسبی است و ممکن است برای مثال ریاضی برای شما سخت باشد اما برای دیگران از آب خوردن هم ساده تر باشد پس نسبت به خصوصیات خودت باید این موضوع را در نظر داشته باشید.
۷٫ هزینه تحصیل در انواع دانشگاه ها
حالا که به انتخاب یک رشته مناسب رسیدید باید هزینه های تحصیلی هم در نظر داشته باشید.اگر توان مالی شما خوب است میتوانید وارد دانشگاه های پردیس و آزاد شوید و اگر کمی برایتان سخت دانشگاه پیام نور بهترین انتخاب است و در نهایت اگر هزینه کلا غیر ممکن میباشد باید تمام تلاشتان ورود به دانشگاه های دولتی باشد.
۸٫ نحوه ادامه تحصیل تا مقاطع بالاتر
بعضی از رشته های تحصیلی مقطع بالاتر ندارند و اگر شخصی بخواهد ادامه تحصیل دهد مجبور میشود تغییر رشته دهد.این موضوع بیشتر در مقطع دکتری و رشته های زیر مجموعه وزارت بهداشت رخ میدهد و برای ادامه تحصیل باید به خارج از کشور رفت یا اینکه آن رشته اصلا مقطع بالاتری ندارد پس اگر اهل ادامه تحصیل دادن هستی و میخوای تا مقطع دکتری پیش بری از قبل راجع به این موضوع اطلاعات مناسبی کسب کن.
۹٫ انتخاب رشته ای مناسب برای پسران برای مهاجرت
این موضوع برای خیلی ها اصلا اهمیتی ندارد اما بد نیست حتی با درصد کم نسبت به دیگر اولویت ها موضوع مهاجرت هم در نظر داشته باشید.زمانی که با این دید انتخاب رشته میکنید برای خودتان فرصتی ساخته و ایجاد کرده اید که در آینده شغلی یا تحصیلی امکان پیشرفت بیشتری داشته باشید.
برای مثال اگر وارد رشته ای مثل زبان و ادبیات فارسی یا رشته تاریخ شوید ممکن است در ایران از شرایط کاری خوبی هم برخوردار شوید اما قطعا این رشته ها برای اشتغال در خارج از کشور چندان رشته های خوبی نیستند.
پس اگر به فکر مهاجرت کاری یا تحصیلی ( پذیرش از دانشگاه های خارج از کشور ) هستید حتما با مشورت صحیح وارد رشته ای شوید که به شما نه تنها در ایران بلکه در سراسر دنیا امکان پیشرفت دهد.