اختصاص 150 هزار دلار به هر یک از جانباختگان هواپیمای اوکراینی تصویب شد

ذخیره سازی
0
0
اشتراک‎گذاری
گزارش تخلف
heyvalaw
طبق مصوبه هیات دولت، وزارت راه و شهرسازی موظف شده‌ است تا با همکاری دستگاه ‌های ذیربط ترتیب پرداخت مبلغ 150 هزار دلار یا معادل یورویی آن به خانواده ها و بازماندگان هریک از جانباختگان را در اسرع وقت فراهم و مبالغ را براساس مستندات به ذی ‌نفعان پرداخت کند. همچنین در مصوبه پیشنهادی آمده است که این جبران مانع از پیگیری جنبه کیفری موضوع در مرجع قضایی صلاحیتدار نیست. 

هیات دولت نیز با توجه به پیشنهاد معاونت حقوقی، در جلسه امروز چهارشنبه دهم دی ماه تصویب کرده که خسارات ناشی از فوت جانباختگان، بدون هیچ‌گونه  تبعیض ناشی از ملیت و  تابعیت براساس قوانین متبوع و قابل اعمال کشورهای جانباختگان، به ورثه و بازماندگان آنها پرداخت شود.
بنا بر این گزارش، با توجه به اینکه از زمان وقوع سانحه سقوط هواپیمای اکراینی در آسمان تهران در دی‌ ماه سال 1398، معاونت حقوقی رئیس جمهوری همواره بر ضرورت پاسداشت و احترام جانباختگان و احقاق همه ‌جانبه حقوق خانواده‌ها و بازماندگان ایشان تأکید داشته، در ادامه پیگیری‌ های مستمر و مؤثری که تاکنون درباره تعیین مبانی حقوقی قانونی لازم و ایجاد هماهنگی بین دستگاه‌ها و ارائه پیشنهاد های اجرایی برای پرداخت این خسارات و دلجویی از این خانواده ها و ارائه پیشنهاد های مربوط به تأمین فوری اعتبار لازم برای پرداخت این خسارات، صورت گرفته بود، با پیگیری معاونت حقوقی رئیس جمهور، اعتبار لازم در آغازین روز های دیماه سال جاری، تأمین شد.

پس از تأمین اعتبار، پیش از فرارسیدن سالگرد حادثه، معاونت حقوقی رئیس جمهور با جلب ‌نظر دستگاه ‌های اجرایی مرتبط، مبانی و میزان پرداخت خسارات را با رعایت عرف و رویه بین‌المللی تعیین و پرداخت بدون تبعیض مبلغ خسارات به بازماندگان جانباختگان را به هیئت دولت پیشنهاد کرد.

معاونت حقوقی رئیس جمهوری ضمن ابراز تسلیت و همدردی دوباره با این خانواده‌ها، امیدوار است اگرچه خسارات پرداختی همه درد و رنج های ناشی از حادثه را از بین نمی ‌برد، ولی تعهد به پاسداری از حقوق همه آحاد ملت و احترام و تکریم انسان‌ها را یادآور شده و ضرورت حفظ پیوند های اجتماعی و سرمایه‌ های انسانی به ویژه در کشور عزیزمان را به همراه داشته باشد.

یک فروند هواپیمای بوئینگ 800-737 متعلق به شرکت هواپیمایی اوکراین اینترنشنال با شماره پرواز 752 با 167 مسافر و 9 خدمه پرواز که در ساعت 6 و 12 دقیقه روز (چهارشنبه 18 دی ماه) از فرودگاه امام خمینی (ره) به مقصد کی ‌یف پرواز کرده بود، پس از قطع ارتباطات با بخش کنترل ترافیک در ساعت 6 و 18 دقیقه در حوالی صبا شهر از توابع استان تهران سقوط کرد و همه سرنشینان آن جان باختند. چند روز بعد از این حادثه مشخص شد که خطای انسانی موجب اصابت موشک به این هواپیمای مسافری شده است.

بعد از وقوع این حادثه، جلسات چند جانبه ایران با کشورهای ذی نفع در سانحه سقوط در محل سازمان هواپیمایی ایران برگزار شد.  در این مذاکرات، طرفین بر سر اخذ غرامت به تفاهم رسیدند و گزارش نهایی سانحه سقوط توسط ایران آماده و به زودی منتشر خواهد شد.

منبع: اختصاص 150 هزار دلار به هر یک از جانباختگان هواپیمای اوکراینی تصویب شد

در ادامه بخوانید: نحوه دریافت خسارت ناشی از تصادفات رانندگی
ShortURL as Linkp.ir
linkp.ir/gmPD
نظرتان را بنویسید