بهترین دستگاه آزمایش قند خون چه ویژگی‌هایی دارد؟

بهترین دستگاه آزمایش قند خون چه ویژگی‌هایی دارد؟
ذخیره سازی
0
0
اشتراک‎گذاری
گزارش تخلف
هانیه شیخ

اگر به دنبال خرید یک دستگاه تست قند هستید، حتماً این بخش را با دقت بخوانید. در این قسمت همه نکاتی که باید برای خرید یک دستگاه مناسب در نظر داشته باشید را برایتان توضیح داده‌ایم.

دقت دستگاه تست قند

دقت دستگاه روی سلامت استفاده‌کننده مؤثر است و از این رو شاید مهم‌ترین نکته در خرید یک دستگاه اندازه گیری گلوکز است.

قدیمی‌ترین استاندارد دستگاه تست خانگی که هنوز هم استفاده می‌شود در سال 2003 ارائه شد. در این سال پذیرفته شد که دستگاه‌هایی که میزان قند را 15% بیشتر یا کمتر از مقدار واقعی نشان می‌دهند، دستگاه دقیق هستند و با توجه به قابل قبول بودن دقت آنها می‌توان به عنوان دستگاه تست از آنها استفاده کرد.

این میزان دقت با عنوان ISO 15197:2003 شناخته می‌شود که البته امروزه دقت بسیار پایینی محسوب می‌شود و استانداردهای دقیق‌تری معرفی شده که با نام‌های دارای ISO 15197:2015 (یعنی ISO 15197 مربوط به سال 2015) و ISO 15197:2013 (یعنی ISO 15197 مربوط به سال 2013) شناخته می‌شوند.

توصیه می‌کنیم در هنگام خرید دستگاه‌هایی را انتخاب کنید که استانداردهای سال 2015 یا 2013 را داشته باشند. این دستگاه‌ها دقت بالاتری دارند و با خیال راحت‌تری می‌توان از آنها استفاده کرد.

برند معتبر دستگاه گلوکومتر

خوشبختانه بسیاری از نام‌های تجاری معتبر در زمینه تولید دستگاه تست قند خون در بازار کشور حضور دارند و شما می‌توانید با انتخاب یکی از این برند ها تا حد زیادی از عملکرد خوب دستگاه اطمینان یابید.

از جمله برندهای معتبر در این زمینه می‌توان به اکیوچک (Accu-Check)، بیورر (beurer)، بیونیم (Bionime)، گالا، آوان، ایزی گلوکو و آگاماتریکس اشاره کرد.

نمایشگر واضح

بهتر است دستگاهی را خریداری کنید که نمایشگری درشت و واضح داشته باشد و به راحتی بتوان قند خون را از روی آن خواند.
اگر فرد استفاده‌کننده مشکل زیادی در بینایی دارد و به طور مثال، کم‌بینا است می‌توانید از دستگاه‌های با پخش صوتی استفاده کنید که اعداد را به صورت صوتی هم قرائت می‌کنند.

سرعت سنجش قند

تقریباً همه دستگاه‌های تست قند سرعت مناسبی دارند و حداکثر در 60 ثانیه میزان قند خون را اعلام می‌کنند. اما اگر دستگاه‌های سریعتر و جدیدتری بخرید لازم نیست حتی یک دقیقه هم صبر کنید. دستگاه‌های بهتر زمان کوتاه‌تری برای اعلام نتیجه تست دارند و مثلاً در کمتر از 5 ثانیه نتیجه را اعلام می‌کنند.
این زمان کوتاه هم باعث استفاده راحت‌تر از دستگاه می‌شود و هم در بیماری‌های شدید ممکن است مفید فایده شود.

میزان خون مورد نیاز دستگاه

گرچه دستگاه‌های تست قند با مقدار بسیار کمی از خون کار می‌کنند، اما وقتی بخواهید روزی چند بار از دستگاه استفاده کنید، همین مقدار اندک هم مسئله‌ساز می‌شود. از این رو دستگاه‌های جدیدتر مقدار خون لازم را تا یک دهم مدل‌های قدیمی کاهش داده‌اند.

در مدل‌های ارزانتر و قدیمی گاهی به 3 میکرولیتر خون نیاز است، اما در مدل‌های جدیدتر این مقدار به 3/0 میکرولیتر کاهش یافته است.

این مقدار کمتر خون به معنای خونریزی کمتر و درد کمتر بیمار خواهد بود.

عدم نیاز به کدگذاری

در مدل‌های قبلی نوارهای تست دارای کد منحصر به خود بود و زمانی که از یک نوار استفاده می‌کردید، لازم بود کد درج‌شده روی بسته را به دستگاه بدهید. دادن این کد باعث تنظیم دستگاه بر اساس مشخصات نوار شده و دقت تست بالاتر می‌رفت.

اما دستگاه‌های جدیدتر نیازی به کدگذاری دستی ندارند و به قول معروف اتوکدینگ (Auto Coding) هستند و یا اصلاً نیازی به کدگذاری ندارند که به آنها بی‌کد یا NoCoding می‌گویند.

این ویژگی کار با دستگاه را بسیار آسان‌تر می‌کند و دقت اندازه‌گیری هم افزایش می‌یابد.

خدمات پس از فروش

همواره سعی کنید دستگاهی بخرید که گارانتی معتبری داشته باشد و به سادگی بتوانید نسبت به رفع عیب آن اقدام کنید. همچنین اطمینان حاصل کنید که نوارهای مورد استفاده دستگاه شما تا سال‌ها در دسترس است و به سادگی از بازار قابل خریداری است. در صورتی که نوار دستگاه پیدا نشود، دستگاه دیگر قابل استفاده نخواهد بود.

امکانات هوشمند

برخی از مدل‌ها بسیار ساده هستند و به جز نمایش میزان قند خون کار دیگری انجام نمی‌دهند. اما بسیاری از مدل‌ها دارای امکانات دیگری هم هستند که می‌توان در زمان خرید مدنظر قرار داد:

• حافظه و امکان ذخیره اطلاعات تست‌های قبلی: در بسیاری از دستگاه‌ها اطلاعات هر تست ذخیره می‌شود و شما به سادگی می‌توانید به میزان قند در هفته یا ماه اخیر دسترسی داشته باشید و تغییرات آن را بررسی کنید.
• اتصال به گوشی و ساعت هوشمند: برخی از دستگاه‌های تست گلوکز قابلیت اتصال از طریق بلوتوث یا وایرلس را دارند و می‌توان اعداد را در گوشی یا ساعت هوشمند خود مشاهده کرد.

• رسم نمودار و تحلیل اطلاعات تست‌ها: مدل‌هایی وجود دارند که خودشان قابلیت رسم نمودار و تحلیل نتایج آزمایش‌های یک دوره را دارند.

• ارسال خودکار نتایج به کاربر یا پزشک: در برخی دستگاه‌ها پس از تنظیم اطلاعات گیرنده، نتایج تست به طور خودکار به وی ارسال خواهد شد. این قابلیت برای افرادی که شدیداً تحت نظر پزشک خود هستند مفید است.

قیمت دستگاه آزمایش قند

آخرین نکته‌ای که در زمان خرید دستگاه‌های اندازگیری قند خون باید به آن توجه داشت قیمت دستگاه است. اصولاً با توجه به ارزان بودن این دستگاه قیمت آن عامل مهمی نیست و معمولاً همه افراد می‌توانند انواع گران را هم خریداری کنند.
اما مسئله مهمی که باید در مورد قیمت مدنظر داشت این است که قیمت دستگاه تست قند خون از دو بخش تشکیل شده است؛ یکی قیمت دستگاه اصلی که تنها یک بار خریداری می‌شود و تا مدت‌ها از آن استفاده خواهد شد و دیگری قیمت سوزن و نوار تست دستگاه که یک‌بار مصرف بوده و برای هر بار استفاده از دستگاه باید از نوار جدیدی استفاده کرد.

از این رو باید در هنگام خرید دقت کنید نوار دستگاه قیمت زیادی نداشته باشد. گاهی برخی دستگاه‌ها بسیار ارزان هستند و حتی در برخی مراکز به رایگان ارائه می‌شوند، اما نوار تست گران‌قیمتی دارند و به مرور زمان هزینه زیادی را به فرد تحمیل می‌کنند.

منبع: https://coromarket.ir/blood-sugar-meter/

ShortURL as Linkp.ir
linkp.ir/01EK
نظرتان را بنویسید