تاسیس مطب پزشکی و دندانپزشکی در شهر های مجاز و غیر مجاز دارای شرایط خاصی است که با تعداد سال های خدمت مجاز پزشکان در آن مناطق در ارتباط است . یکی از مهم ترین شرایط اخذ مجوز ، عضویت پزشک و دندانپزشک در سازمان نظام پزشکی است که پس از گذشت یک سال می بایست با مراجعه به سایت اخذ مجوز تاسیس مطب ، مدارک خواسته شده را بارگذاری نمایند .
کلیه پزشکان و دندانپزشکان عمومی و تخصصی که قصد تاسیس مطب در شهر ، شهرستان و یا دهستانی را دارند ملزم به اخذ پروانه تاسیس مطب از سازمان نظام پزشکی برای همان منطقه هستند . مجوز تاسیس مطب تنها به پزشکان و دندانپزشکانی تعلق می گیرد که عضو سازمان نظام پزشکی بوده و یا امتیازات لازم برای کسب جواز تاسیس مطب در آن منطقه را داشته باشند .
در حال حاضر شهرهای کشور برای اخذ مجوز تاسیس مطب به دو دسته شهرهای مجاز و غیر مجاز تقسیم می شوند . منظور از شهرهای غیر مجاز ، پنج شهر بزرگ دانشگاهی است که فقط افراد واجد الشرایط امکان تاسیس مطب در آن ها را دارند . همچنین دریافت مجوز برای شهرهای مجاز نیز به سال های خدمت پزشکان بستگی دارد که در ادامه به توضیح آن ها می پردازیم .
شرایط تاسیس مطب در شهرهای غیر مجاز
از آنجایی که رشته های کارشناسی ارشد وزارت بهداشت در بین متقاضیان طرفداران زیادی دارد ، ممکن است بسیاری از فارغ التحصیلان این رشته ها به فکر تاسیس مطب های پزشکی و کسب درآمد از این طریق باشند . البته شرایط موجود برای پذیرش افراد در شهرهای مجاز و غیرمجاز باعث شده تا فقط افراد واجد الشرایط امکان اخذ این مجوز را داشته باشند .
پنج شهر بزرگ دانشگاهی کشور که شامل شهرهای تهران ، مشهد ، اصفهان ، شیراز و تبریز و حومه آن ها است ، شهرهای غیر مجاز تلقی شده و مابقی شهرهای کشور مجاز تلقی می شوند . صدور پروانه تاسیس مطب در شهرهای غیر مجاز دارای شرایطی است که در ادامه به بررسی آن ها پرداخته شده است .
دارا بودن 360 امتیاز که برای ایثارگران با ارائه مدارک معتبر به 250 امتیاز می رسد .
کارکنان رسمی دولت ( لشکری و کشوری ) با ارائه برگه اعلام عدم نیاز در غیر اوقات اداری از عالی ترین مقام واحد اشتغال ، پروانه تاسیس مطب دریافت می نمایند .
بانوان متاهل پزشک و دندانپزشک عمومی با دارا بودن 2 سال سابقه کار در محل اقامت دائمی همسر ، پروانه تاسیس مطب مشروط به اقامت همسر را دریافت می کنند .
افرادی که سن آنان بالای 45 سال می باشد از ارائه امتیاز معاف می باشند .
افرادی که علاقه مند به تاسیس داروخانه هستند می توانند با مطالعه مقاله زیر اطلاعات لازم را کسب کرده و اقدام نمایند . همچنین با عضویت در کانال تلگرامی و یا صفحه اینستاگرامی هیوا از سایر اخبار مربوطه مطلع شوید .
بیشتر بخوانید: شرایط تاسیس داروخانه
شرایط تاسیس مطب در شهرهای مجاز
شهر های مجاز کشور از جهت دریافت امتیاز تاسیس مطب پزشکی و دندانپزشکی به هفت درجه زیر تقسیم بندی شده و هر درجه دارای امتیاز مخصوص به خود می باشند که در زیر به شرح آن ها پرداخته ایم .
درجه 1 : مناطقی که پس از سه سال خدمت مجاز پزشکی در آنجا ، پزشک و دندانپزشک می تواند در هر شهر از کشور پروانه مطب دریافت کند .
درجه 2 : مناطقی که پس از سه سال و نیم خدمت مجاز پزشکی در آنجا ، پزشک و دندانپزشک می تواند در هر شهر از کشور پروانه مطب دریافت کند .
درجه 3 : مناطقی که پس از چهار سال خدمت مجاز پزشکی در آنجا ، پزشک و دندانپزشک می تواند در هر شهر از کشور پروانه مطب دریافت کند .
درجه 4 : مناطقی که پس از پنج سال خدمت مجاز پزشکی در آنجا ، پزشک و دندانپزشک می تواند در هر شهر از کشور پروانه مطب دریافت کند .
درجه 5 : مناطقی که پس از شش سال خدمت مجاز پزشکی در آنجا ، پزشک و دندانپزشک می تواند در هر شهر از کشور پروانه مطب دریافت کند .
درجه 6 : مناطقی که پس از هفت سال خدمت مجاز پزشکی در آنجا ، پزشک و دندانپزشک می تواند در هر شهر از کشور پروانه مطب دریافت کند .
درجه 7 : مناطقی که پس از چهارده سال خدمت مجاز پزشکی در آنجا ، پزشک و دندانپزشک می تواند در هر شهر از کشور پروانه مطب دریافت کند .
در جدول زیر امتیاز هر سال خدمت پزشکی در مناطق دارای درجه را مشاهده می کنید :
مناطق هفت گانه از حیث ضریب امتیاز
هر سال خدمت پزشکی در مناطق 1 140
هر سال خدمت پزشکی در مناطق 2 120
هر سال خدمت پزشکی در مناطق 3 105
هر سال خدمت پزشکی در مناطق 4 84
هر سال خدمت پزشکی در مناطق 5 70
هر سال خدمت پزشکی در مناطق 6 60
هر سال خدمت پزشکی در مناطق 7 30
البته توجه به این نکته ضروری است که برخی از پزشکان بدون دریافت امتیاز نیز حق تاسیس مطب را دارند . از جمله :
پزشکان کادر ثابت نیرو های مسلح و پزشکانی که در استخدام رسمی وزارت بهداشت بوده اند .
پزشکان عضو هیئت علمی دانشگاه های علوم پزشکی که فاقد پروانه دائم پزشکی بوده و در دانشگاه شهرهای غیر مجاز استخدام هستند و به شرط گذشت 5 سال از تاریخ استخدام امکان اخذ پروانه بدون امتیاز را دارند .
پزشکان و دندانپزشکانی که دارای پروانه دائم پزشکی بوده و به بازنشستگی برسند ، برای هر شهر که مایل باشند پروانه تاسیس مطب صادر خواهد شد .
پزشکان و دندانپزشکانی که حق طبابت آزاد را داشته ولی به علت اشتغال در خدمت تمام وقت دولتی از این حق استفاده نکرده اند امکان اخذ پروانه تاسیس مطب را دارند .
افرادی که با مطالعه این مقاله به فکر تحصیل مجدد در رشته های پزشکی و دندانپزشکی افتادند نیز می توانند در مقطع مورد نظر خویش ثبت نام کرده و پس از قبولی در آزمون ، ادامه تحصیل دهند . همچنین دانشجویانی که فارغ التحصیل رشته های پزشکی هستند می توانند در طرحی به عنوان پیام آور بهداشت شرکت کنند که جزئیات آن در مقاله زیر آماده است .
بیشتر بخوانید: ثبت نام پیام آوران بهداشت
مدارک تاسیس مطب پزشکی و دندانپزشکی
پزشکان و دندانپزشکان برای دریافت مجوز تاسیس مطب ملزم هستند تا مدارک خواسته شده زیر را در سایت parvaneh.irimc.org بارگذاری نموده و فرآیند ثبت نام را سپری نمایند .
ارائه فتوکپی پروانه دائم پزشکی جهت متقاضیان دارای پروانه دائم
ارائه فتوکپی پروانه موقت پزشکی جهت متقاضیانی که در حال گذراندن خدمت خارج از مرکز و یا خدمت سربازی می باشند
ارائه ابلاغیه طرح نیروی انسانی برای متقاضیانی که در حال گذراندن طرح می باشند
ارائه گواهی های کسب امتیازات باز آموزش و نوآوری
ارائه اصل پروانه مطب شهر قبلی ( درصورتی که متقاضی قبلا پروانه دریافت کرده باشد )
سه قطعه عکس 3 * 4
ارائه فتوکپی تمام صفحات شناسنامه
متقاضیان تاسیس داروخانه می توانند برای اطلاع از مدارک مورد نیاز جهت ثبت نام و دریافت پروانه تاسیس مقاله زیر را مطالعه کنند . همچنین در صورت داشتن هر سوال و ابهامی می توانید با کارشناسان سامانه مشاوره تحصیلی هیوا تماس گرفته و پاسخ خود را از طریق سیستم مشاوره تلفنی هیوا دریافت نمایید .
در ادامه بخوانید: مدارک لازم برای تاسیس داروخانه
سوالات متداول
1- شرایط تاسیس مطب دندانپزشکی چیست ؟
شرایط تاسیس مطب های دندانپزشکی در شهرهای مجاز و غیر مجاز با یکدیگر متفاوت است . به همین دلیل برای مطالعه هر کدام بهتر است به متن مقاله مراجعه شود .
2- درجه بندی دریافت مجوز تاسیس مطب برای شهرهای مجاز به چه صورت است ؟
تاسیس مطب پزشکی و دندانپزشکی در شهرهای مجاز دارای 7 نوع درجه بندی است که امتیازت هر بخش در جدول داخل مقاله توضیح داده شده است .
3- مدارک لازم برای تاسیس مطب پزشکی چیست ؟
از جمله مدارک لازم اسکن صفحات شناسنامه متقاضی است . برای اطلاع از سایر مدارک جهت دریافت مجوز مطب به متن مقاله مراجعه شود .
منبع : شرایط تاسیس مطب پزشکی و دندانپزشکی
شرایط تاسیس مطب پزشکی و دندانپزشکی

ذخیره سازی
0
0
اشتراکگذاری
گزارش تخلف
برچسب ها
ShortURL as
Linkp.ir
مطلب قبلی
اعلام نتایج آزمون MSRT
مطلب بعدی
شرایط تاسیس مرکز مشاوره و روانشناسی
نظرتان را بنویسید
موارد بیشتر