این رشته در گروه علوم انسانی مجموعه علوم تربیتی قرار گرفته است. این رشته، علمی است که وابسته به فلسفه، دین و پژوهش های آزمایشگاهی است. این علم به شناخت فرآیندهای یادگیری، تربیت معلمان، شناخت شاگردان و ابزارهای اندازه گیری تربیتی و روانی می پردازد. در واقع روانشناسی تربیتی با یادگیری سروکار دارد. روانشناسان تربیتی در مسائل یادگیری و آموزش تخصص دیدهاند و ممکن است به کار در مدارس بپردازند ولی اغلب در استخدام دانشکدههای تربیت معلم هستند و به تحقیق درباره شیوههای آموزش دادن به بچهها و تربیت معلمان میپردازند.
در آخرین کنکور برگزار شده ، حدود ۹۱ درصد داوطلبان این رشته مجاز به انتخاب رشته شده اند.
فارغ التحصیلان کدام رشته ها میتوانند درکنکور دکترا رشته روانشناسی تربیتی شرکت کنند؟
طبق اعلام سازمان محترم سنجش،فقط داوطلبان فارغ التحصیل کلیه گرایشهای علوم تربیتی،روانشناسی(تمامی رشته ها و گرایشها)،آموزش ریاضی،آموزش فیزیک،آموزش شیمی،مشاوره(تمامی گرایشها)،آموزش زبان فارسی و اخلاق میتوانند در دکتری روانشناسی تربیتی شرکت نمایند.
آینده شغلی و بازار کار
روان شناسی تربیتی دانشی است که به دین ، فلسفه و پژوهشهای آزمایشگاهی وابسته است.(برای خواندن ادامه مطلب برای بازار کار رشته کلیک کنید).
نوع تجربه کاری که نیاز دارید به مسیر شغلی که می خواهید در پیش بگیرید بستگی دارد. برای مثال، اگر میخواهید مدرک تحصیلات تکمیلی تربیت معلم را تکمیل کنید، باید تجربه کار با کودکان، ترجیحاً در محیط مدرسه را داشته باشید. این نشان می دهد که شما نقش را درک می کنید و به حرفه تدریس متعهد هستید.
اگر می خواهید در زمینه تحصیلی دیگری کار کنید، انواع مختلفی از تجربه کاری در دسترس است. برای مثال، میتوانید در یک مرکز آموزشی، ورزشی، اجتماعی یا جوانان داوطلب شوید تا تجربهای از کار با کودکان و سازماندهی فعالیتهای گروهی به دست آورید. همچنین ممکن است به شما در افزایش دانش خود در مورد مسائل آموزشی کمک کند. شما همچنین می توانید یک معلم خصوصی یا داوطلب در گروه های بازی و اردوهای تابستانی شوید.
مراقب موقعیت های کاری و فرصت های داوطلبانه باشید که از طریق خدمات شغلی دانشگاه خود، در وب سایت های شرکت و از طریق مطبوعات تخصصی تبلیغ می شوند. از این فرصت ها برای کشف اینکه آیا برای کار مناسب هستید یا نه و شبکه ای از مخاطبین ایجاد کنید استفاده کنید.
دروس امتحانی
دروس عمومی :
دروس تخصصی:
۴.یادگیری
۵.انگیزش
برای مسیر موفقیت در آزمون دکتری رشته روانشناسی تربیتی ، به سه آیتم زیر نیاز دارید:
الف-بسته های درسی شامل شرح کامل مطالب درسی بر اساس سرفصلهای ازمون دکتری و منابع ادوار گذشته کنکور دکتری.
ب- سئوالات و پاسخهای تشریحی ادوار گذشته کنکور دکتری و بسته مرور سریع یا نکته و تست.
ج-برنامه ریزی با متدهای نوین روانشناسی انگیزشی و تضمینی برای شخص شما
منابع پیشنهادی
دروس عمومی:
استعداد تحصیلی / هادی مسیح خواه
زبان عمومی (کلیه رشتهها و گرایشها): ویژه آزمون دکتری / محمد مغاری اصفهانی
زبان عمومی دکتری زیر ذره بین / الناز یوسف زاده
دروس تخصصی :
آمار و کاربرد آن در مدیریت/ عادل آذر، منصور مومنی.
مقدمهای بر روش تحقیق در علوم انسانی/ محمدرضا حافظنیا.
درآمدی بر تحقیق کیفی/ اووه فلیک؛ ترجمه هادی جلیلی.
روانشناسی پرورشی نوین: روانشناسی یادگیری و آموزش/ تالیف علیاکبر سیف.
روانشناسی تربیتی/ پروین کدیور.
اندازه گیری، سنجش، و ارزشیابی آموزشی/ تالیف علیاکبر سیف.
برای دریافت مشاوره رایگان و کسب اطلاعات بیشتر هم اکنون به شماره ۰۹۳۰۶۴۰۶۰۵۸پیام دهید.