غیبت سربازی

ذخیره سازی
0
0
اشتراک‎گذاری
گزارش تخلف
heyvagroup
گاهی اوقات شرایطی پیش می آید که افراد مشمول خدمت سربازی خود را به سازمان نظام وظیفه معرفی نمی کنند و مرتکب غیبت سربازی می شوند. گاهی اوقات می توان تحت شرایطی خاص، این غیبت ها را موجه کرد ، اما در موارد بسیار این غیبت ها غیرموجه محسوب می شوند.



برای افراد مذکری که مشمول خدمت سربازی بوده و به سن انجام خدمت نظام وظیفه رسیده اند ( 18 تا 50 سال ) ، اما به هر دلیلی خود را به سازمان نظام وظیفه معرفی نکرده و وضعیت نظام وظیفه خود را تعیین نمی کنند ، غیبت سربازی در نظر گرفته خواهد شد .
افرادی که مشمول خدمت وظیفه هستند ، اما به هر دلیلی مرتکب غیبت سربازی می شوند ، از بسیاری از خدمات شهروندی و دولتی محروم می مانند . مانند عدم اخذ اصل مدرک تحصیلی ، عدم تعلق وام های کشاورزی ، صنعتی و همچنین عدم اشتغال در مراکز دولتی و برخی از مراکز خصوصی . برای آشنایی بیشتر مشمولان با غیبت سربازی و انواع و موجه و غیر موجه آن در ادامه مقاله قصد داریم به بررسی جزئیات غیبت خدمت سربازی بپردازیم .



غیبت سربازی چیست ؟
غیبت نظام وظیفه دو نوع بوده که مشمول می بایست از آن ها مطلع باشد . گاهی اوقات مشمولان خدمت وظیفه از این که در مدت غیبت به سر می برند بی خبر بوده و این امر در نهایت تاثیراتی را در شیوه انجام خدمت سربازی وی خواهد گذاشت . دو نوع غیبت سربازی شامل غیبت به شکل اولیه و غیبت در حین انجام خدمت سربازی است که در زیر به توضیح هر یک پرداخته شده است .



غیبت اولیه درارتباط با افرادی است که به سن خدمت سربازی رسیده ، اما از معرفی خود به سازمان نظام وظیفه اجتناب می‌ کنند . فردی که مرتکب این غیبت شده باشند ، مشمول غایب نامیده می شود .



غیبت در حین انجام وظیفه به این گونه است که اگر فردی در حین انجام خدمت سربازی به مرخصی برود و در زمان مقرر به محل خدمت خود بازنگردد .


از جمله مواردی که می توانیم آن ها را جزو شرایط مشمول غیبت سربازی در نظر بگیریم ، عبارت است از :


دانش آموزان و دانشجویانی که در داخل و یا خارج از کشور ، که حداکثر از تاریخ فراغت تحصیل‌ شان یک سال می‌ گذرد ، ولی هنوز خود را به سازمان معرفی نکرده اند ، جزو مشمولین غیبت سربازی محسوب می شوند .


اگر کسی قبل از رسیدن به سن قانونی خدمت سربازی از ادامه تحصیل انصراف دهد و بعد از رسیدن به سن قانونی یعنی 18 سالگی هم در مدت 6 ماه تعیین تکلیف نشود ، جزو مشمولین غایب به حساب می آید .


افرادی که معافیت موقت گرفته باشند ، فقط تا 1 سال  بعد از اتمام معافیت موقت خود فرصت دارند خود را معرفی نمایند ، در غیر این صورت غایب درنظر گرفته می‌ شوند .


حتی اگر فرد  تمام مراحل خدمت سربازی را انجام داده باشد ، اما سر وقت معین برای اعزام خود را معرفی نکند ، باز هم غایب محسوب می شود .

بیشتر بخوانید: پذیرش سربازی



ادامه تحصیل در دوره غیبت سربازی
امکان تحصیل در دوره غیبت سربازی وجود ندارد ، به همین دلیل هر پسری که به سن 18 سال تمام می‌ رسد باید وضعیت سربازی خود را برای ادامه تحصیل مشخص کند . افرادی که دیپلم گرفته اند نهایتا تا 1 سال می توانند اعزام خود را به تعویق بیاندازند . اما بعد از یک سال حتما باید این مسئله تعیین تکلیف شود .

به عبارت دیگر یا فرد برای اعزام اقدام کند و یا با پذیرفته شدن در دانشگاه و ادامه تحصیل ، از معافیت تحصیلی برای سربازی بهره مند شود . درصورت قبولی در دانشگاه برای معافیت تحصیلی حتما باید اقدام نمود ، وگرنه ادامه تحصیل در هر مقطع دانشگاه بدون مجوز ، امکانپذیر نبوده و برای آنها غیبت غیر موجه در سربازی درنظر گرفته می شود .


حداکثر زمانی که برای ادامه تحصیل در هر مقطع دانشگاهی و استفاده از معافیت موقت تحصیلی برای سربازی درنظر گرفته می شود ، به شرح زیر است :


برای مقطع کاردانی 2.5 سال
برای مقطع کارشناسی پیوسته 5 سال
مقطع کارشناسی ناپیوسته 3 سال
مقطع کارشناسی ارشد پیوسته 6 سال
  کارشناسی ارشد ناپیوسته 3 سال
دکترای پزشکی 8 سال
دکترای تخصصی 6 سال


در صورت لزوم و شرایط خاص یک سال به هر کدام از مدت زمان های گفته شده ، اضافه خواهد شد. در صورتی که دانشجویان از ادامه تحصیل خود منصرف یا اخراج یا فارغ التحصیل شوند باید برای خدمت سربازی خود را معرفی کنند . حداکثر مهلت داده شده برای معرفی نیز یک سال بعد از انصراف یا اخراج یا فارغ التحصیلی است .

بیشتر بخوانید: کسری خدمت


پیامد های غیبت سربازی موجه و غیر موجه
غیبت سربازی دو حالت می تواند داشته باشد. غیبت موجه سربازی و غیبت غیرموجه در سربازی که در قسمت زیر به توضیح کامل هر یک از آن ها پرداخته شده است .


غیبت موجه شامل موارد زیر می باشد :


صدمات پزشکی و روانپزشکی ( جسمی و روانی ) که مانع از اعزام شده و یا اعزام را با تاخیر مواجه خواهد ساخت . ( به مدت 2 ماه از شروع بیماری با ارائه مدرک به پزشک معتمد سازمان نظام وظیفه ) .


مجروحیت و صدمات جسمی که منجر به بستری شدن در بیمارستان شده و اعزام را با تاخیر مواجه سازد . ( به مدت 6 ماه از شروع بیماری و بستری ) .


فوت یکی از اعضای خانواده ( درجه یک ) باعث تاخیر در اعزام شده باشد . ( 3 ماه از فوت گذشته باشد ) . خانواده درجه یک همسر شامل یک ماه تاخیر می شود .


وارد شدن آسیب های جسمی و مالی در اثر اتفاقات و حوادث طبیعی به مشمول یا افراد درجه یک خانواده او می تواند به مدت حداکثر 6 ماه تاخیر در معرفی را به دنبال داشته باشد .


اشکالات اداری در فرایند تکمیل پرونده اعزام به طوری که از عهده شخص خارج باشد .


تبعید و توقیف و حبس .


بیماری همسر و فرزند که به مدت 3 ماه باعث تاخیر در معرفی برای اعزام شود .


ازدواج و طلاق و پروسه مربوط به این دو مورد که به مدت 3 ماه سبب تاخیر در اعزام شده باشد . البته این دو مورد باید قبل از ورود به مرحله غیبت سربازی آغاز شده باشند .



  مواردی به غیر از موارد ذکر شده را غیبت غیرموجه سربازی می نامند . از عواقب غیبت های غیرموجه می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم :


عدم امکان دریافت گذرنامه و عدم خروج از کشور
محرومیت از استخدام در مراکز و مؤسسات دولتی
محرومیت از امضای هرگونه سند رسمی ( خرید و فروش و ... )



کارشناسان سامانه مشاوره هیوا می توانند مشمولان خدمت سربازی را راهنمایی کرده و سوالات آن ها درباره غیبت سربازی را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا پاسخ دهند .

در ادامه بخوانید: معافیت دائم سربازی



سوالات متداول


1- چه افرادی مشمول غیبت سربازی می شوند ؟
مطابق متن مقاله مشمولانی که به سن 18 سالگی رسیده ، اما خود را معرفی نکنند . و همچنین افرادی که پس از مرخصی به محل خدمت باز نگردند .




2- غیبت های غیر موجه سربازی شامل چه مواردی است ؟
در متن مقاله اطلاعات مربوط به انواع غیبت های موجه و غیر موجه ذکر شده است .




3- آیا در صورت اخذ معافیت تحصیلی ، باز هم غایب نامیده می شویم ؟
در صورتی که تا پس از یک سال به معرفی خود نپردازید به عنوان غایب سربازی نامیده خواهید شد .

منبع : غیبت سربازی
برچسب ها
ShortURL as Linkp.ir
linkp.ir/lrX6
نظرتان را بنویسید