آزمون دکتری 1400 برخلاف سایر آزمون هایی که توسط سازمان سنجش برگزار می شود دو مرحله دارد یعنی بعد از ثبت نام و برگزاری آزمون ، نتایج اولیه اعلام شده و وضعیت داوطلبان برای انتخاب رشته مشخص می شود . بعد از اتمام زمان انتخاب رشته و اعلام نتایج این مرحله از آزمون ، مرحله مصاحبه علمی تعیین کننده نتایج نهایی داوطلبان این آزمون بزرگ می باشد .
دکتری بالاترین دوره تحصیلی آموزش عالی است که به دو شیوه آموزشی – پژوهشی و پژوهش محور در دانشگاه های کشور ارائه می شود . در کشور ما بخش عمده ای از پذیرش دوره دکتری از طریق برگزاری آزمون دکتری تخصصی توسط سازمان سنجش صورت می گیرد . البته وزارت علوم علاوه بر پذیرش از طریق آزمون ، بر اساس آیین نامه دکتری بدون آزمون که ویژه داوطلبان استعدادهای درخشان است نیز اقدام به پذیرش دانشجو در این مقطع مینماید .
سازمان سنجش از طریق برگزاری آزمون دکتری در 7 گروه آزمایشی علوم انسانی ، علوم پایه ، فنی و مهندسی ، هنر ، زبان ، دامپزشکی و کشاورزی برای این مقطع دانشجو پذیرش می کند . لازم به ذکر است که آزمون دکتری وزارت بهداشت برای پذیرش دانشجو در رشته های علوم پزشکی به صورت جداگانه و تحت نظارت مرکز سنجش پزشکی برگزار خواهد شد . طول دوره دکتری حداقل 8 و حداکثر 10 ترم بوده و آزمون آن شامل مراحل ثبت نام ، برگزاری ، اعلام نتایج اولیه ، انتخاب رشته ، اعلام نتایج انتخاب رشته یا دعوت به مصاحبه ، مصاحبه و اعلام نتایج نهایی می باشد که در ادامه این مقاله هر قسمت را به صورت مختصر شرح می دهیم .
ثبت نام آزمون دکتری 1400
اولین و مهم ترین قسمت آزمون دکتری ، بخش ثبت نام است و اگر داوطلبان در تمامی قسمت های مربوط به ثبت نام دقت لازم نداشته باشند ممکن است از بقیه مراحل آزمون حذف شوند . ثبت نام آزمون دکتری 1400 از طریق سایت سازمان سنجش به آدرس sanjesh.org برای تمامی داوطلبان تحصیل در دانشگاه های سراسری و آزاد امکان پذیر است .
متقاضیان تحصیل در این مقطع می بایست دفترچه ثبت نام دکتری را با دقت مطالعه کرده ، در صورت دارا بودن تمامی شرایط ثبت نام آزمون دکتری ، نسبت به خرید کارت اعتباری ثبت نام اقدام کرده و در نهایت با آماده کردن مدارک مورد نیاز برای ثبت نام آزمون دکتری ، فرم ثبت نام را به صورت اینترنتی و با توجه به راهنمای ثبت نام آزمون دکتری تکمیل کنند . برای اطلاع از زمان دقیق انتشار دفترچه ثبت نام آزمون دکتری 1400 می توانید عضو کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام دکتری تخصصی هیوا شوید .
برگزاری آزمون دکتری 1400
داوطلبانی که موفق شدند در زمان ثبت نام آزمون دکتری 1400 ، کارت اعتباری ثبت نام خریده و فرم ثبت نام را کامل کرده و کد رهگیری دریافت کردند باید حدودا چند روز قبل از زمان برگزاری آزمون دکتری 1400 در صورت نیاز نسبت به ویرایش اطلاعات ثبت نام آزمون دکتری اقدام کنند و کارت ورود به جلسه دکتری را از سایت سازمان سنجش پرینت بگریند و به همراه کارت شناسایی معتبر مانند کارت ملی یا شناسنامه عکس دار سر جلسه آزمون ببرند .
حتما بخوانید: تاریخ آزمون دکتری
اعلام نتایج اولیه آزمون دکتری 1400
نتایج اولیه آزمون دکتری 1400 نیز همانند برگزاری آن به صورت یکپارچه توسط سازمان سنجش منتشر می شود و داوطلبانی که در این آزمون ثبت نام و شرکت کردند می توانند با داشتن اطلاعات ثبت نامی خود کارنامه اولیه دکتری را دریافت نمایند تا از وضعیت علمی خود مطلع شوند .
در این کارنامه اطلاعاتی همانند درصد دروس ، تراز ، رتبه داوطلب در سهمیه آزاد و ... نوشته شده است . از این مرحله به بعد مسیر داوطلبان دکتری دانشگاه آزاد 1400 از داوطلبان دکتری دانشگاه های سراسری جدا شده و می بایست به صورت جدا از هم انتخاب رشته کنند .
بیشتر بخوانید: راهنمای اعلام نتایج اولیه آزمون دکتری
انتخاب رشته آزمون دکتری 1400
همان طور که در قسمت بالا گفته شده انتخاب رشته دکتری سراسری و دانشگاه آزاد 1400 به صورت مجزا از هم و به ترتیب از طریق سایت های sanjesh.org و azmoon.org امکان پذیر است . داوطلبان دکتری دانشگاه های سراسری با توجه به وضعیت مجاز به انتخاب رشته مندرج در کارنامه اولیه دکتری می توانند از میان رشته محل های نوشته شده در دفترچه انتخاب رشته دکتری سراسری ، انتخاب رشته کنند .
آن دسته از داوطلبانی که دارای شناسه انتخاب رشته دانشگاه آزاد هستند و مجزا به انتخاب رشته در این دانشگاه هستند نیز باید از میان رشته محل های ارائه شده در دفترچه انتخاب رشته دکتری دانشگاه آزاد فرم انتخاب رشته را تکمیل کنند .
اعلام نتایج انتخاب رشته آزمون دکتری 1400
بعد از اتمام انتخاب رشته دکتری سراسری سازمان سنجش به بررسی فرم رشته محل های انتخابی داوطلبان و تراز آزمون کتبی آن ها می پردازد و نتایج این مرحله را در قالب کارنامه انتخاب رشته دکتری سراسری بر روی سایت sanjesh.org منتشر می کند .
در کارنامه انتخاب رشته دکتری 1400 مشخص خواهد شد که داوطلب به چه دانشگاه یا دانشگاه هایی جهت شرکت در مصاحبه دکتری دعوت شده است . لازم به ذکر است که نتایج انتخاب رشته دکتری دانشگاه آزاد از طریق مرکز سنجش و پذیرش این دانشگاه اعلام خواهد شد .
مصاحبه آزمون دکتری 1400
مرحله دوم یا مرحله مصاحبه علمی پایان کار داوطلبان آزمون دکتراست . در این مرحله دانشگاه ها اطلاعیه ای پیرامون زمان ، نحوه ، مدارک و هزینه مصاحبه دکتری را در سایت خود منتشر می کنند تا پذیرفته شدگان انتخاب رشته دکتری از تمامی اطلاعات آگاه شوند . داوطلب موظف است هزینه مصاحبه دکتری را پرداخت کرده و در روز مصاحبه مدارک لازم برای مصاحبه دکتری هر دانشگاه را همراه خود ببرد . در مصاحبه دکتری سوالات متعددی از داوطلبان پرسیده می شود و طبق جداول مختلف ارزشیابی به آن ها امتیاز می دهند ، در نهایت مجموع امتیازات هر داوطلب را محاسبه کرده و به سازمان سنجش برای مشخص شدن وضعیت و نمره نهایی ارسال می کنند .
اعلام نتایج نهایی آزمون دکتری 1400
سازمان سنجش بعد از اتمام زمان مصاحبه دکتری دانشگاه های سراسری در سال 1400 ، نتایج نهایی را در قالب کارنامه نهایی دکتری بر روی سایت خود منتشر می کند که هر داوطلب بر اساس محل قبولی مندرج در این کارنامه می تواند به صورت حضوری به دانشگاه محل قبولی خود رفته و نسبت به ثبت نام اقدام نماید .
آن دسته از داوطلبانی که در هیچ یک از رشته محل های انتخابی خود پذیرفته نشدند می توانند با برنامه ریزی برای آزمون دکتری سال بعد آماده شوند . البته داوطلبان می توانند در فراخوان های پذیرش دکتری بدون کنکور دانشگاه های سراسری و یا دکتری بدون کنکور دانشگاه آزاد نیز در صورت دارا بودن رزومه مناسب و شرایط اعلام شده شرکت کنند و شانس قبولی خود را امتحان نمایند . لازم به ذکر است که مشاوران مرکز مشاوره تحصیلی هیوا آماده اند تا شما را در انجام تمامی مراحل این آزمون بزرگ یاری نمایند بدین منظور می توانید از خدمات مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا استفاده کنید .
در بخوانید: جزئیات حذف آزمون دکتری
سوالات متداول
1- آزمون دکتری شامل چند مرحله است ؟
آزمون دکتری برخلاف سایر آزمون های سازمان سنجش شامل دو مرحله آزمون کتبی و مصاحبه بوده که در مورد هر یک از این مراحل در متن مقاله به صورت کامل توضیح داده شده است .
2- آیا آزمون دکتری سراسری و دانشگاه آزاد به صورت یکپارچه برگزار می شود ؟
بله . آزمون دکتری سراسری و آزاد با یکدیگر ادغام شده و به صورت یکپارچه برگزار می گردد ولی در مرحله انتخاب رشته راه آن ها از یکدیگر جدا شده که جزئیات آن را می توانید در این مقاله مطالعه نمایید .
3- مرحله مصاحبه آزمون دکتری چگونه برگزار می شود ؟
دانشگاه های سراسری با انتشار اطلاعیه در سایت خود زمان و نحوه برگزاری مصاحبه پذیرفته شدگان را اعلام کرده و دانشگاه آزاد نیز به صورت جداگانه مصاحبه را برگزار می کند ، برای کسب اطلاعات بیشتر به متن مقاله مراجعه نمایید .
منبع : آزمون دکتری 1400
نظرتان را بنویسید