مصالح ساختمانی همانطور که از نام آن برمیآید، مواد و متریالی هستند که از ابتدای یک پروژه ساختمان سازی تا انتها و نماکاری سازه، مورد استفاده قرار میگیرند. یکی از کاربردیترین این موارد، بتنها هستند که طیف وسیعی از انواع را به خود اختصاص داده اند. یکی از این انواع بتن خود ترمیم شونده است که از انواع قابل توجه بتن به شمار میآید و در ادامه قصد داریم به معرفی آن بپردازیم.

بتن خود ترمیم شونده چیست؟
بتن خود ترمیم شونده همان طور که از نام آن برمیآید، دارای قابلیت ترمیم خود میباشد. در این نوع از بتن نوعی ذرات نانو با ویژگی های منحصر به فرد به نام نانو تیوب کربن قرار دارند که در ترکیب با بتن، خواص مکانیکی بتن را بهبود میدهد و سبب آن میشود که بتن خاصیت خودترمیمی پیدا کند.
انواع بتن خود ترمیم شونده چیست؟
انواع بتنهای خود ترمیم شونده شامل موارد زیر میشوند:
- بتن ترمیم شونده با نانوتیوب کربنی
- بتن ترمیم شونده با باکتری
مزایای استفاده از بتن خود ترمیم شونده
ترمیم خود به خودی، تنها مزیت این بتن نیست. مزایای دیگری نیز وجود دارند که سبب گستردگی کاربرد این بتن خواهد شد:
- کاهش هزینه های مربوط به نگهداری و تعمیر بتن
- ممانعت از زنگ زدگی میلگرد درون بتن
- بهبود خواصی همچون مقاومت خمشی و فشاری
- کمک به افزایش طول عمر بتن
- جلوگیری از تخریب ساختمان به علت افزایش پایداری
معایب استفاده از بتن خود ترمیم شونده
تنها عیبی که میتوان برای این نوع از بتن نام برد، هزینه بالای آن میباشد. با این وجود از آن جهت که در طولانی مدت از صرف هزینه بازخرید و تعمیر بتن جلوگیری مینماید، میتوان اینگونه اظهار کرد که دارای صرفه اقتصادی خوبی است.
جمع بندی
بتن خود ترمیم شونده یکی از انواع مصالح ساختمانی و از بتنهای پرکاربرد در صنعت است که به جهت وجود نانو تیوب کربن در ساختار خود، دارای خاصیت خود ترمیمی میباشد. این بتن دارای انواع بتن با نانوتیوب کربنی و میکروبی است و از زنگ زدگی میلگرد درون بتن جلوگیری میکند.