اسپلیت یا اسپیلت ؟دوگانگی تلفظ در زبان فارسی این بار در حوزه سیستمهای برودتی بسیار حاشیهساز شده است. اگر شما هم مقاله قبلی ما در زمینه معرفی انواع کولرگازی را مطالعه کرده باشید، حتماً متوجه این موضوع شدهاید که کولر گازیهای دوتکه که بسیار در بین مردم محبوب و پراستفاده است، دارای دو تلفظ رایج اسپلیت، و اسپیلت بوده است که تلفظ اسپیلت در بین مردم از نوع اول بسیار رایج است.در همین ابتدا باید به شما بگوییم تلفظ صحیح کولر گازیهای دوتکه که دارای یونیت داخلی و خارجی بهصورت اسپلیت صحیح است.
در ادامهٔ این مقاله با ما همراه باشید تا شما را با تلفظ صحیح کولر گازیهای دوتکه بیشتر آشنا کرده و شما را با نحوهٔ عملکرد آن بیشتر آشنا کنیم.
اسپلیت یا اسپیلت کدام یک صحیح است ؟
با یک چرخ ساده در کوچه و خیابانهای فروش لوازمخانگی متوجه خواهید شد، این اشتباه صرفاً برای مردم عادی نبوده و بسیاری از فروشندگان لوازمخانگی و سیستمهای برودتی نیز اسپلیت را بهاشتباه اسپیلت میخوانند، این تلفظ اشتباه در بین مردم تا حدی رایج و جاافتاده است که در بسیاری از موارد در هنگام تلفظ صحیح این سیستم سرمایشی ما با واکنش عجیبی از سوی مردم مواجه میشویم.
تفاوت معنایی اسپیلت با اسپلیت؟
با بررسی هر دو واژه در فرهنگ لغت متوجه خواهیم شد که برای واژه اسپیلت هیچگونه معادله فارسی وجود ندارد، در مقابل برای واژه اسپلیت به معنای نوعی کولرگازی و سیستم تهویه اشاره شده است. در زبان فارسی اسپلیت به معنی جدا شده ده و دوتکه که این در واقعیت با شکل ظاهری این نوع کولرگازی کاملاً مطابقت دارد .در زبان انگلیسی نیز طریقه تلفظ split در زبان انگلیسی /splît/ است. باتوجهبه این میتوان گفت تلفظ درست " اس پِ لی ت " اسپِلیت است و اسپیلت روش غلط تلفظ این کلمه است.
اسپلیت چیست ؟
اسپلیت کولرگازی است که به دو صورت داکت اسپلیت و کولرگازی های دوتکه در بازار وجود دارد که در واقع داکت اسپلیت را نوع جدیدتری است کولر گازی های اسپلیت میتوان دانست. در کولر گازی های نوع اسپلیت ۱ یونیت داخلی در داخل منزل و یا محیط مدنظر نصب شده و یونیت خارجی در فضای باز قرار میگیرد، اتصال این دو یونیت بهوسیله لولههای مسی انجام شده که با استفاده از عایق و پرایمر خاص این لولهها کاملاً عایقبندی میشود.
شیوه کاری در داکت اسپلیت اندکی متفاوت است، چرا که بهجای لوله مسی باید بین دو یونیت داخلی و خارجی کانالکشی صورت گیرد و یونیت داخلی بهصورت کاملاً توکار نصب میشود. اما عملکرد هر دو کاملاً شبیه هم بوده و میتوان گفت در جزئیات با هم تفاوت دارد، و تنها تفاوت اساسی آنها در نصب است.
شما برای یک منزل ۱۵۰ متری که دارای دو اتاقخواب است باید ۳ اسپلیت خریداری کرده و هرکدام را بهصورت جداگانه نصب کنید، به زبان سادهتر شما در این حالت 3 یونیت داخلی و ۳ یونیت خارجی خواهید داشت.
حال اگر همین فضا را بخواهید داکت اسپلیت کارکنید، شما فقط یک یونیت خارجی نصبکرده و به اعزای تعداد فضاهای موجود برای یونیتهای داخلی کانالکشی انجام میشود، در واقع در این سیستم کاری شما یک یونیت خارجی و 3 یونیت داخلی خواهید داشت.
برندهای تولید کننده اسپلیت:
از زمان گذشته کولر گازی های پنجره ای و یک تکه بسیار رایج و در بین مردم محبوب بود بسیاری از برندهای معروف مانند ال جی سامسونگ توشیبا جنرال اوجنرال و غیره بهساخت این سیستم تهویه مطبوع پرداختند، و با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی این برند های معروف رو به سوی تولید کولر گازی های دو تکه به صورت اسپلیت و داکت اسپلیت آوردند، محصولات خود را در سراسر جهان عرض کردند.
تعمیرات اسپلیت :
تعمیرات اسپلیت وداکت اسپلیت بسیار تخصصی بوده و نمیتوان آن را به دسته تعمیرکاران غیرمجاز سپرد چرا که کوچکترین اشتباه در تعمیرات این سیستم تهویه هزینههای گزافی را متحمل مصرفکنندگان عزیزخواهد کرد از همین جهت به شما عزیزان توصیه مینماییم در صورت بروز مشکل در سیستمهای تهویه خود با متخصصان تهران سرویس آنلاین تماس حاصل نمایید تا در کمترین زمان برای رفع مشکل شما در محل حاضر شوند.
اسپلیت یا کولر آبی :
اگر مقالات ما را مطالعه کرده باشید، حتماً به راحتی میتوانید به این سوال پاسخ دهید،اما ما در اینجا قصد داریم به صورت کاملا مختصر به مقایسه این دو سیستم تهویه بپردازیم:
ایجاد رطوبت زیاد: همانطور که میدانید یکی از شایعترین مشکلات کولرهای آبی ایجاد رطوبت زیاد است که همین امر سبب شده این سیستم تهویه ا در در مناطقی با رطوبت بالا قابل استفاده نباشد.
از دیگر مشکلات تولید رطوبت می توان به درد شدید استخوان و مفاصل در افراد با سنین بالاتر اشاره کرد، که استفاده از این سیستم تهویه را برای آنها غیر ممکن می کند
هدر رفتن آب:یکی از از معضلات بزرگ کولرهای آبی استفاده حجم زیادی از آب برای سرمایش است، که با توجه به بحران آبی کشور استفاده از این کولر توصیه نمی شود.
عدم تصفیه هوا:کولرهای آبی به دلیل عدم وجود سیستم های تصفیه هوا همان هوای محیط بیرون را اندکی ای خنک کرده و وارد ساختمان می کند که در مقابل کولرهای گازی مجهز به سیستم تهویه هوا بوده که برای سالمندان و کودکان بسیار مهم و حیاتی است.