گیربکس پله برقی

گیربکس پله برقی
ذخیره سازی
0
0
اشتراک‎گذاری
گزارش تخلف
gearbox

سازندگان پله برقی عموما از گیربکس پله برقی در انواع مختلفی استفاده می کنند. امروزه در بیشتر ساختمان های اداری و تجاری، مراکز خرید بزرگ، مترو، فرودگاه و اماکن پرتردد عمومی پله برقی وجود دارد. در شرایط فعلی امکان طی کردن مسافت های پایین به بالا یا برعکس برای بیشتر افراد از جمله سالمندان، بیماران، مسافرین و عابرین وجود ندارد. به طور کلی پیشرفت تکنولوژی بر تمام امکانات زندگی تاثیر می گذارد و شما نمی توانید همگام با تکنولوژی پیش بروید اما از هیچ امکانات رفاهی و سرعت بخشی در کارها بهره نبرید.

افزایش جمعیت مهمترین معضل در تمام جوامع می باشد و باید برای جابجایی و حمل نقل در فضاهای پر رفت و آمد چاره ای اندیشیده می شد اختراع آسانسور و پله برقی مشکلات این چنینی را کاهش داده است.


گیربکس پله برقی چیست؟

در مکان هایی که ازدحام جمعیت زیاد است از پله برقی که نوعی نقاله محسوب می شود استفاده می شود در این دستگاه ها برای نیروی محرک و انتقال قدرت از گیربکس پله برقی و الکتروموتور الکتروژن استفاده می شود که بسته به قدرت و توانشان در انواع مختلفی وجود دارند و در کارکرد وسیله تاثیر به سزایی دارد. گیربکس ها نقش پر اهمیتی در این وسیله حمل و نقل ایفا می کنند و همانند موتور در بخش بالایی پله تعبیه می شود.

در هر موتور برای تغییر سرعت و تغییر گشتاور خروجی از قطعه ای به اسم گیربکس استفاده می شود که به صورت جعبه ای با چندین چرخ دنده ی کوچک و بزرگ سبب افزایش گشتاور تولیدی می شود. این قطعه در موتور پله برقی هم وجود دارد. موتور در این دستگاه با در نظر گرفتن ارتفاع و عرض مورد نیاز است که به نوعی تعیین کننده ظرفیت پله می باشد تعیین می شود. که به طور مثال برای پله های با ظرفیت کمتر، موتور ۵/۵کیلوات  به کار گرفته میشود و یا  برای ارتفاع بیشتر، از ۷/۵کیلو وات و ۱۱ کیلووات استفاده میشود.

متداول ترین گیربکس در پله برقی

گیربکس پله برقی در تمامی این دستگاه ها با توجه به نوع موتور دستگاه، طرفیت دستگاه و … تعیین می گردند و قطعا تولیدکنندگان برای تعیین نوع مناسب این قطعه باید ویژگی ها و پارامترهای زیادی را در نظر بگیرند. متداول ترین گیربکس ها مورد استفاده در پله های برقی شامل گیربکس هلیکال شافت مستقیم، گیربکس حلزونی، گیربکس خورشیدی می باشد.

گیربکس پله برقی مدل هلیکال شافت مستقیم یا چرخ دنده ساده

در برخی مراکز تجاری و عمومی کوچک که ازدحام جمعیت آنچنانی دیده نمی شود و معمولا فشار بالایی بر روی پله نیست. از گیربکس پله برقی مدل هلیکال شافت مستقیم در ساخت دستگاه استفاده می شود. اگر توجه کرده باشید در برخی از مراکز دارای پله برقی محورهای دستگیره پله حرکت می کند. این گیربکس ها یا چرخ دنده ها با استفاده از زنجیر قسمت های دستگیره و پله را حرکت می دهند. این دستگاه از مزایا و معایبی برخوردار است که ممکن است بر روی انتخاب آن ها در مراکز عمده تر تاثیر بگذارد.

مزایای چرخ دنده ساده:

مهمترین مزیتی که نظر بسیاری از نصب کنندگان این دستگاه را جلب کرده و تصمیم به نصب آن در مراکز کوچک می کنند قیمت مناسب آن می باشد. پله هایی را با چنین گیربکسی نصب می شود صرفه اقتصادی بالایی دارند.

معایب گیربکس هلیکال:

قطعا پله های با چرخ دنده ساده یا هلیکال توانای اجرا در بیشتر محیط ها را ندارند چون با معایبی از قبیل حجم نسبتا زیاد، شوک پذیری کمتر و خراب شدن زیاد و در نتیجه عمر کم می باشد. از دیگر معایب راندمان پایین و محدود بودن نسبت های تولیدی در سایز این گیربکس می باشد که تمامی این موارد سبب شده است که تقاضا برای مدل همچنان پایین باشد.

ShortURL as Linkp.ir
linkp.ir/oMMz
نظرتان را بنویسید