دعواهای خانوادگی

ذخیره سازی
0
0
اشتراک‎گذاری
گزارش تخلف
mosahab
در شرایطی که پدر و مادر سر کوچکترین مسائل با هم مشاجره دارند و دعواهای خانوادگی آن ها تمامی اعضای خانواده را درگیر کرده و حتی فریاد ها و صدای بلندشان تا بیرون از خانه نیز می رود، حفظ سلامت و آرامش خانواده از اهمیت فوق العاده ای برخوردار بوده و بسیار ضروری است.

دعواهای خانوادگی عوامل مختلف و متنوعی دارد ولی می توان مواردی مثل مشکلات قدیمی و حل نشده ی زوجین، نبود مهارت های ارتباطی میان اعضای خانواده، شرایط اقتصادی زوجین و ... را به عنوان عوامل شایع برای بروز چنین دعواهایی برشمرد. اگر چه وجود دعوا و اختلاف در هر خانه ای طبیعی است اما آنچه اهمیت دارد این است که با چنین دعواهایی به چه صورت برخورد شود و به کمک چه روش هایی بتوان اختلافات را به حداقل رساند.



علت دعواهای خانوادگی چیست
علت دعواهای خانوادگی در موارد مختلف، متنوع است. در بعضی از خانواده ها این اختلافات میان زن و شوهر است و در بعضی دیگر از خانواده ها، درگیری و اختلاف میان فرزندان است و البته خانواده هایی نیز هستند که اختلافات آن ها میان فرزندان و والدین است و یا بالعکس.

دعواهای خانوادگی دائما جو متشنج و ناراحت کننده ای در خانواده ایجاد می کنند و برای خاتمه دادن به آن ها نیاز به مشاوره و حل مشکلات خانوادگی است. در ادامه عوامل ایجاد کننده دعواهای خانوادگی را بیان می کنیم:

عوامل روانشناختی:

مشکلات اقتصادی و اجتماعی جوامع کنونی به نحوی است که افراد فشار های روحی و روانی زیادی را متحمل می شوند. این فشار ها می تواند زمینه ساز بسیاری از اختلافات زناشویی و دعواهای خانوادگی باشد.

عوامل اقتصادی:

در حال حاضر، مشکلات اقتصادی بسیار شایع بوده و در هر خانه ای وجود دارد. همه اعضای خانواده تمامی توقعات مالی شان را از مرد خانواده دارند. این تصور بسیار غلط است. در واقع همین توقعات اقتصادی زیاد و بی جا از مرد خانواده می تواند زمینه ساز بسیاری از اختلافات خانوادگی باشد.

عوامل اجتماعی و اخلاقی:

مشکلات اجتماعی و اخلاقی می تواند مواردی مثل اعتیاد، فساد، مشکلات و انحرافات جنسی، دروغ و خیانت و امثال این ها را شامل شود. این مشکلات اخلاقی ریشه و عامل بسیاری از دعواهای خانوادگی دارند. اگر این مشکلات درمان نشوند، باید قید خانواده را زد. درمان این مشکلات از طریق مراجعه به یک مشاور و گذراندن جلسه های درمانی امکان پذیر است.

اختلاف بر سر مسائل فرهنگی و اعتقادات و باور ها:

این اختلاف نظر ها ممکن است از قبل از ازدواج بین زن و شوهر وجود داشته باشد و پیش از ازدواج هیچ یک از زوجین از یکدیگر در مورد این اختلافات از هم سوال نپرسیده باشند. حال در زندگی زناشویی این تفاوت نظر ها ممکن است زمینه ساز مشکلات بسیاری بین زوجین شود.

حتما بخوانید: ارتباط فرزندان با والدین




راه های جلوگیری از دعواهای خانوادگی
همیشه پیشگیری بهتر از درمان است، بنابراین قبل از ایجاد فاجعه باید از دعواهای خانوادگی جلوگیری کرد، در زیر راه هایی را برای جلوگیری از اختلافات خانوادگی بیان می کنیم:

گفت و گو با جر و بحث متفاوت است:

گفت و گوی مداوم میان زن و شوهر باعث می شود افکار و احساسات میان زن و شوهر رد و بدل شده و اگر دلخوری بین آن ها وجود داشته باشد، از بین برود. اگر زن و شوهر مهارت های ارتباطی صحیح را یاد بگیرند، بسیاری از صحبت ها بین آن ها تبدیل به جر و بحث نمی شود.

ریشه یابی مشاجرات و اختلاف ها:

یافتن دلیل اختلافات خانوادگی مهم ترین گام برای حل دعواهای خانوادگی است. بسیاری از زوج ها مواردی همچون خستگی، استرس شغلی و مالی، خستگی ها، نگرانی ها و عدم توانایی کافی در کنترل خشم را ریشه بسیاری از مشکلات شان می دانند. با بررسی دقیق هر یک از این مشکلات را می توان ریشه یابی کرد و در جهت بر طرف کردن آن ها گام برداشت.



زوج ها باید برای همدیگر شنونده خوبی باشند:

زوج ها اگر بتوانند شنونده خوبی برای یکدیگر باشند، میزان مشکلات و دعواهای خانوادگی شان تا حد بسیار زیادی کاهش پیدا می کند. زن و مرد باید بیاموزند در برابر عصبانیت هر یک بهترین عکس العمل را نشان داده و با آرامش و صبوری تنش ها و مشکلات را به حداقل برسانند.

زن و مرد باید در مواقع ناراحتی و اختلاف صحبت های یکدیگر را به طور کامل گوش دهند، احساسات طرف مقابل را درک کنند و خود را به جای او بگذارند و مسائل را از زاویه نگاه او  بررسی کنند. این روش تا حد بسیار زیادی می تواند اختلاف ها را به حداقل برساند.

به هم نامه بنویسند:

گاهی شرایط در بحث و گفت و گو ها به سمتی هدایت می شود که زن و مرد نمی توانند صحبت های خود را به صورت شفاهی با هم مطرح نمایند. در این صورت بهترین راهکار آن است که به هم نامه بنویسند و از طریق نامه توقعات و انتظارات خویش را مطرح نمایند.

حتما بخوانید: رابطه زناشویی مناسب


راه های حل اختلافات خانوادگی
در صورتی که دعوا های خانوادگی در خانواده شما زیاد است، باید به فکر راه حل برای آن باشید، در این جا برخی راه های حل اختلافات زناشویی و خانوادگی مطرح شده است. 

هیجانات خود را کنترل نمایید:

در مواقع عصبانیت، سعی کنید در مورد مشکلات و ناراحتی ها صحبت نکنید. سعی کنید در مواقع بروز تنش ها و ناراحتی ها، هیجانات خود را کنترل نمایید. در این صورت خواهید دید مشکلات و دعواهای خانوادگی تا حد بسیار زیادی کاهش یافته و بدون هیچ گونه هیجان بی موردی توانسته اید مشکلات خود را مطرح کنید.

ابراز محبت کنید:

خانواده هایی که ابراز عشق و محبت در آن ها کم است، دعواها و مشاجرات بیشتری را تجربه می کنند. ابراز علاقه باعث ایجاد یک پیوند عاطفی عمیق بین زن و مرد و سایر اعضای خانواده شده  و به واسطه ی این پیوند عاطفی می توانید شرایط دیگران را بهتر درک کرده و در مواقع لزوم نسبت به بقیه از خودگذشتگی بیشتری نشان دهید.

بهره گیری از روان درمانی:

برای به حداقل رساندن مشاجرات و دعواهای خانوادگی، استفاده از جلسات روان درمانی بسیار موثر است.  در جلسات روان درمانی، فرد می آموزد می توان به خوبی عواطف و احساساتش را کنترل نموده و در شرایط مختلف بهترین عملکرد را از خود نشان داد.

تقویت حس همدلی و افزایش میزان مسئولیت پذیری نسبت به یکدیگر:

بسیاری از افراد در مشاجرات و دعواهای خانوادگی شان دائما به دنبال مقصر هستند. همدلی می تواند بسیاری از دعواها را فروکش نماید. در هنگام ناراحتی و عصبانیت سعی کنید خود را به جای دیگران قرار دهید و از زاویه نگاه او، دنیا را بنگرید.

افراد مختلف دیدگاه های متنوعی دارند و نمی توان همه را مجبور کرد مثل شما ببیند، مثل شما بیاندیشد و مثل شما عمل کند. به عبارت بهتر باید توانمندی لازم برای درک طرف مقابل و پذیرفتن او، همانطور که هست را به دست آورید.

مهارت های ارتباطی را یاد بگیرید:

دست از تحقیر و سرزنش بردارید. سعی کنید شیوه های ارتباطی خود را تقویت نموده و بهترین مهارت ها را برای برقراری ارتباط با دیگران به دست آورید.

در ادامه بخوانید: مهارت گوش دادن



سوالات متداول


1- علت دعواهای خانوادگی چیست؟
علت دعواهای خانوادگی در موارد مختلف، متنوع است و در بعضی از خانواده ها این اختلافات میان زن و شوهر و یا فرزندان است که در متن مقاله شرح داده شده است.




2- راه های جلوگیری از دعواهای خانوادگی چیست؟
همیشه پیشگیری بهتر از درمان است، بنابراین قبل از ایجاد فاجعه باید از دعواهای خانوادگی جلوگیری کرد که در متن مقاله توضیح داده شده است.




3- راه های حل اختلافات خانوادگی چیست؟
در صورتی که دعوا های خانوادگی در خانواده شما زیاد است، باید به فکر راه حل برای آن باشید که در متن مقاله شرح داده شده است.

منبع : دعواهای خانوادگی
ShortURL as Linkp.ir
linkp.ir/kAmK
مطلب بعدی
تحقیر نوجوان
نظرتان را بنویسید