از دیپلم تا دکترا چند سال است؟

از دیپلم تا دکترا چند سال است؟
ذخیره سازی
1
0
اشتراک‎گذاری
گزارش تخلف
phdphd.org

از زمانی که شما دیپلم میگیرید و وارد دانشگاه می شوید بصورت نرمال ۴ سال برای اخذ مدک لیسانس و اگر بلافاصله بعد از آن ارشد پذیرفته بشوید، ۲ سال هم برای مقطع ارشد زمان لازم دارید. تا اینجا بصورت نرمال از دیپلم تا کارشناسی ۴ سال و از انتهای کارشناسی تا پایان مقطع ارشد ۲ سال طول خواهد کشید. در پاسخ به سوال “دکترا چند سال است؟” باید بگیم که خود مقطع دکترا هم مانند کارشناسی ۴ سال طول می کشد پس با یک حساب سرانگشتی خواهیم فهمید که از دیپلم تا دکتری دست کم ۱۰ سال زمان می برد.(کدام موسسه برای دکتری بهتر است؟)

کلاسهای دکترا چند روز در هفته است؟

براساس مصوبه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در مورخه ۱۳۸۴/۰۱/۲۷ دانشکده‌ها موظفند برنامه ارائه دروس ۳ و ۴ واحدی را حداقل در ۲ نوبت و در دو روز هفته برای دوره دکتری تنظیم نمایند .البته بسته به برنامه ریزی دانشگاه های مختلف تعداد روزهای هفته نیز متفاوت است.

مشاوره تحصیلی آزمون دکتری ( تلفنی- اینترنتی )

 

تفاوت دکتری وزارت علوم و وزارت بهداشت

دانشجوی دکتری در طول دوران تحصیل خود در وزارت بهداشت حضور و غیاب دارد و بابت حضورش در دانشگاه و کلینیک، حقوقی نیز دریافت می کند؛ ولی در وزارت علوم دانشجو ملزم است که تمام وقت در دانشگاه باشد و حتی به عنوان دستیار یک استاد هم باشد حقوقی هر چند ناچیز را دریافت می کند. در وزارت علوم دانشجو پس از فراغت از تحصیل تعهدی به دانشگاه ندارد؛ اما در وزارت بهداشت دانشجو پس از فارغ التحصیلی موظف است به مدت دو برابر دوران تحصیل به دانشگاه تعهد خدمت دهد.
دانشجویان وزارت بهداشت دوره ای را تحت عنوان طرح اجباری در بیمارستان کار می کنند و از این بابت حقوقی هم دریافت می کنند ولی در وزارت علوم، دانشگاه ها بسته به امکانات و برنامه هایشان، دانشجویان با رشته ها و گرایش های تحصیلی شان، کارورزی های متفاوتی دارند. البته باید گفت میزان کار پژوهشی در وزارت علوم بیشتر از وزارت بهداشت است.
پذیرش در مقطع دکترا دانشگاه‌های سراسری به سه صورت روزانه، شبانه و یا پردیس خودگردان دانشگاه‌ها صورت می‌گیرد. که دوره روزانه بدون پرداخت شهریه است و فارغ‌التحصیلان دوره دکتری روزانه متعهد هستند که معادل مدت زمان تحصیل در کشور خدمت کنند. پذیرش دوره روزانه از طریق آزمون صورت می‌گیرد، اما دانشگاه‌ها مجاز به پذیرش بدون آزمون از طریق آیین‌نامه دکتری استعداد درخشان نیز هستند. تحصیل دانشجو در دکترای تخصصی دوره شبانه و پردیس خودگردان دانشگاه‌ها، مستلزم پرداخت شهریه است(شهریه های بالای ۷۰ میلیون تومان مقطع دکتری). پذیرش دانشجوی دکتری دانشگاه آزاد اسلامی نیز از طریق آزمون دکتری دانشگاه آزاد که به صورت یکسان و هماهنگ با آزمون دکتری سراسری و از طریق سازمان سنجش برگزار می‌شود، صورت می گیرد که آن هم مستلزم پرداخت شهریه مصوب دانشگاه آزاد است.

شیوه نامه آزمون جامع دانشجویان دکتری

آزمون جامع به صورت یکپارچه و استانی و توسط کمیته منتخب استان در دو مرحله کتبی و شفاهی برگزار می شود. آزمون کتبی همه ساله به شیوه متمرکز و دو بار در سال (هفته آخر اردیبهشت ماه و هفته آخر آبان ماه) در نوبت صبح و عصر روز آزمون برگزار می شود. برای امتحان کتبی ۳ درس به صورت یکپارچه و برای همه دانشجویان انتخاب می شود؛ اما سوالات هر درس توسط اساتید خود دانشجو طراحی خواهد شد. زمان برگزاری آزمون شفاهی نیز حداکثر تا دو روز بعد از تاریخ آزمون کتبی و در دانشگاه محل تحصیل دانشجو برگزار می شود. نتایج آزمون جامع دکتری به صورت کلی (مجموع کتبی و شفاهی) و در قالب پذیرش یا عدم پذیرش اعلام می شود.

این آزمون نمره ندارد و در معدل دوره نیز هیچ تاثیری ندارد(نتیجه آن رد یا قبول است).

نکته مهم این است که دو بار رد شدن در آزمون جامع، منجر به اخراج دانشجو خواهد شد. دانشجویانی که نتوانند به هر دلیلی نمره قبولی زبان را تا قبل از ثبت نام در آزمون جامع ارائه دهند، با امضا تعهد نامه از تاریخ آزمون جامع، شش ماه فرصت دارند تا نمره قبولی زبان را کسب نمایند. در غیر این صورت ترم های بعد از آزمون جامع، به صورت اجباری برای دانشجو مرخصی رد خواهد شد. این مدرک می تواند آیلتس ، تافل ، ام اس آر تی ، تولیمو و یا آزمون ای پی تی که مخصوص دانشگاه آزاد است، باشد(برای اشنایی بیشتر با انواع آزمون زبان در دکتری کلیک کنید).

رساله دکتری

بعد از قبولی در آزمون جامع میتوانید درس پایان نامه را اخذ کنید که با این کار بخش پژوهشی شروع می شود. درس پایان نامه نیز ۱۸ واحد می باشد.  در مرحله اول باید پروپوزال رساله دکتری را تهیه نمود و سپس برای چاپ دو مقاله ای اس ای از رساله دکتری اقدام نمود. برای انجام بخش پژوهشی چهار ترم و یا حداکثر شش ترم فرصت دارید(موضوعات پیشنهادی پایان نامه و رساله).

(برای دانستن نکات مهم در بخش مقالات نکات مهم در ارسال مقاله به مجلات بین المللی و ISI را کلیک کنید)

ShortURL as Linkp.ir
linkp.ir/0vPN
نظرتان را بنویسید