قرارداد هوشمند در بازار ارزهای دیجیتال به چه معنی است؟

قرارداد هوشمند در بازار ارزهای دیجیتال به چه معنی است؟
ذخیره سازی
0
0
اشتراک‎گذاری
گزارش تخلف
مصطفی خباز
قرارداد هوشمند نوعی از انواع قرارداد ها می باشد که کار بسیار راحت تر کرده است و بسیاری از پیچیدگی ها و مشکلات قبل را حل کرده است.اما با وجود تحولات بزرگ و آسان تر نمودن امور، هنوز به شکل مناسب رایج نشده است و افراد زیادی هستند که به آن اعتماد ندارند.قرارداد هوشمند بر اصل “اگر-آنگاه” بنا شده است و مالکیت و رسمیت را زمانی به صورت کامل انتقلال می دهد که مبلغ را به صورت تمام و کمال به سیستم ارسال شده باشد.در حقیقت قرارداد های هوشمند به شکل سیستم سپرده و امانی فعالیت می کنند. به شکلی که پول و مالکیت ابتدا در سیستم ذخیره می شوند و بعد از توافقات کامل به طرفین معامله منتقل می شود.همچنین افراد زیادی نظاره گر و شاهد این قرارداد هستند که آن را تضمین می کند و اعتماد را بالا می برد.

علاوه بر این در قراردادهای هوشمند نیازی به وجود واسطه نیست و کد رهگیری شامل تمام قوانین و شرایط مورد نیاز و توافق شده را شامل می شود.اما باید گفت که علاوه بر قوانین توافق شده، قوانین خاصی هم مربوط به خود این نوع قرارداد ها وضع شده است که حتما باید رعایت شود.لازم به ذکر است در این قرارداد ها هزینه کارمزد هم به شکل مناسبی کم شده است که می توان گفت صرفه اقتصادی بالایی دارد.گفتنی است در قراردادهای هوشمند تمام اطلاعات تراکنش ها در بلاک چین نگهداری و ذخیره می شود.

تاریخچه
ایده اولیه قرارداد های هوشمند اولین بار در سال 1996 توسط یک مهندس کامپیوتر که به رمز نگاری هم مسلط بود مطرح شد.او این ایده را با گذشت زمان کامل تر و به روزتر کرد و در سال 2009 میلادی اجرایی نمود و با به وجود آمدن ارزهای دیجیتال، فرصت برای استفاده از چنین قرارداد هایی فراهم گردید. این روند تا به امروز ادامه دارد که باعث شده است قراردادهای هوشمند و ارزهای دیجیتال رابطه نزدیکی با هم داشته باشند و تقریبا به یکدیگر وابسته شده باشند. تا جایی که چگونگی کار ارزهای دیجیتال غیر متمرکز بر پایه قرارداد های هوشمند است که امنیت بالایی دارند و به صورت وسیع در رمز ارزهای موجود در سراسر جهان مورد استفاده قرار می گیرد.
ShortURL as Linkp.ir
linkp.ir/zMLY
نظرتان را بنویسید